Ај хелп. 18 месеци е . За прв пат сабајле какше 3 пати така покашесто/течно. Вече 3 ден и тече носето прозирно. Настинка ли е плус стомачен, што е? Чистам флитам носе. А ова со какањево, проливче е? Шо да и дадам? Освен пробиотиче. Треба да ја носам на педијатар во гужвиве?
Јас би ти рекла да следиш денеска ситуација. Ако се искака повеќе пати во краток временски период, веројатно е стомачен. Мене само пробиотик и електролити ми дава матичниот за стомачен. Ама 3 пати не е страшно.
Освен пробиотик можеш и електролити да дадеш. Во случај ако појави други симптоми тогаш носи ја, вака подобро следи дома отколку нешто дополнително да закачи во чекална. Пред некоја недела и моите имаа само растечено носе и каката им беше таква кашеста. Давав пробиотик само и се среди. Исто приметив дека и заби вадеа двјацата, едното 3 заба, другото 2. Може и тоа да имаше некоја улога.
Според мене е настинка. Секако ќе пратиш колку пати ќе има столица во текот на денот за утврдиш дали е стомачен во прашање. Јас не би носела на педијатар. Освен чистење носе и пробиотик би давала храна што прави поцврста столица (банана, компир, морков). И појачана доза вит ц. Штом нема други симптоми тоа е тоа.
Фала мами. Се слушнав ми рече само пробиотик но ќе земам и електролит. А пробиотик дали да и зголемам дозА? Оти јас редовно и давам секој ден.
Мојата има такви периоди,мислам дека се повеќе се интересираат за околината и не сакаат да спијат,поголеми се и разбираат,јас еве и на скоро 2 години едвај ја убедувам да одиме во спална ,никако не спомнувам спиење дека веднаш има врескање ,и велам дека ќе читаме книга или ќе си играме ,па за краток период ја легнувам.
За афти ставам гел за разладување кога растат заби оние што ги користиме,или прочитав во друга тема членка беше напишала за мед со сода смеса и да се намачкаат,но за ова зависи од возраста.
И престана. Само сабајле шо било и толку. Ама и дале електролити. Вака весела е, само шо има и мрсулчиња од некни. Комбинација изгледа настинка со заби вадење оти ептен се лигави и гризе се пред неа.
Abe sto virus ima po gradinkive so temp i osip ko meurcinja po dlanki i stapala? Ne e koksaki. I maz fati od detevo mislam on potezok bese za cuvanje deka neli umirase od temp i cesanje
Добро што се дешава со успивањево на 17 мес? Недела дена по саат, саат ипол ја успиваме. Денска дремка и е 1 саат, откако ќе заспие, не се буди до сабајле. Ама успивањево хорор. Значи да се врти по кревет,да се дрнда без прекин, мама, тата, бел бел бел(ова и е фанки снешко), иа иа о, реди све живо и диво што знае да го каже. Можно ли е да се мачи да прозборува, па да вежба пред спиење? Значи и се спие и се плаче, не може да заспие од што дрнда саат ипол.
sigurni ste deka ne e koksaki? ja fativ od kjerka mi, mislam ona mi donese od gradinka ona nemase, bev tri dena so tem i se isfrliv po dlanki i stapala, posle toa mi se izlupi cela koza
И ние сме во таа фаза, со тоа што освен на заспивање и ноќе се буди и почнува да реди се што знае од зборови. На работа сум гроги, можеш да замислиш
Пред да заспие обавезно прашува за сите. А баба? А дедо? А трајко, а петко? Па ќе му текне дека требало да се бања, па да ја вози колата. Кога ќе се измори заспива, а доста време му треба да се измори. Обавезно мора да направи некоја глупост прво, да скине нешто, да бега со голо газе, па да се измоча и да згазне во мочките, да ги фрли сите алишта на земја итн.
И јас прашав исто некни, од 1 јануари хорор .. во 22.30-23часот заспива едвај, освен на заспивање и ноќе се буди.. ни се поремети скроз редот... Се надевам дека е период
Најверојатно и ние сме во таа фаза, не сака да заспие. Вчера ја возевме во кола за да заспие. Многу почна да зборува можно е да е тоа
Ni rekoa ne lici bas na toa ama vo taa grupa sigurno e. Inace eve ja sea ko pluckavci na prstite na race i noze i se lupi. I stavam bioderma poarno izgleda. Abe 1 den u nedelata bese u gradinka i ova zakaci
Утрово пак течна столица т.е проливче асално. Вчера 3 -4 пати кашесто до пладне и толку. Утрово баш пролив. Ако е стомачен ова колку ќе трае?
Мајки, какво АД давате после годинка? Купив Хип комбиотик3, 800 денари ми го наплатија во аптека! Па не е нормална ценава, со што да го заменам, само за 1 оброк пред спиење ми треба или за оброк со бисквити да дадам на бебе. Она од ДМ 3ката ок е?