Пробај ја La Roche Posay Lipikar, маслена купка и крема за тело. Лани исто кај моето најверојатно од ладното се активираше, му се излупи цело стомаче и рачињата. Од кремава за два дена му се смири и од тогаш само тоа користам и нема никаков проблем.
Мојот немаше многу, па можеби затоа полесно поминуваме со атопичниот. Исто на вратчето имаше. Сменив Уриаж маслена, Биодерма маслена, Биодерма Атодерм Интензив балзам и сличен таков балзам на Ла Рош (Липикар). Од балзамите за капење сум позадоволна, маслените купки му ја сушеа кожата. Чудно, ама кај него така се погоди. Крем пробав Биодерма Атодерм и Ла Рош Липикар балзам, слични се. Двете му се погодија.Тој што е на попуст во моментот кога ми треба, тој го купувам
Kerkami ima dermatiti od 2 meseci, mnogu raboti probav na kraj ostanav so bioderma, od pocetok ja koristev maslenata kupka ama sakav da probam I so bioderma atoderm penlivoto mozam da kazam deka od togas go koristam samo penlivoto I mi e nezamenlivo mnogu poveke I ja hidratira kozhata ima znacitelno podobruvanje od koga go koristam. Isto machkam I so kremata na celo telo i lice (Kaj Ana beshe prilicno loso). A za nadvor koga odime koristam weleda mnogu e mrsna I nemam problem so crvenilo I suvi mesta. Isto pazi Kaj nas nekoja hrana znaj da I go pojaca crveniloto.
Што користите при настинки? Само растечено носе, ама познавајќи го за брзо ќе се затне скроз. Некое витаминско сирупче, што би можела да земам?
Малата ми е 22месеци и кога оди надвор многу се забележува како ја криви ногата на внатре.Дури ја завлечува.Од тоа што оди криво често паѓа.Бевме на ортопед ама овие германциве знаете се им е нормално мене па кога ја гледам како се мачи ми се плака. Има ли некој искуство со истово и дали користивте некои чевли за подобрување на одењето? Кога се корегира одењето кај вашето дете?
Ќе ја означам @kostarika, колку што ја имам читано низ форум физиотерапевт е и работи со дечиња, можеби ќе знае да ти помогни.
Што давате за од витамини, за имунитет нешто? Користев Самбукол, божем убав е на вкус, ама дечкото не го сака. Во аптека ми викаат дека нема ништо друго за деца под 3 год.
Не знам, гугл вика дека молерс се омега 3. Киндер имуно после 2 год се користи според тоа што прочитав.
Освен бекутанот мултиомега ништо. Давав и витамин ц, исто беше, носот од јули не и е прекинат да и тече и прекинав. Бекутанов го земав дека со омега, да го тргнам бејбитолот искочи мултивитамин дека е. На вкус е супер иначе.
Како нема ништо: Имунобор, дефентил, пиковит вит, киндеримуно на херц, бекутан сирупите, бимунал имуно, молерс, д3, вит ц, омега тоа обавезно, Отвори гугл пиши сирупи за деца за имунитет и имаш за секој поединечно опис