Ти благодарам мила,знам дека треба дома да поседи ама еве до три недели ќе седи ама после немам кој да ми ја чува,морам да ја пуштам
Малку ти е тоа... уште еден месец треба после тие три недели. Долг е периодот на опоравување мојов во октомври ја имаше, до крај на април не беше асално здрав... само земав денови од работа за да го чувам
Јас немама искуство со сирупи за имунитет но една моја другарка е многу задоволна од имунобор актив сирупот.
Малата ми е ептен кенкава. Слаб апетит има, ама две четворки и пробиле и горните тројки гледам се нелеат. Синоќе и поврати вечерата. Како да и се гади храната. Прееска се разбуди со плачењето и имаше една малку поретка столица. Не знам дали е вирус или поради запчињата оваа појава, земајќи во предвид дека еднаш додека вадеше двојки имаше пролив и тт? Имам дома и Смекта и Ентросил. Читам во упатствата за исто е, симптоми на дијареја. Што да и дадам, што е поефикасно? Сигурно нема потреба и од двете нели?
Moite koga imaat crveno grlo im se gadi od hrana.A i mene isto.Znaci ne e tipicno povrakjanje tuku gadenje i grozen vkus vo ustata. Krvna slika ke ti pokaze za sto se raboti.Za povrakjanje od zabi neznam nikogas ni povrakjale ni tecna stolica imale od zabi niknuvanje. Probaj so supa dali bi jadela Ako i ponatamu ima gadenje posetite lekar.(jas bi).
Охх душичка, до сипаници стигнавте? Што побргу и полесно да поминат Ни јас немам никакво искуство со сирупиве, нас матичната ни го предложи Дефендил кога одеше во градинка.
Бевме сепак да ја боцнат малата, да не ја мислам и крвната слика покажува качени лимфоцити, вирус. Така и мм се чувствуваше, значи истото го закачиле. И направив супа, едвај неколку лажици изеде, колку што го растворив тоа прашокот ентеросил, и спие сега. Ајде апетит ќе и се врати, вирус ќе помине. Туку она што ме допре малку е низок хемоглобин. Од кога е родена хемоглобинот и беше одличен, можно ли е пад на имунитетот, запчиња што излегуваат, да влијаат на хемоглобин? Утре ќе ја носам кај матична, денес не беше таму, да ми каже колку тоа е слаб и дали треба некаква терапија. Во секој случај ќе си земам јас од флорадиксот со железо, арно го фалев во претходниот пост Всушност ќе биде прв пат за овие 15 месеци да и давам некои дополнителни витамини. Како така нагло падна уште се чудам. Чинам пред месец, скоро два беше бонбона.
Majki aj pomos za postapalki kako da gi napravam vo razni boi ? Zemav boja (seker) ali ne pisuva kolku da stavam, kako...Dali nekoja pravela vo brzo vreme ili ako koristela za torta, kolaci boja pa da mi kazete
6.30 Кај нас во лабораторија се некакви поинакви мерки, те.референтни вредности од оние што читам секаде. Има граница наведена од-до, и секако е испод, мада мислев дете е, ќе треба да се поинакви вредности од на возрасните, ама таа во лабораторија ми кажа дека така е до година дена, после годинка исто се сметало. Па сега не знам, ќе видиме утре што ќе ни каже матичната. Знам дека се гледат и други вредности, како хематокрит, ама и тој и е низок.
Прво кога ја прочитав вредноста ептен се исплашив. Веќе уплав имам за хемоглобини. Ке правам и јас крвна слика пак деновиве на малото. Кога читам дека нема врска дијареа со забите се чудам. И малово имаше неколку дена. Мислев дека е од јајцата од препелица и ги прекинав. Вечерва едвај успеав да видам,пробила последната двојка. Може и јас да го носам утре до матична ако нема гужви,оти сакам да го носам на море три четири дена. А денес поткашлуваше. Белки не е настинат туку само ради тоа што се научи да пие со цевка па се засркнува. Многу е плачлив и нервозен последнава недела.
@Sky-butterfly сo леснo дa ви пoмине вирусoт,и дa нa мoјaвa при секoј вирус знaе дa и пaдне хемoглoбинoт некoгaш дури и трoмбoцитите,тaкa ми кaжa и мaтичнaтa.Истo @galapce oбaвезнo пред дa и излезе зaбче секoј пaт и билo прoследенo сo прoлив претхoдниoт ден ,eве и сегa е вo фaзa нa вaдење трoјки и oд пaд нa имунитетoт јa зaкaчи вaричелaтa и знaе дa имa пoтечнa стoлицa иaкo уште не е прoбиенa ни еднa сaмo се нaбрекнaти непцaтa
Дa срцкa си јa дoбивме,се мислев и јaс зa дефендилoт aмa гo земaв kidzomega мнoгу убaвo искуствo се пoкaжaлo сo oвoј тaкa ми кaжaa вo aптекa и пoвеќе мл е
Околу 800 ден. ама не ме држи за збор. Прилично е густ да знаеш. Не ми текнува дозата, јас му давав на син ми еден период, најмногу поради провитамин Д, а реално некој бенефит за имунитетот не видов.
Oд aптекaтa вo супер тинекс,незнaм кaкo се викaше,сaкaв и јaс oд еурoфaрм aмa зaтвoренa беше,сигурнo е пoефтин тaму
Malisa od pred saat dva pocna da mi potkasluva Sto da davam preventivno? Bel slez,med so kromid(toa domasnoto sirupce)...?