Крвна слика и кај нас бараат не постара од 6 месеци, потврда за редовна вакцинација исто, потврда за здраво дете исто, тоа за хронични болести, алергиите и храната го има на листот кој го пополнува матичната...друго не ни побараа
Еве кои документи се потребни Ова е во самата пријава, делот шо треба да го пополни матичниот лекар (не знам дали се чита, лошо е испечатено) @monik55 ова ми се чини ради реда е, сигурно на 9 месеци сите зборуваат или трчаат @Cherry79 @Tea SK во Битола е градинката. @Mom's_life полесно на факултет ќе го запишевме, мислам дека крв пролеавме дури да фатиме соодветни врски за упис. Ова друго дваесет е. А за крвната слика, сигурно за изработка на менито е- дали еурокрем или паштета да му дадат за доручек.
Ова на заокрожување го има сегде јас те сфатив потврда посебна дека бараат. Потврди за редовен работен однос беќе не важи тоа беше за короната.
Па не, ама матичната го прегледуваше, а имаме и извештај од психологот (во бт има редовен систематски преглед на 2г што вклучува и преглед од психолог) каде што пишува мислење за говорот и моториката. Потврди за редовен работен однос од двајцата, баш препрашав, мора од двајцата. Ко на друга планета да сме.
Потврда за редовен работен однос од двајцата бараат и во Скопје, мене во јануари при упис ми побараа (за во карпош)
Јас моето го запишав т.е. подадов документи 2021 година и ми бараа потврда за работен однос..или тогаш уште беше корона @IRBBB дефинитивно градинкиве се секоја како на различна планета да е...да ја расчиташ темата за градинки испаѓа како секој град свој закон има
мислам дека укинати беа веќе мерките, крај на 2021 беше, знам на работа не носевме веќе маски, ама секако ете и сега некаде уште барале...секаде различни политики
Никогаш не ја сфатив поентата на брисеви правење. Да не седат во стерилна средина случајно, па брисеви бараат? Нема поглупо од брисевиве...ок можда копрокултурава е поглупа
И после прекин за враќање во градинка бараат чисти брисеви и потврда од матичен дека детето е здраво. Се надевам не бараат пак урина.
Еее ама баш не се координирани. А ако има дијареа детето? Или за секој случај брисевите? Него и ЦРП нека додадат, што си е сигурно, сигурно.
Жени дајте некој предлози за хранење,трикови,криење здрави намирници во нешто навидум нездраво.. Малата ми одби се да јади и веќе неколку месеци освен палента,варено јајце,компири,ориз и супа ништо друго не сака да намисли да проба... Не знам веќе што не пробав, едноставно осеќа дека не и е по ќеф и не ни пробува.. Месо веќе со месеци нема каснато.. Очајна станувам.
Чим супа ти јаде се можеш во нејзе да ставиш, и месо и зеленчук па блендираш за да дојде како крем супа. Ставаш фиде и ќе мисли дека е супа. Сега иде лето, земи калапи за сладоледи и прави и од овошје, има многу здрави комбинации на нет кои се вкусни. Во палентата ставај по мали количини млечни работи за да внесува и тоа. Понуди и нешто поразлично, на пример тортиља, стави што мислиш внатре, тостирај ја, исечи на три дела, колку различно да и дојде. Омлет со малку спањак и сирење па декорирај го интересно.
Колку дена обично се дава сирупот Viranto Forte, и дали може да се дава на своја рака без консултација со матичен?