Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. a.principessa

a.principessa Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    89
    Ми даде Др антибиотска крема..добро е јас мислев неколку дена ќе го боли...фала

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.767
    Може нема скроз да помине ама нема да го пече веќе, брзо им поминува.

На a.principessa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Не би требало да треба најава. Јас ја носам мојата во железничар па секако предходно се најавувам.

4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Леле луѓе кажувајте чаре, од кожа ќе си излезам :swear:
    Ќерче нека е жива и здрава, последниве 2 недели од време на време почна на сред јадење ќе и текне пика храна накај ушите. И пробува во уво да пикне :punch:. Збори збори збори, устава пена ми фати а она мува не ја лази чоече. Ми е страв некогаш да не не ја видам да не пикне нешто у ушите. :tmi:

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Леле сите на некоја мака сме. Си мислев како растат полесно ќе биде, ама не. :|

Луѓе почна сѐ наопаку да зборува и на нерви ми иди. Пр. на прашањето како се вика, го кажува името на татко му, односно на сите членови од фамилијата му ги сменува имињата. Намерно, се смее.
    Или на прашањата кое што јади од животните, кучето јади банана, а мајмунот јади коска.
    Или мачето прави ав, ав, а кучето мјау.
    И ако го корегираме, се кикоти и вика неее и пак го врти по негово.
    Нормално е? До кога трае ова ако е фаза?

Друго, неќам во оваа чаша, неќам оваа лајца, неќам ова боди, неќам чизми, неќам патики, бос сакам.
    Сакам јогурт, турам јогурт, неќам поќе јогурт. Сакам вода, неќам поќе вода. Сакам спанаќ, неќам поќе спанаќ. Ме излудува. До кога?

И уште нешто, салата како им давате? Зачинета? Во последно многу ми ја сака салата од зелка, ај наместо киселина ставам лимон, ама не можиме без сол да ја јадиме. :?:
    Во градинка како им даваат?

Нате и мојот со капењето е ист последниве две недели. Сношти го капев, луѓе цела зграда ја крена во врескање не мама, не мама, мама, мама не капи бебе, абе како да му ја дерев кожата, а не да го капам. А да можи цел ден ќе се шлапка во вода со раце, нозе и лице.

На sani99, Naatashka123, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    6.212
    Ме изнасмеа со ова кучето јаде банана, мајнунот коски глода, ми дојде таква слика пред очи :rofl:.
    Ваљда дека предизвикува некоја реакција кај вас и му е интересно па така прави. Пробајте игнорирајте му ги грешките и, по мое - ќе престане.

Мене па живци ми вади со цртаниве, ќе препека жолт бус да му пуштам, не тој, не овој, не оној, и откако ќе ги извртам сите жолти му текнува плаааааввв, пуштам плав - не, зелен :@.
    А само така јаде, не отвара уста дури не му е погодено.

Ние фазата со вриштење кај дете кое дотогаш обожаваше да се бања ја поминавме одма после роденденот. Ми се чини тоа ми беа најстресните денови од ко е роден. Да искача од корито главачки, да заоѓа од плачење, да го земам у сред бањање да го шетам замотан во крпа така со сапуница, коса ми се креваше. Траеше околу еден месец, ко за беља и на одмор не фати тој пеериод кај што мораш два пати да го бањаш денот. Се научивме после да ја крева главата нагоре ко ќе го плакнам и прекина со дерење.
    Сега па цела вода од корито со шлапање ја фрла на паркет, поплава е секое бањање, ама бар не вришти.

На sani99, LiquidLuna и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    10.450
    Значи умрев на кучето јаде банана :D:D:D.
    Јас само за салатата ќе ти пишам, со балсамико ја јадат во градинка и дома така ја јаде. Во градинка маслиново им ставаат јас дома без масло салата јадам, сол по малце.

На sani99, LiquidLuna и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Од кога спијат вашите деца на перница и каква?
    Фалааа

9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Нешто после год и 3 месеци почна сам да си бара перница. Моментално спие на една детска добиена на поклон, уште не сум му купила саламна. Додуша не знам ни каде да барам, кај нас сите се премногу големи и високи како за него.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    12.767
    @IRBBB Не ми текнува колкаво е твоето, моето е 2год и 9м скоро и се уште го прави тоа, само не толку често. Повеќе од досада, па сака да се смееме. На се тоа додај и пребирање облека и полудувам.

Салата јаде зачинета исто како и ние, маслиново, балсамико и сол.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Za salata od nasata zima. Krastavica 100pati ja nudev nejke eden drn od nigde nikade grabna trkalce od nasata salata. Ja ostaiv i od togss jade. Patlidzan od sopsks zima i tolku. Jas i davam sol stavam vi hranata. Vo gradinka ne znam sto jadat.
    Fazata so banjanjeto ja projdovme letovo

На IRBBB и Skyler им се допаѓа ова.
  12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Па еве ја и мојава ја "краде" мојата перница. Па се мислам да и земам една ама не знам ни каква ни од каде :$

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Давам сол и јас, ама шо знам, салата зелка ја солам квалитетно. :?:

@Skyler за некој ден година и 9 месеци ќе наполни. Ќе се шекнам значи :drunk:
    Демек скоковите најтешки беа, мхм. :bug:

14. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Majki ovie pesnive od cocomelon i bounce partol ima nekako da se simnam i gledaat offline? Treba da patuvame avionski pa da gi iam ako moze

15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.768
    Сними ги тие што ги сака повеќе на тел или таблет преку телевизија
    Јас пробував да спуштам ама се наплаќа за кокомелон и други некои му спуштив и снимив нешто што сака повеќе за пат

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    E kako de....ili ona najbasic da gi snimam so tel dur idat na tv:D

17. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.768
    Е две три што сака појке

18. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Кловн еденод вас изиграва, сопругот пее,рипа,праи ѕе, даваме нови предмети што не ги видел,кутија од кафе, тегли со капаци, шише со капаче, играчки со батерии па демек он да ги мести, треба нешто што ќе му одвлече внимание малку, сама кога го хранам е предизвик, најчесто со батериите и со нови предмети проаѓам, давам и кармини мои да ги отвара, затвара, свашта, само да се налапа асално

19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    4.815
    Немаш download опција на јутјуб? Кај мене ја има ама не знам дали од премиумов е.

20. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Можеш да симнуваш со downloader, пиши на google, youtube to mp4 downloader.Јас вака симнав за на одмор летото, ги имав на тел за во кола, не конкретно истите но мислам дека се можеш да симеш.Поздрав

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.