Zaso be ja se sabajle i davam. Ja budam, se mieme i pustam pesni i pocinjam d3 na lebce,omega direkt u usta i immuno plus direkt vo usta, se oblakame i odime. Smisli i rutina i nema da se buni tolku. Doduse moevo cista.omega pie bez problem
Не сум пробала може ќе успее. Дека на гладно си викам да не и давам. Омега и мојата пие во лажичка. обично со ручекот и давам омега и Д.
Мајки, денес правевме крвна слика сакав утре да се вакцинираме. Но гледам лимфоцитите и се покачени? Другото е ок. Ќе не боцнат или сепак не?
Зошто не на гладно? Не треба омега на гладно? Јас откако е родена и давам витамините сабајле откако ќе ја измијам и ќе ја облечам.
Во петокот само имаше 37.2. И малку црвено грло. После тоа ништо, само носе затнато и зарипнат глас (педијатарот вика зарипнат е од шо плаче во градинКа, а од градинка викаат мирна е ). На секое тргање во градинка веќе вториот ден и е зарипнат гласот. Денес пак 37,3-4, ќе се симне, па пак 37.3. Ова сега поручекта. Вирус, заби? Шо би можело да е. Гласот уште е зарипнат Да и правам кс/брисеви?
Сигурно е вирусно, кашла ли? Јас на зарипнат глас или ларингитна кашлица обавезно инхалирам зашто само влажен воздух помага. Можеш една крвна слика да направиш дека трае една недела, направи и црп да не закачила и бактериска.
Не кашла, ноќеска 37.1-2. Сабајле веќе беше потопла 37.5. Имаше стрептокока во нос пред 3 недели и локално третирав. а крвната слика беше џам. Една недела во градинка и одма се среди. Ќе ја носам за лабораторија а и јас ќе проверам брсиви оти и јас не сум добра 2 дена. Можно е и јас да си имам стрептокока. Може е недолечена кај нејзе.
Син ми имаше коксаки. Деновиве е веќе добар. Туку ми спомнаа дека одпосле им паѓале ноктите ама не разбрав после колку време?
Покрај проблемот што првото дете ништо не јаде имам на повидок втор проблем со второто дете кое што јаде премногу. Во 16:00 го зедов од градинка и ми рекоа дека многу јадел и дека ако јаде сега дома ќе поврати па да не му нудам ама само што влеговме фрижидер сакаше и јадеше кифла и оризова галета. Каков проблем може да има што јаде многу? Стомаче има ама уште во мојот стомак имаше стомаче и беше една од причините што не се породив природно.
И мене така ми викаа во градинка, а тој дома и ручек и вечера си јадеше. На година беше 10кг, сега на 3год 14кг. Има периоди кога јаде премногу, а ич не му се познава зашто многу е активен. Ако е активно и твоето ич да не се секираш, му треба енергија. Да напоменам дека брза храна, грицки и благо јаде многу ретко, не знам кај вас како е ама си има удел и тоа.
На годинка имаше 10 кила исто, сега на 20 месеци има скоро 11 кила. Активен не е нешто нај нај, првото дете беше многу поактивно иако ич не јадеше. Ретко јаде нездраво. Инаку се јаде, не пребира ама ич. Ориз на пример многу јаде. И дека не пребира гледам да не му покажувам нездрава храна.
Те читам, истата грижа ја имам, посебно денес во градинка кога сфатив колку јаде детево мое. Дури срам ме фати, си викам од утре ќе му давам да јаде и пред градинка. А многу е активен, не застанува, уште еден месец ќе полни 2 години, а има само 10.6 кг. Исто јаде скоро се здраво, леб скоро ич не јаде, јаде манџи, супи, месо исто јаде доста, сака и благо, ама пример едно киндер јајце го јаде 4-5 дена, по многу малку му давам после ручек, за десерт. Ама сепак почнува некој немир да ми се ствара со јадењево негово, нема да е секогаш толку активен, а јас имам во семејство случаи на прекумерна тежина и страв ми е. Што планираш да превземеш кај твоето?