Дали никакви чаеви пијат вашите деца? Ова моево никад не припи чај па сеа сакам некој не бебешки да и дадамама не знам каков
Скоро 3 години и не сака чај. Не му ни нудам ама некогаш кога го боли мешето знам да сварам од нане, јок нема шанси. Сок почна да пие кога тргна во градинка ама ни тоа не сака баш, млеко исто. Само на вода е откако се одби од цицање. Ќе почнат ваљда кога ќе пораснат уште малку.
Наутро татко и пие чај од нане, па и она шмркнува со малку мед. Сокови јок. Еве сега почнав боровинки испасирани па прецедени со вода. Плус аронија. Тоа и давам од сок.
Е ова нејке ни сок да пие, еднаш само пиеше цеден портокал и тука заврши нашата кариера. Значи може нане со мед да и дадам. Грло црвено имаме педијатарката кажа топли напитоци ама моево пустото само вода пие
И ова не сака ништо ни чај ни сок, ни во градинка не пие па не ја ни нудат веќе пробаа еднаш-двапати и ни 2 голтки не се напила. А матичната ми рече за грлото да давам топли напитоци.
И моите две само вода пијат. Чај и сок и ние не пиеме па и тие не пијат. Давај топла супа или манџа, чорба.
Манџа дадов вчера, супа ми е планирана за после. Еве пробав чај не бе нема шанси проба два пати и рече не.
Чаеви никакви до ден денес, а и јас не ја нудам нешто претерано. Само вода пие и некогаш цеден сок од портокал.
Јас чај од камилица му давам кога е настинат. Исто и супа јаде по 2 пати во денот кога е болен. Од нане имам домашен ама уште не сум му дала да проба, мислам дека нема да му се допадне.
Да еве ја цел ден не сака. Џабе праам фрлам. Каде супи и чорба и напраив денес него сакам и чајче малку ама нејќе
Топли напитоци не се даваат на болно грло. Поголем проблем може да се направи. Само млако, па дури и ладно. Јас не знам што е со педијатриве...
Мислам дека зависи што е проблемот. Ама не сум сигурна. Ако е бактерија треба ладно. Топло не знам кога треба. Јас секогаш ладно давам бидејќи не знам што им е. Можно е и никогаш да не треба топло? Ама се мислам дека некогаш се даваше топло ама не знам кога…
Мојата конкретно има кашлица само, др ништо. Крвна слика од понеделникот џам. На гради ништо само црвено грло. Затоа ваљда ми рече топли напитоци, не знам
Каде што има воспаление (небитно бактерија или вирус) се дава ладно за да стегни крвни садови и да намали оток, а со тоа и воспаление и болка. Топлите облоги, во случајов напитоци шират крвни садови, зголемуваат оток, воспаление, болка.
Од кога тргна во градинка мислам дека вело време кашла. Влажна кашлица. Одиме на преглед и ништо посебно не ни кажува докторката. Пробав инхалации со кортаир ама не сака бега. До скоро пиеше антибиотик и било црвено грлото. А кашлањето никако не престанува. Некој совет од вас
Да пробаш сируп Trebon ( acetylcisteine) е генеричното име, јас бидејќи не живеам во Мк, тука под ова име го има, има и кесички исто кои се раствораат во вода. И мојата кашлаше месец и пол и последниот пат ни го даде тој сируп педијатарот и за 3 дена престана да кашла, 4тиот ден веќе воопшто не кашлаше. 5 дена ни пиша да го пие
Искуство дали некој го има користено за дете од 1,5 години сируп АЦЦ Јуниор, докторката го препиша ама пишува за деца над 2 години. Или некој да даде со совет како да ги исфрли шлајмовите многу време е вака
Neznam dali e soodvetna tema no aj da prasam. Poiskusnite majki ili oni koi dobile nasoki od ortoped za leten period neznam kolku e soodvetno da se oblakaat sandalki Sin mi e 19meseci,dajte predlozi dokolku e sooddvetno kakvi treba da se odberat? Neznam,meki,tvrdi,vloshka...i od kade kupuvate? Mozebi e smeshno prashanjevo no ete neznam navistina na 100 uma sum.