Ние сме 19 месеца и од пред два три дена почна да одбива млеко да пие.Заспива само со сок .До кога вашите заспиваа со млеко,дали да го прекинам млекото.
Немој со сок. Полошо нешто нема. Кај се полни со шеќери, па и за забите нема полошо. Моите заспиваат од прв ден по одбивање без ништо. Дури и вода избегнував да давам.
Нормално е секако, млеко им треба до година. Моето се одби од цицање на 14месеци и од тогаш не пие млеко.
Сокот е полоша варијанта од млекото. Млекото што го одбива е сосема ОК на таа возраст, но сокот обавезно исклучете го, посебно пред спиење. Почни да менуваш со чај, па после на вода и на крај ништо пред спиење. Ако можеш се да исклучиш одеднаш би било одлично.
Кога сме на тема млеко, ќерка е година и пол и пие АД 2 пати кога е дома, а еднаш пред спиење кога е во градинка. Доколку сама не го одбие млекото, отприлика до кога ви пијат АД? Апетитот гледам подобрен е колку толку, дали да го скратам млекото сабајле кога е дома не знам? А за пред спиење и е веќе навика мислам, по 100мл пие, некогаш ни толку.
Што мачкате против комарци и за после убод? Ми предложија фрези дерм ама за над 3г е. Мене за година ипол ми треба.
Од чико едно зелено одвратно против комарци и редовно нови клипчиња со цитрусни мириси. Мислам искрено ни тоа ни тоа не помага 100%, ама колку толку е заштитен. Моево ептен го касаат комарци, првата година кога бевме на одмор на чело го касна еден гигантски комарец и му потече челото како јајце, па после како разрането му беше местото со месеци. После убод камагел и од фрезидерм има исто средство после убод.
Има од Холе без шеќери со анасон и има благ вкус. Во Зегин го има. Ама мислам можеш било кој со анасон https://zegin.com.mk/mk/holle-organski-chaj-za-bebina-4-meseci-30-g
Не е тоа многу. Еве ја мојава пие по 60 мл АД дневно има 2 год и 3 месеци. Во петокот и реков дека кравата веќе млекото не го дава го чува за телето и не побара викендов. Не би се замарала со 100-200 мл дневно за година и пол дете. Битно да не зголемувате количина.
Го имам тоа чико и и тепам комарци на нејзе. И такво бежично на батерии од чико, за да си игра со него. Какви се тие клипчиња со цитрусни мириси?
Во Еурофарм ги има. Ама ако е подобар овој мустикер, не вреди да се инвестира во овие. Од која возраст може да се користи?
Може 22 месечно дете да го боли глава? Цела вечер покажуваше на главата и многу беше поспан. Во градинка отидов порано да го земам, да не отидев изгледа ќе го презаспиеја и ќе спиеше подолго. Ама и јас и маж ми сме болни и прво главата не болеше и цело тело и многу ни се спиеше, јас вчера, маж денес. Му дадов ибупрофен 2,5 мл и заспа во 20:00, а обично заспива од 21:00 до 21:30. Сега не знам дали беше недоспан или болен е. Прв пат покажува на главата.
Zemi si pak romperi, na george znaes kakvi ima. Jas se namaciv da najdam bez lastik na nozete ama tvoeto slabicko bese nema gajle. Inace majcka e ok ama ako e dosya toplo poso im se kreva. Bodi na kratki i sorc i terajte
Kamagel ili sinopen ama gledam niso da ne mackam epten ako e izedena samo. Od freziderm zemav cliren mislam bese prot8v komarci dobro se pokaza
Мајки со што може да извадам постара флека од портокал на бели фармерки ? Пробав у жешка вода со бел прашок и сапунот од ДМ, со арис де грас и во перална...не се ни осветлија флеките ( криво ми е да ги фрлам еднаш му се облечени