23 месеци е син ми , смеам да го намачкам со синопен маст за убод од комарци ?? и како се викаше тој спреј за комарци од Зегин на буква М..... ?
Мене овој ми го препорачаа во аптека, над една година дозволено е да се користи. Веднаш му го смирува чешањето.
Во локална аптека го земав верувам го има сегде провери на нет. За цена не се сеќавам точно повеќе работи купував, повеќе од 150 денари мислам дека не беше, ама не сум сигурна.
Мојата е 20м ја намачкав со синопен бидејќи мислам е дозволен. Од еден комарец огромен плик на ноџето. А кога сме надвор моустикер го користам и тоа уште од лани кога немаше ни годинка.
Женски, Најверојатно не е ништо и најверојатно си правам филмови ама ми треба малку утеха. Викендов кога ја бањавме ќерка, приметивме на фронталниот дел на черепот ( над челото ), како испакнато. Како џумка. Се нема удрено гарант до толку. Не ја боли на допир. И не сакам да гуглам. Чекавме да видиме дали ќе спласне, ама исто останува. Маж вика дека дури и се зголемувало. Искуства? Совет? Освен да ја носам, ќе одиме утре на педијатар.
На средината е? Син ми има исто ама јас точно знам од кое паѓање му е. И ортопед и педијатар ми рекоа најверојатно така ќе остане. Многу ми е мака, цел живот нема да си простам. Не дека некој е крив, морав да мочам и го оставив ама пак.
Не е на средина. Баш над челото, кај шо почнува черепот. И не е од паѓање милион посто. Се нема мавнато до толку на глава
Таму таму, на средина сакав да речам во линија на носот нагоре? Штом не знаеш од што е идете на лекар, па пиши баш што ќе ти кажат.
Ова е челната коска анатомски Ако е на тоа место кај што пишува тубер фронтале, сите ги имаме, не мора да се обострано исто изразени, може да е едното поиспакнато, баш како џумка да личи. Немате причина за грижа најверојатно.
Јас мислам дека за ова горе збори squama frontalis ако ја гледам добро сликата. Кај мојот таму е испакнатото, изгледа баш кај шавот и лошо е зараснато.
Си ја приметила до сега? Ќерка ми има на задниот горен дел од главата, баш така како што го опишуваш како џумка. На моменти поголема на моменти помала. Кај нејзе јас го приметив на 10 мес. После сите патешествија, испитувања и паранои што ми ги направија доктори излезе дека е реактивна жлезда. Прати ја дали ќе се повлече. Пиши ми во порака за дополнително нешто ако сакаш.
Гарант го немаше тоа до минатата недела. Не можам да ти пишам лп, заклучена си. Пиши ми, те молам. @Annath , можеби прелошо се изразив. Еве сликовито каде е. Се осеќа ептен на допир, испакнато
Молерс давам по 2.5 мл. Цело шише е 250мл, според дозата цело шише треба да го истрошам за 3 месеци. Сега гледам дека го давам 3 и пол месеци а шишенцето има помалку од пола. Грешам во пресметката или помалку сум давала? Мерам со лажичка мерица. А пишува да се користи 3 месеци по отварање, а јас си го нагазив и преку 3 месеци. Ваљда не направив некоја штета, а?
Немам совет само да споделам искуство...мн мака имав со тој молерсот, мерев со мерилката од виранто, па не ми го сакаше во шприц никако, а и јас го пробав мене одватен ми е, па му мешав со млеко, па шишињата од млекото по два дена неможев да ги измијам и по препорака од детски психолог со консултација со матичен сменав на бекутан и се препородив..,прво е сируп, не течи на сите страни и можам со лажичка да му го дадам а и многу поубав вкус има, барем за мене и важно малиот го прифати...иначе и мене никако не ми излегуваа пресметките, јас пак за 2 месеци го трошев молерсот
Нема проблем со пиење, со лажичка го пие, со таква лажичка и мерам од сирупи. Незнам зашто после 3 месеца мене ми остана пола шишенце. Вие шо давате 2.5 мл за колку време го трошите?
Каде би славеле вие 2ри роденден, искрено појма немам што каде ќе славиме @Tea SK @brm_brm @nevermet18 @IRBBB каде славевте вие?