Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    9.225
    Пробај со ова. Мојава партал се прави, ама буквално и цвекло и портокал и се ни извадило. Ги прскам откако ќе ја соблечам. Само не знам дали и каде ги има пошто ова мене ми е многу одамна.

Прикачени фајлови:

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    631
    Не знам дали точно знае да локализира болка и дали можеби се има удрено - но ако покачи темпратура мој совет одма да видиш да не е стрептокока... Има некоја епидемија меѓу децава, но еве гледам и кај возрасните. Во моја околина неколку деца ја поминаа со антибиотици - првиот симпотом се жалеа на главоболка, потоа темпратура - до кај 38,5 ама на брис сите беа позитивни. Некои се исфрлија локално по телото, некои се жалеа дополнително на болка во коски....

Со лесно...

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Стрептокока имаше пред 2-3 недели. Можно е пак да има?

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Фала мајка, ќе пробам да го најдам мислам дека низ Рамстор го гледав, згрешив јас што одма не ги исправ...

5. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    631
    Кај мене во околина сеуште има случаи....

6. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Мене за флеки Вениш секогаш ми помага да ги извадам

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    За моето дете велам дека имаше стрептокока пред 2-3 недели и пиеше антибиотик 7 дена. Можно е пак да има?

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Не мора да значи, имунитетот беше партал на моиве после стрептококата. Закачија и стомачен и грип.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    10.553
    После месец дена неодење во градинка и три антибиотици, освен витамин ц, да појачам со уште нешто за имунитет?

10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    5.244
    Јас давам Д, омега и сега Биозин кидс сируп од бугарија. Претходно Киндеримун

На sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  11. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Мајки ми треба мислење, на два ума сум. За 2 недели сме на свадба, како одите со децата на свадба? 22 месеци има, заспива во 9ипол-10 навечер. Седите со нив до крај или си одите порано? Не ми се искача од пола свадба за да ја заспијам, а не сака друг да ја успива.

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Би требало да се отиде пред времето за успивање дома и да се успие во исто време.
    Ама ти одлучуваш, може ќе заспие таму во количка ама дали би ја оставила да спие на гласната музика? Јас не би можела.
    Дали би оставила друг да ја заспие? Може да се исплаши и да плаче и секако да мораш да си отидеш.
    Ти кажува некој што правеше свадба со тримесечно бебе кое остана будно до 1:00. |(
    Значи сепак ти одлучуваш, правила нема. Сега со овој памет би си отишла во 20:00 дома јас за на време да ги успијам. Освен ако не е свадба од брат сестра девер или (сестрата на маж ми) како се вика нз таа золва или како. За друга свадба одам во 20:00.
    Ти одлучуваш. Заедно со маж ти секако. :)

13. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Јас ја носев сега минатиот викенд на свадба, и си седеше докај 9часот одприлика, потоа ја вративме дома. 23м има.
    Но не прави проблем... заспива со друг:angel:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.879
    Допаѓања:
    18.751
    Редот на дете за мене е нешто свето. Нема реметење на воспоставен ред по ниедна цена.
    Плус, на дете не му е место на свадба.
    На последнава свадба музиката беше прегласна и цел нареден ден ми зуеше во уши.
    Јас сум си одела дома да го успијам, потоа сум се враќала на забава, а некој друг останувал со син ми.

На Matea94, Калатеа, see.emily.play и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    10.553
    Не ја носам на свадби уопште.
    Ако може да ти ја чува некој, нека ја измори убаво, нека ја истрча на лукашки, тобогами, ќе заспие, сигурно нема до 1 да ве чека.

16. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.736
    Ако нема кој да ми ја чува да не дојде воопшо на свадба одма како изговор користам дека мора порано да си одиме, ама јас несакам свадби, па супер ми е што мора порано да одиме. Инаку и од детски родендени најдоцна до 8 сме останувале, за да легне дома во 9. Не би помислила на свадба да ја чувам до 1 ноќе, јас едвај издржувам а камо ли она.

На Kolache na mama, Skyler и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Pocni da ja ostavas po babi na vikend ke se nauci i bez tebe da zaspiva. Aj sea ova ne ti brka rab blizu e svadbata ama generalno mislam deka decata treba od porano da se treniraat da zaspivast so drugi tatko baba dedo kojgod. Jas moeto kako prekina da cica pocnav na prespivanje da go ostavam i sea nema gajle. Dali so maz dali kaj nekoja baba si sedi bez problem. Letovo planiram so site.po red na odmor da ja prakam. 2 god vo april naprsi

На Matea94, Naatashka123 и sani99 им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Кај мене првото женско немаше проблем со никој и ништо. Второво машко само МАМА и крај. Пробував повеќе пати и се откажав, на секое плачеше страшно како да е крај на свет.
    Па претпоставувам женско е твоето. Секако не мора да значи ама општо гледам дека женските на пример и во градинка побрзо се прилагодуваат од машките.

На Pacient srna, LiquidLuna и Skyler им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.687
    Сакам само женски деца да раѓам :rofl:
    Мојава е селска визитарка, само дома да не е. :D Ако некој сака да позајми дете, доволно е да го погледне моево. И познат и непознат (facepalm)
    Кога шетаме, во сите дворови се бута, срам да те фати :wasntme:

На LadyD, LazaLaza, Naatashka123 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.736
    Исто и мојава. Им се фрла на случајни минувачи да ги изгушка, доволно и е да и ја погледнат или да и се насмевнат само, а луѓево незнаат како да реагираат во незгодна ситуација се. Ко питачи се враќаме дома, само нешто и даваат кој чоколадо, кој смоки, кој јаболка, еднаш и јајца и дадоа од што немаше друго човеков па 10 јајца и даде. Срам ме фати, незнам мерак им е да и дадат, мене непријатно ми е да одбијам, сто пати ќе речам не фала. Од една страна мило ми е што е питома, од друга страна страв ме фаќа што е таква ќе забега по некого.

На Pacient srna, Tea SK и LiquidLuna им се допаѓа ова.