Мајки ме интересира каков е осипот што се јавува од температура. Има вирус и тт до 38.5, давам сируп и одма сшушта. Од вчера веќњ нема. Но денес на стомак, гради и грб има бледо црвени ситно поткожни дамки. Прееска бевме надвор и топло и беше. Кога ја расоблеков беа со поинтензива боја. Од тт е или нешто друго?а и немаше некоја голема тт. А денес ми е некако млитава. Не беше така млитава кога имаше тт. Или пд носот што и е уште затнат. Чудна ми е пошто е 100 ка на саат. Консултирав педијатар вика можно е осипот да е од тт ама ова од невидено. И уште нешто. Хемохлобинот ибе обично над 125. Сега 119. На која вредност се дава препарат за железо? Да не е од хемоглобинот па така млитава. Ама па не е нешто низок. Сори за постот каша попара е.
Ова ми личи на розеола. Колку дена имаше температура? Обично температура имаат 3 дена и откако телото ќе си ја врати нормалната температура дечињата се исфрлаат по телото. Ако е розеола, ќе помине само од себе за еден ден.
Не е од хгб млитава, добар е. Колку дена даваш парацетамол? Ако даваш повеќе од 3 дена можи од него осип да има.
Zdravo dokolku moze sovet ako imate nekoj da mi dadete. Deteto ima skoro 2 godini i uste od bebe zaspiva dodeka cica. Sakam da ja odviknam zosto mislime deka radi toa tolku se budi navecer i ima mnogu gasovi spie nemirno pa da probame. Ama doma nikako da zaspie bez da cica a vo gradinka zaspiva! Doma place premnogu bara da cica place bez prestan se gusi davi. Duri maz mi proba denes da ja zaspie dzabe place me bara mene da i dadam da cica….. kako da ja odviknam.? Ne znam sto da pravam
Може ли совет за распоред на храна на тие што имаат една дремка. Синко има 14,5 месеци сега поцна по еднаш да спие. Станува накај 8 на пример и дали до дремката давате 2 или 3 оброци?
Доручек до 9h, ужина до 11.30, спие од 12 до 15 (не секогаш ама тој период), ручек до 16h, вечера до 19h (летно време покасно). Некогаш има ужина и меѓу ручекот и вечерата. Ужините се 90% овошје освен надвор кога е, тогаш си бира нешто од маркет.
Фала многууу. Гледам у градинка до прва дремка им давале и ручек па викам како ке јаде толку во 4 часа и за попладневната ужинка исто имав дилема дека синко не сака да јаде измеѓу ричек и вечера.
Да, ручекот е во 11.30, па спијат. Дома првата ужина пред спиење најчесто ја јаде пошо изморен е, а попладне ако побара давам. Еве сега како почнаа лубениците, пола мало лубенче го јаде после ручек, а за другата половина се буди ноќе Омилено нешто му е, ја мисли цела ноќ. Ама се случува и првата ужина да не ја изеде ако јадел протеини за доручек, кога како.
Скоро 1г и 7 месеци моментално во фаза што многу ме нервира. Значи за се тато, тато. Земам јакна да и облечам, бегај ми вика. Земам пелена да и сменам, бегај. Да и дадам да јаде, бегај. Тато, тато, за се тато го сака. Како да знае дека се нервирам и за инат да ми прави. Проаѓале ли вашите низ ваква фаза и дали завршува, многу се бервирам?!
Ооо радувај се. Мојава е у истата фаза само "мама". Ако ја ставам кај татко и бега ко на трња да сум ја ставила
Isto ke pisev. Mada kako se zatopli pocna poveke so tatko i nadvor sea i so nego znae da se druzi preku den. Ama zimovo mama mama mama vo wc da ne otides
Помина и заврши, отприлика 2 месеци траеше. За сѐ само тато, мама само за цицање ја бараше и баш ко шо викаш некогаш ко за инает (нема врска) ми праеше 'не ти, тато сакам'.
За воља на вистината капнат е татко и од што се прави, јас одмарам ама кога ќе ми рече бегајјјј аууу многу се нервирам. И уште со рачете ми мафта не,не, не бегајјјј. Луѓе ќе помислат ја тепам
Гајле да не ти е. Јас оставам еве татко ти нека те соблече преоблече шо сакате тоа. Тој период се беше тато. Сега не дели. Со мама да влезе дома, сама да соблече патики, тато да и измие раце, мама да и даде да јаде. Ич не се замарам, немам нерви и намера да се нервирам за тоа. Сам по сам кога сме со неа не драми и доволно ми е.