Искуства со balance bike Дали има шанса да се возат од 2год, или иако пишува од 2до5г, се за покасно? Летово ке биде 2год, се мислам дали да земам сега или наредна пролет. Најдов едно 18м+, ако некој го има нека ми пише како е задоволен Ме фака око за малово точаче ама се мислам дека наредна пролет мало ке му биде иако пишува до 25кг А за поголем ми се свиѓа овој од либерта, па ако некој земал на ваа возраст(2г) нека пише дали го користеле
Епа тој е што ти го кажав и јас, само гледаш во Мк е под друго име. Штом ви рекла да давате, давај, ќе помогне да се разводнат и одлепат побргу шлајмовите. И кога ќе се закашла ударај го по грбче, да се одлепат шлајмовите. Помага кај нас тоа многу.
Го имаме од Либерта истото, преубаво е. Го возеше на 2 год ама не беше воодушевен, поинтересни му се тракторот и моторот. Поголем интерес почна да покажува од 2ипол, а и повеќе сила има да се бутка со нозе. Точачево е за поголеми или барем повисоки деца.
Мајки незнам каде да пишам па ајде тука малку да се пожалам а и некоја друга да каже искуство.. Син ми е 19 месеци, не сака да го гушне татко му ни да го баци.. освен неколку пати да речеме ќе го повика да играат ама тоа ептен ретко.. Си прифаќа да ги гушне тетин, дедо освен баба ретко.. плаче кога го зимаат да го гушнат.. како да направам во овој случај? Да почне да го гушне почесто татко му.. А и премногу е нервозен, се мислам дали е фаза.. општо се смее , лошо се нервира кога нешто не му се погодува
Ти не можеш ништо да направиш, секој ќе си се потруди сам. Можеш евентуално да му збориш дека сака тато со него да поигра, да го гушне, ама ако нема ефорт од негова страна џабе. Нека го играат повеќе, дете сака игра и пажња. Иначе мое дете ако плаче кај некој иде назад кај мене/татко му, па кој сака нека е. Сега веќе си кажува сам “Не, Тргни се” и сл, па ако веќе не го почитуваат неговото тогаш им кажувам да го остават. Некад и мене ме трга и го почитувам. Граници од почеток. Син ми е 19 месеци и претходната недела го прашував Антоније од кога може баланс, ми рече “од вчера” . Да гледа само од други деца кај што возат за да знае што да прави. И да се бутка со прсти.
Искуство со будење на дете рано ? 1 година ја легнувам во 9 ипол во 5 ипол 6 најкасно станува полудев пробав покасно пак станува исто еве веќе 3 недели претходно со спиеше од 9 до 7 супер си беше
Колку е вклучен таткото во секојдневието на детето? Дели минуваат време заедно сами дали има грижа од негова страна без ваше присуство? Многу често вакви случаеви има ако мама е и татко и мајка од раѓање па детето нема конекција со едниот родител. Во врска со гушкање и бацување на други луѓе од страна детето не е должно ниту треба да се форсира да прави нешто. Почитувајте ги желбите и потребите тоа е сепак индивидуа.
Колкаво е? Имаше и на 18м некоја регресија мислам. Не пробувај покасно, пробај порано да легнеш. Јас ја легнувам до 20:30 најкасно па стануваше околу 6 ипол, деновиве исто во 20:30 ја легнувам и спие до 7ипол. Иди па разбери. Некогаш ако касно легне за прв дремка и ја скокав втората и едвај додржуваше до 19:30 за да легне. Е деновиве од втора дремка знае да стане после 17ч и си викам сега 5 саати и треба прозор на будност пред ноќно спиење, што значи дека дури 22ч треба да легне, ама не, не издржува и пак во 20:30 најкасно заспива и спие до сабајле до 7ипол.
Здраво Има ли на 1 год и 4 месеци некој ноќни терор нешто секое спиење во последно е со урлање, што попладне што навечер?
Предлог маска за година ипол? Имаме едни крилја од пеперутка со венче, со стапче, со све, нејќе да ги види. На глава ластиче не поднесува, а не венче да носи. Мислам дека најпрактично нешто за облакање целосно ама што?!
Леле исто а косата веќе у очи и е цела. Шнолки одма вади, стегач со очи не сака да види, си ја корне косата
Не знам колкаво е детето ама можеш да и покажуваш слики и да си одбере сама така може по лесно ке прифати да има нешто на главче доколку изборот е нејзин Си пишала година ипол
Баш сакав да прашам за совет, косата и е целата во очи, стегачите и шнолите ги става во уста. Не сум пробала со венче, но мислам дека ќе биде иста приказна. Маж ми вика да ја шишаме, јас не давам.
Си пробала само шишките да и ги фатиш нагоре како фонтана, пред огледало? Еднаш! Ми успеа така да и ја врзам и после одеше до огледалото и се смешкаше. Е после и текна дека не сака па отиде пред огледало и го искорна фонтанчето. Мене брат ми на секоја слика што ќе ја пратам ме прашува кога ќе ја шишаме ама знаеш што убава коса има, виткана таква. Преубава и е. Ич нејќам да ја шишам. Мислам дека детево до 18 години нема да биде шишано, натаму сама си одлучува
@Tiny Love @LiquidLuna ние сме со шишики од раѓање, цела коса и падна тоа и остана. До кај 9 месеци носеше и шноли и кики, па протестираше, па сега се заинаетивме на 15месеци и не ги вади толку често, инаку се тегнеше до степен да се искубе и да плаче. А пусто косава не и оди лево десно во патец, се нанапред и е во очи, буквално. Пред огледало нас не ни успева, пошто гледа дека го има и го тегне одма. Венче и стегач не ни пробувам. За шноли и репче 1 предлог откако ќе ја врзеш да ја занимаваш да не се фаќа за коса да "заборави", 2 да земеш гумени ластичиња тие потешко ќе ги извади, 3 вакви шноли ако најдете со чешле и овие тешко се вадат и не ги фаќа, мене ми се од али. Во суштина се што се вади лесно не и ни ставам, да се помачи и да забораи дека има нешто.
@LiquidLuna @Mucika Пред огледало не сум пробала, но мислам дека нема да помогне тоа. Шишките и ги врзувам во репче, ја занимавам со играчки и некогаш ќе успее да стои половина час на неа. Пробав да и направам како пунџичка и тоа успева да го извади. Ја фаќа инат и се тегне со сета сила, додека не го тргне ластичето. Некогаш и врзувам 2 репчиња, едното ќе го извади, другото стои. Последно се мислев да пробам да сплетам плетенка, секако и е виткана косата па може ќе стои собрана без ластиче. Морам да најдам решение, да не ја видам некој ден со крцнати шишки од маж ми. Тој па ич не знае да и ја врзе косата и кога ја чува цела коса и е во очи и уста. Цел реферат за шишките во очи.
@Mucika @Tiny Love Најјакото е што ко дознав дека ќе имам ќеркиче, си замислував како и правам фризури. Да се насмееме слатко Еднаш ја наредив цела со шноли, мош 10 шноли имаше на глава. Сите до една ги извади. Без нервоза, полека. Една по една. И ги вади и ме гледа во очи "мама, да не се заебаваме, сериозно мислеш дека јас ќе ти носам вакво " Ќе побарам такви шнолки, занимавање не успева. И текнува после некое време и се корне. Тоа пред огледалото успеа еднаш и само еднаш. Ваљда и беше ново па интересно. Отпосле кога сфати, одма го извади стегачот.