Da 5ml edinecna doza. Ne greska si 5ml za deca od 1-3 god. Dozata od 5ml za taa vozrast moze da se dade 3 pati vo 24h,ke dades sekako dokolku pak kaci visoka temp.
Салмонела се фаќа од вода, храна, контакт со животно, а се пренесува единствено преку фекално орален контакт. Да бидам посликовита, ако пикнало раце во уста, а пред тоа ја фатило каката на другото детенце може да фати, преку воздух не се пренесува иначе.
Не знам дали не се сеќавам за првото ама второво значи строго на глава се удира, минимум три пати на ден ја удира главата. Денес сто пати ја удри, од маса, од кревет, од мојата брада, од столица, од ѕид… Само да се искажам.
А бе со упатството цела филозофија. Зошто едноставно кога може комплицирано. Едни витамини попрецизно се дозирани на упатството отколу сируп за температура. Како сте денес? И ние се придржуваме со температура од ноќеска
После сирупот нели ми качи 39.4 па ајде туширање, ладење.дури после 2 часа се спушти под 38. Спиење во раце цела ноќ. Сабајле во 6 пак имаше 39 е тогаш и дадов блокмакс и за пола саат се олади. Сега варира околу 37.5. Само вода бара, храна јок. Ја однесов за кс и брис. Ама прес тргање и флитнав синомарин, може грешка резз ќе покаже. Им кажав. Уф, само да се добри. Ве гушкаме. (Блокмакс едно по друго не може така?! Треба наизменично со друг?)
Ако не издржува повеќе од 6-8 часа без сируп тогаш даваш наизменично со парацетамол. Мислам дека максимум 3 дози во 24 часа можеш да дадеш од блокмакс. Инаку до сега иако сум им прскала Синомарин пред брис ако имало бактерија ја покажувало.
Еве ми стигна кс. Крш е. Црп 100ка. Покачени гранулоцоти и леукоцити. Ваљда бактерија е за толку висока тт. Вчера ја слушна ја виде беше ок. Ќе ја носам денес за терапија. Ова е дефинитивно за антибиотик. А толку високо црп ме плаши
@brm_brm blokmax davaj 3 pati po 5ml vo 24h toa bi mu doshlo na 8h ako prethodno krene visoka temperatura pred 8h togash kombiniraj ova e od pedijatar preporacano. Blokamx kako sto ti pisav vcera taka e po upatstvo a i spored pedijatarot nash. Kako e malata?Pravevte li bris? Zaboraviv i ova za nad 38,5 temp.davaj blokmax.
Мислам дека е изгорен од сонцето на образите. Не знам дали шетале во градинка ама црвен го зедов и мислев топло дека му е или дека е болен. Сега мк текна да не е од сонце. 10 степени е ама има сонце. Со што да го намачкам?
Кс и брисеви денес. Мноооогу Високо црп и денес малку црвено грло, а затнат нос веќе 2 недели. Почна антибиотик Панцеф, дур ги чекаме резз од брисеви. Од вчера постојано качува над 39. Но доброто за сега е што со сируп симнува под 38. Педијатарот ми рече денес блокмакс 3мл да давам, најверојатно ради килажата, 9кг е. (Денес пред да идеме кај нејзе давав 2пати по 5мл) Очекува она уште утре тт, па да се среди со антибиотикот. Ова за сефте разболување ама мачно било.
Ohh dusicka.Ke pomine,ete pregledana e,so terapija si e pokriena. Ama kako vikaat majka kako da ne se grizi.❤
Млеко пие од шише. Цуцлата е 6+ но со забите ја изгриза. Си ја расцепи за повеќе да тече ама сега е партал скинаТа. Купив нови ама протокот е спор. Како да ги проширам дупкита а да биде стерилно?денски не пие млеко. Ова за ноќе кога ќе побара.
Туку да си прашам јас. Сирупите за температура ефералган и блокмакс имаат ограничување на дози/денови колку може да се даваат?