Пробај со ова. Мојава партал се прави, ама буквално и цвекло и портокал и се ни извадило. Ги прскам откако ќе ја соблечам. Само не знам дали и каде ги има пошто ова мене ми е многу одамна.
Не знам дали точно знае да локализира болка и дали можеби се има удрено - но ако покачи темпратура мој совет одма да видиш да не е стрептокока... Има некоја епидемија меѓу децава, но еве гледам и кај возрасните. Во моја околина неколку деца ја поминаа со антибиотици - првиот симпотом се жалеа на главоболка, потоа темпратура - до кај 38,5 ама на брис сите беа позитивни. Некои се исфрлија локално по телото, некои се жалеа дополнително на болка во коски.... Со лесно...
Фала мајка, ќе пробам да го најдам мислам дека низ Рамстор го гледав, згрешив јас што одма не ги исправ...
За моето дете велам дека имаше стрептокока пред 2-3 недели и пиеше антибиотик 7 дена. Можно е пак да има?
После месец дена неодење во градинка и три антибиотици, освен витамин ц, да појачам со уште нешто за имунитет?
Мајки ми треба мислење, на два ума сум. За 2 недели сме на свадба, како одите со децата на свадба? 22 месеци има, заспива во 9ипол-10 навечер. Седите со нив до крај или си одите порано? Не ми се искача од пола свадба за да ја заспијам, а не сака друг да ја успива.
Би требало да се отиде пред времето за успивање дома и да се успие во исто време. Ама ти одлучуваш, може ќе заспие таму во количка ама дали би ја оставила да спие на гласната музика? Јас не би можела. Дали би оставила друг да ја заспие? Може да се исплаши и да плаче и секако да мораш да си отидеш. Ти кажува некој што правеше свадба со тримесечно бебе кое остана будно до 1:00. Значи сепак ти одлучуваш, правила нема. Сега со овој памет би си отишла во 20:00 дома јас за на време да ги успијам. Освен ако не е свадба од брат сестра девер или (сестрата на маж ми) како се вика нз таа золва или како. За друга свадба одам во 20:00. Ти одлучуваш. Заедно со маж ти секако.
Јас ја носев сега минатиот викенд на свадба, и си седеше докај 9часот одприлика, потоа ја вративме дома. 23м има. Но не прави проблем... заспива со друг
Редот на дете за мене е нешто свето. Нема реметење на воспоставен ред по ниедна цена. Плус, на дете не му е место на свадба. На последнава свадба музиката беше прегласна и цел нареден ден ми зуеше во уши. Јас сум си одела дома да го успијам, потоа сум се враќала на забава, а некој друг останувал со син ми.
Не ја носам на свадби уопште. Ако може да ти ја чува некој, нека ја измори убаво, нека ја истрча на лукашки, тобогами, ќе заспие, сигурно нема до 1 да ве чека.
Ако нема кој да ми ја чува да не дојде воопшо на свадба одма како изговор користам дека мора порано да си одиме, ама јас несакам свадби, па супер ми е што мора порано да одиме. Инаку и од детски родендени најдоцна до 8 сме останувале, за да легне дома во 9. Не би помислила на свадба да ја чувам до 1 ноќе, јас едвај издржувам а камо ли она.
Pocni da ja ostavas po babi na vikend ke se nauci i bez tebe da zaspiva. Aj sea ova ne ti brka rab blizu e svadbata ama generalno mislam deka decata treba od porano da se treniraat da zaspivast so drugi tatko baba dedo kojgod. Jas moeto kako prekina da cica pocnav na prespivanje da go ostavam i sea nema gajle. Dali so maz dali kaj nekoja baba si sedi bez problem. Letovo planiram so site.po red na odmor da ja prakam. 2 god vo april naprsi
Кај мене првото женско немаше проблем со никој и ништо. Второво машко само МАМА и крај. Пробував повеќе пати и се откажав, на секое плачеше страшно како да е крај на свет. Па претпоставувам женско е твоето. Секако не мора да значи ама општо гледам дека женските на пример и во градинка побрзо се прилагодуваат од машките.
Сакам само женски деца да раѓам Мојава е селска визитарка, само дома да не е. Ако некој сака да позајми дете, доволно е да го погледне моево. И познат и непознат Кога шетаме, во сите дворови се бута, срам да те фати
Исто и мојава. Им се фрла на случајни минувачи да ги изгушка, доволно и е да и ја погледнат или да и се насмевнат само, а луѓево незнаат како да реагираат во незгодна ситуација се. Ко питачи се враќаме дома, само нешто и даваат кој чоколадо, кој смоки, кој јаболка, еднаш и јајца и дадоа од што немаше друго човеков па 10 јајца и даде. Срам ме фати, незнам мерак им е да и дадат, мене непријатно ми е да одбијам, сто пати ќе речам не фала. Од една страна мило ми е што е питома, од друга страна страв ме фаќа што е таква ќе забега по некого.