Ќерка седеше дома до крај. Ми кажаа 10-14 дена за реакција. На 13тиот ден ја пратив у градинка. Ама тоа дека можев да ја чувам. Ако немав кој да ја чува, и јас ќе ја пуштев одма
Зависи колку ти е големо детето. Ние ја имаме од две до пет, сега ќе му купам поголема а бебе ќе спие на помалата
@LiquidLuna ти пишала, јас после 4 дена ја пуштив во градинка. Не закачи ништо. Да имаше кој да ја чува може и ќе седеше дома. Ама испукавме одмори да ја одржиме здрава. 20 дена пред мрп не одеше во градинка.
Крвна слика направена, во низок старт сме за мрп утре сабајле да прима. Прашањето ми е каде ја боцкаат? Во рака или нога?
Оф оф утешително. Јас не можам здрава да ја начекам. До петокот беше под антибиотик, чекам оваа недела да е здрава. Ние само што тргнавме во понеделникот во градинка ако е здрава оваа недела ќе ја однесам во понеделник
Мојата седеше 2 месеца дома за да се исчисти од антибиотик, јас скршив рака пред 2 недели, а она последните 2 недели секоја недела некој вирус закачуваше и оваа недела немаше кој да ја чува заедно со мене и морав да ја пратам.
Лелеее пред негде месец, два исто имавме ваков период. Од дете што не искачаше од каде и плачеше кога ја вадевме, почна да плаче и да не сака да се бања. Јас тој период влегував со неа и и давав една чашка да се потураме. И праев смешки и еден период така да се бањавме, заедно . Среќа помина па сега навечер пред легнување сама си бара да се бања, влегува во купатило и на кадата вика еее еее еее. Дури и кога не сум планирала да ја бањам сама си бара. Пробај вака заедно да се бањате, може ќе упали Не. Генерации предходно си оделе во градинка без проблем. Во Данска од амбуланта со примена вакцина ги носат во градинка. Единствено ако појави реакција и крене температура нема да знаеш дали температурата е од вакцината или од некој вирус. Јас 4 пати ја одложував пошто све кога требаше да се вакцинираме она баш ден два пред тоа креваше температура. И конечно минатата недела во четвртокот ја вакцинирав. Четврток, петок, сабота и недела си беше дома, од понеделникот ја пуштив во градинка. Да чукнам во дрво до денес е супер, нема ништо. А и пред да ја прими вакцината си одеше во градинка.
Спремам денес купачи и и јас со неа влегувам заедно да се бањаме Инаку незнам како вистинаа.. Излегува од туш кабина сама
Нема врска не ми смета ни така ни така, посекако очекувам здравје Боже раката да ми е веќе наредна недела подобро и да можам сама да си ја чувам. Ваљда не треба најава претходно за мрп само си одиме во вакцинален пункт така? Ова е единствена вакцина што не ја прими на термин и не ми е јасно дали треба претходна најава
Здраво, Дали некоја од вас на Др му го доотварале курето на бебе? Моето денес примаше вакцина и матичната му го доотвори..(му искачаше главичката ама таа последната кожичка на едно ќоше се држеше) потече крв и сега од време на време спискува претпоставувам кога мочка колку дена ќе го боли така? Баш ми е жал