Не, Молерсот е омега со плус витамини во него. Не се дава дополнително омега. Пробиотик прекинав да давам на дневна база кога почнаа да пијат млеко со пробиотик.
Ne,ne se dava plus omega. Probiotik ne davam odamna. Pie ad hipp combiotic 3 vo nego ima probiotik,dovolno e.
Зошто баш молерс давате, заради плус витамините или заради омегата? После година ми рекоа да почнам бекутан мултивитамин да давам наместо само омега и д3. Ама не сум земала уште, не знам колку е неопходно. Што давате освен омега и д3? Не оди во градинка уште. 15м.
Јас заради омегата, а и искрено по исплатливо е од бејби тол омега, и зборев со педијатар ок е ми рече. Јас му давам д3,омега, витЦ, фолна и дефендил. Дефендилот демек за имунитет ама никако не се покажа, не сум задоволна. А витЦ и фолна бидејќи е анемичен.
Zdravo majki. Malku sum zagrizena malata ima 22 meseci za 2 meseci ke polni 2 godinki i seuste ne zbori.. odnosno kazuva samo 30 zborcinja kako cao mama tato najcesto zivotnite gi kazuva ,gore,na i slicno. Vaka komunicira pretezno so pokazuvanje so prsteto i so gestovi. Zagrizena sum bidejki ete uste ne zboruva.. imate li sovet? Se mislam deka ke ja pratam na logoped posle 2 riot rodenden
Zdravo majki dali davate vakvo mlekce i so kolku voda go razredvate nie imame godinka, se napiva po malce koga kako nekogas celo nekogas ic i normalno si jadi i dr jadenja. I dali e normalno da davam ii add koga nejki drugo ?
Молерс до 3 год е 2.5мл и во таа доза има 200ие Д3. Остатокот од потребната доза Д3 ќе ја дополниш со Вигантол.
Како ви го пијаат молерсот малите? Ги дотрошивме омегата на бејбитол и ај реков да пробаме молерс. Луѓе ми го плука, а бејботолот со мерак го пиеше. Пробав една капка, одвратно е. Има некоја финта или да се помирам и да си купам бејбитол?
Моиве па многу го сакаат. Тути фрути им давам. Ма да син ми не е некој репер, он штом пливит д3 ги сака, за молерс не е проблем Пробај со шприц дали ќе ти успее.
Тути фрути зедов. Еднаш пробав со шприц, еднаш во лажичка, еднаш помешано со б комплекс од бекутан (многу го сака). Трите пати ми го исплука и ми вика не е убо. Пливит Д и мојов обожава.
А горчи пелин. Види дали ќе привикне ако си упорна. Кажи му за да биде силен е тоа, за посилно да трчка и сл може ќе упали. Кај мене вакви муабети ми успеваат
Имам земано тути фрути и зелено јаболко. Двата вкуса ги пијат без проблем. Мене поубав ми е зелено јаболко. Не сум го сретнала оддамна на акција некаде Молерсот.
Колку време трае Молерсот? Јас и давам Бекутан Мултиомега, 600 ден е ми трае 2 месеци. Овој гледам 1000ка е.