Ај у лп пушти ми слика да ја видам, ако не ти е проблем. Обично гарамицин маст пишиме за веќе отворена воспалена рана. А чудно зошто дермазинот не ти помогнал, тој помага за побрзо регенерирање, заради среброто во него. Кантарионово масло исто помага, а за лузни контрактубекс или терезиан оил ако најдеш по аптекиве
Ќе се сликнам и ќе ти пуштам. Фул ми е меморијата. Во четвртокот се жегнав на чело. Четврток и петок ставав домашна крема за изгореници. Од вчера дермазин. Се излупи и отвори. Не е воспалена, не тече ништо. Ја премачкувам со хидроген и мачкам дермазин. Ама денес околу ми се јави цел круг црвенило.и го снема за пола саат. Дали е од дермазинот или хидрогенот го видов отпосле со рок 2022 . Бев на дежурен и аптека ми рекоа да пробам уше еднаш со дермазин да се види дали е од него реакција. А мене ми фуфка.
Планираме да одиме на село во планина, на 100м од куќа е густа шума, сакам со нејзе да шетаме низ шума во планината, ќе и биде интересно сме собирале плодови ние тука, ама ми е шубе дека е ептен натурале. Што да и облечам доле освен чорапи, патики и хеланчиња или некој плус совет? Плус ќе ја намачкам со crilen тоа ваљда за секакви инсекти е. Се мислам дали да земам онакви гумени чизми или прежешко и неудобно би и било. Ми е страв од крлежи или не дај боже змии, ма да јас не сум имала непријатно искуство.
Еејјј таман си е така, не се плаши толку. Ние бевме пред некоја недела во село,си шеташе по патичиња низ шума, чорапи над хеланки и цепајте. За инсекти не ја мачкав ништо.
Сандалкиве да не ги имал некој? Ги гледав ипанема ама многу тврди некако, и клапна ноџето на пробување Овие во Кеги отпосле ги видов онлајн
За да не се преоптеретуваат бубрезите со протеини. Ама во ќофтето има трагови од јајцето, муабетот е да не даваш каша со месо од 200гр и следен оброк уште толку со јајце.
Ве молам за совет.. годинка и 2 месеци ми е детето, пика се во уста.. нормално е уште ова? Обожава да ги врти тркалцата на количките со нив само вака си игра.. нормално е ова?
Ги немам овие ама и јас тргнав Ипанема да купувам па се предомислив, многу тврди, не се виткаат. На крај земав од К&К горе во Сити Мол многу убави лесни, се виткаат, од неопрен може и да се мократ за на плажа, може и за секој ден.
Мајки не знам која тема е соодветна за прашањево, препорачете ми фотограф за роденден, фотосесија еден ден? мојот е зафатен па сега барам по пристапна цена и да извади убави слики
Даааа. Супер. Денес прими вакцина задња. Следна после 5 годинки. Тераме градинка уште малку роденден. Порасна бебево . А личи на бебе де. Со неполни 10 кг. Лепенките за температура имаат рок? Не можам да видам на кутија. Пред година и пол ми се земени.
Ако има симптоми сме ставале спрејче со антибиотик. А ако нема со ништо. Се пренесува како и секоја бактерија. Троа досадна е.
Ќе одиме на лекар и ќе видиме, на своја рака му земавме брис и ете ... сепак ќе мора да седи дома и наредната недела нели