Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Хелоооуууу
    Миа 1 и 7 месеци денес кај 18 часот после изеде 2 шмукалчиња кај 20 млњко кај 21.
    Е сеа се исповрати.
    Ова 2 пат ми се случува од кога е родена да поврати а освњн дињата што сезонава прв пат ја јаде се друго што си јадеше од градинка навака можам да кажам дека за нејзини стандарди е па и премалку.
    Дали е можно од дињата да се исповрати?
    Пошто поврати еднаш од прилика 10тина мин од како го испи млекото и после 10 мин како нагони добиваше за повраќање ама не се исповрати...
    Фала ви

2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Може, тешка е дињата за варење. Мене ден денес ми се случува да повратам од диња.

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Јас оние ОРС во се ги имам давано и во млеко и во кашички и во смути. Ти ќе ги направиш како што треба според упатство и после ќе ги додаваш кај што можеш.

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Фала ти, добра беше посекако цела ноќ си спиеше, испаничив пошто 2 пат ми повраќа од како е родена :)

5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Може и дошло многу и недобра комбинација на храна во желудникот.
    Кај ќерка ми така знае да се случи во комбинација ако има и шлајм.

6. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Дали некоја мама го користела сирупот за имунитет и како сте задоволни, или предложете друг за 12 месечни бебиња одат во градинка.
    Screenshot_2023-06-14-10-25-24-021_com.android.chrome.jpg

7. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Може слика да ми пратиш?

8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Можно е, еве ја добра е од тогаш навака, испаничив само пошто не повраќа она во глобала и баш се исплаши кога поврати. :hug:

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Немам искуство, ама баш сабајлево со колешка зборував и таа ми рече дека откако нејзиното го пие сирупчево, не се разболило. Претходно беа со чести бронхопневмонии.

10. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Овие јас ги користам. Се раствараат во вода, а потоа кај стигнам ги додавам. Млеко, кашички, смути, буквално секаде каде што можам. Имам и АД правено со тој раствор. Пример 30мл од растворот од електролити, 60 мл вода и 3 мерици АД.
    https://zegin.com.mk/mk/alvogen-orsshumlivi-tableti-so-vkus-na-limon-12-parchina

11. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Моето уште не оди во градинка но поголема ќерка оди и нон стоп нешто ни носеше по дома. На малото прв пат на 11м ги давав овие и сум задоволна
    https://zegin.com.mk/mk/natures-aid-imuno-plus-peroralni-kapki-50-ml
    За големата го пробав сирупот за кој прашуваш но не приметив некој ефект. Повеќе помагаат кај нејзе ампулите јуниор протект.

12. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Фала мами ❤️

13. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Kaj mojata 4-ot den pocna da se povlekuva. Najmnogu bukna 2-ot den.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.026
    Допаѓања:
    4.850
    Имал ли некој сличен проблем ако можам така да го наречам. Малата не оди во градинка, со дечиња се гледа повремено, ја чува баба и, од дома работи и татко и.
    Не можам да откријам во кој момент или која е причината, ама повремено од нигде никаде нешто како да ќе се изнервира. Знае да се треска по глава со раце. Некогаш во раце кога ја држиме, расположени сме, она ќе земе ќе не шлапне.
    Сега си играше со две кукли, зема да ги мава една со друга, маж ми си лежеше до нејзе доле и цело време и вика зошто ги удира, немој, со смирен тон. Зема него го удри со едната кукла, мм стана се налути, она другата кукла зема да ја стиска со сета сила. Јас буквално занемев, значи не знам што да правам, дали да се дерам, дали да ја карам, дали смирено да и објаснувам, а знам дека ќе ми се смее, сум пробала и вака и така, не гледам разлика. Како некој бес да има од време на време, не можам да откријам од каде и е. Дома сме смирени, не е дека урламе се дереме или да си покажуваме агресија, а не гледа ни тв, телефони и сл.

Последна измена: 14 јуни 2023
    На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.389
    Допаѓања:
    31.736
    Има. Ама мојава ај оди во градинка, па мислам дека затоа така се понаша. Инаку, во тој момент она мава кукла пример, јас ќе ја земам куклата и почнувам "ооо, треба да се гали мама куклата, не да ја тепаме" и после почнуваме се наоколу да галиме и по некое време ќе заборави дека ја тепала и ќе почне да ја гали.

А не знам зашо го прават ова, што викаш како бес да има во нејзе. Веројатно им е некоја неубава фаза, барем се надевам. Мене некогаш ме гушка и ќе фати ќе ме штипне од нигде никаде, и додека бројам до 100 почнувам "мама ќе ја боли, не треба така" и пак со галењето тераме.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    9.225
    Мислам дека тука ни се со месеците. И мојава од нигде никаде знае да има таков испад. Најчесто ако ја држам во раце и ќе ме шлапне. Почна пред некоја недела мислев дека е од градинка ама очигледно е фаза некоја. Најчесто јас ќутам и ја гледам во врв очи и она после некој момент со најнежно гласче вика мама и ме гледа и она во очи. Има и момент лупа со рака по маса ама за тоа сум речиси сигурна дека и е од градинка

На LiquidLuna и Mucika им се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.026
    Допаѓања:
    4.850
    @LiquidLuna @LazaLaza се надевам фаза дека е. Инаку и јас со тоа најчесто стопирам, гал гал правиме и почнува да гали. А во врв очи кога ја гледам ме шлапа пак. (facepalm) Ич не беше дифтар детево не знам што му стана. Ме смиривте чим не сме сами. :D

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Леле јас мислев само моето некој бес има во него ама изгледа некоја фаза им е.
    Порано кога беше лут, дури и од мала ситница да се изнервираше одма се лупаше со главата од маса, ѕид, под зависи што има во близина. На неколку пати му се има случено и да ме удри без причина, но тогаш му се лутам и го игнорирам некоја минутка додека не сфати оти згрешил и почне да се умилкува.
    Тие фази ги одминуваме полека и сега по најново кога се лути се што има околу него фрла. Го оставам тогаш да си ја истури беста ама потоа си ги собира работите што ги фрлил обавезно.

На Mucika и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.389
    Допаѓања:
    31.736
    Welcome to the dark side. We have cookies :devil:
    Дифтари сме од раѓање ]:) Сега е поизразено од порано.

На lovely91, Mother of 2boys и Mucika им се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Ја отворив темава за да ве прашам нешто ама и одговорив на @Mucika и заборавив да си ја споделам мојата мака :D

Од што може да излегуваат вакви брунчиња по телото? Цел стомак и нагоре му е вака, помалку на грбот. Да кажам од жешкото, не е затоа што и претходно имаше ама помалку. Сега се проширија.
    Од козметика не сум менувала ништо, веќе подолго време му перам алишта со нашиот и немаше никакви реакции од почеток.
    Раат да не си. :whew:

Прикачени фајлови: