После колку време би повраќал? Не знам како да се смирам ама морам за да не трчам за џабе на брза помош. Ништо не му беше и наеднаш околу 19:20 почна да плаче.
Мајки, како се одбиваат сами бебињава? Моето е 14 месеци,обично кога имам добиено несака многу да цица, еве и сега имав ама последен ден ми е, а го гледам веќе 5,6 дена не сака да цица ко порано. Преку ден нејќе веќе, останаа ноќните подои 3,4,5 во ноќта, ама последно време станаа 1,2 и тоа едвај едвај, мислам дека сам се одбива, ве молам за искуства? А толку сакам да цица до 2 год
Ne mu e od vodata. Mojana se.glupira lize na sekoe banjanje samo sr karame intetrsno i stana. Ilo od zab ili za spinje place
Vaka otprilika se odbivaat, barem mojata taka bese, se odbi na 11 meseci. I jas mnogu sakav da pocica uste malku ama toa e. Si vikam si znaat do koga sakaat. Moze nema da bide isto kaj vas, moze e faza i ke pomine. No, i da ne e taka 14m se odlicen period.
Леле втора вечер како си спие сам, ќе се разбуди, ќе покенка, викам нани, и стварно си заспива. Се надевам и вечер ќе биде така. Јас од жал да не плаче станував 6 пати навечер да го дојам. Работата била да го оставам еднаш да се исплаче.
Мајки како се имате справено со коксаки?! Ве молам да споделите искуства,малото е една година и од градинка фати коксаки. Колку време траат? Матичната ми рече дека нема потреба ништо посебно да мачкам,тој е весел ама мене тие пликовите страшни ми се.
Ние имавме,5..6 дена ја држеше,мачкавме течна пудра на галафарм, бргу и загореа.Инаку си беше весела,си јадеше,ама страшни за гледање беа пликовите.За среќа бргу помина. Со лесно и кај вас.
Кажувајте чаре, идеи. Како се одвикнува дете од цицање палец? Доста и е веќе мислам, ај мала, ај бебе, ај утеха, ама дете што оди и цица прст... А башка па што не е хигиенски и што е сув, знае и да и се вцрви итн.
Хахах зашто бе мама, шо убаво си цицаат, ич не ми се одбива ептен ми е криво, еве и вечерва само фати 15секунди цице и се тргна, шмрцццц
Не се одби, си цица, ама не станувам по сто пати навечер како до сега. Иначе, сабајле ако плаче пак му давам да цица, после на пладне па во 4 па пред спиење во 9. Мислам и ова дека е многу, се трудам да намалам, само да остане тоа пред спиење, ама тешко.