Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Како да се справам со тантруми после градинка ? 20 месеци е ...
    Ми викаат таму спие, јаде, ама после градинка кога ќе дојде дома овие денови не е издржливо.
    Плс не ми кажувајте дека ова е новото секојдневие :drunk:

2. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    17.836
    И јас би сакала да знам. Не одиме во градинка, за неполн месец полниме 2 години. Последнава недела имаме на неколку пати испади од типот трескање од земја, вриштење, да не можеш да го исправиш или земеш у раце. Ништо не пали, нит можеш да го залажеш со нешто. И тоа најчесто се случува кога нешто сака да направи или некаде да оди а ти ќе му кажеш не.

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.167
    Допаѓања:
    10.587
    Носи го во игротека, нема справување дома :D

На Speechless и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мајка а млекце да и дадеш кога станува? Да не е жедна или гладна, како сте со вечерањето? Пие ли млеко пред спиење?

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.632
    Допаѓања:
    1.457
    Син ми е 23 и пол месеци , влегува во фаза каде што пребира што сака и што не сака :whew::whew:
    Вчера за прв пат не сакаше ни да го земам да го гушнам , овие последни денови најмногу сака кај дедо да е .. Одев накај него а беше во раце кај дедо му и му ширам раце за да иде кај мене и ми вика бегиии не не , и си сакаше само кај него да е и после дедо му вика еве мама ајде оди кај неа малку и вика јасно не , не и крај и си го земав јас и плачеше премногу па го излажав нешто и се смири... :sweat::sweat::sweat: а и не сака ич дома да си оди, буквално се бунеше секој ден после градинка дека таму оди директно додека дојдам јас ..
    Кога сме сами кај мене сака а кога сме со дедо кај него сака 24/7 ... Се разочарав , можда многу барам хахаах ама не убаво ми дојде некако како да ме одбегнува а од др страна се радувам што си седи без проблем кај нив
    Има ли некоја друга таков случај ?? Да не ми е до опсесивноста :?::?::?::?:

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    31.802
    Не знам дали ти е до опсесивноста ама јас ич не го сфаќам трагично тоа. И ќерка ми само дедо има кога сме сите на куп. Што ми е нормално, пошто дедо и највеќе и оди по газето. И не доаѓа кога ја викаме, не се ни врти. Буквално не множи со нула.
    Е ако дедо и стварно е зафатен, тогаш ја зимам со плачење или со лажење, што да и правам..
    А за седењето со други, мислам дека сме благословени ние што децата ни сакаат со други луѓе, така да искористувај го тоа на максимум :rofl::rofl:

На januari19, le.soleil, Bubi*2 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.167
    Допаѓања:
    10.587
    А бре мајка не се потресувај.
    Мојава татко и кога е не ме рецка. Се гушкаат они идам јас, нееее бегај ми вика.
    За се го сака татко и, освен дедо и кога е тука, тогаш дедо е омилен.
    Ја не се замарам, поише одмарам :lol:

На Matea94, le.soleil, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    31.802
    *Полека го отварам Скопското и
    "леле, детево ич не сака со мене, само тебе те сака, шмрк"
    Е ваква сум :rofl::rofl:

На Pacient srna, IRBBB, Matea94 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.632
    Допаѓања:
    1.457
    хахахахах ајмо акција за второ додека не сакаат кај нас :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Имаше и син ми таков период беше обземен со баба му и дедо му и кога го земавме за дома или тие да си одеа од кај нас, не плачеше туку се откорнуваше со зајдување, пиштење, менвање бои на лице и така.....му помина по некое време.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.167
    Допаѓања:
    10.587
    Исто :beer:

На le.soleil и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  12. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    78
    Пие млеко пред спиење. И си јаде убаво. Можно е па да е жедна. Ќе пробам вода да и давам кога ќе стане.

13. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Во центар, мислам околу дом за градежници, сепак не бев кај неа ама ако успееш одете

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.242
    Допаѓања:
    15.485
    Бев веќе ама фала. Инаку да, таму е

15. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Каков Ц витамин даваш?
    И дали после градинка мора физиолошки или диво оригано, бидејќи и јас ставам Ацидосалус одвај па после тоа не дава ништо друго у нос...

16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.863
    Во оваа тема се префрлуваме веќе, на 09 јули направивме годинка.
    Пред некој ден ја меримве 8750гр е нели е малку за годинка?
    Матичната ми кажа супер си е.
    Не јаде многу сега на жешково па уште помалку.
    Ич не е обожавателка за јадење ниту пак за цицање, кога беше ептен бебе ако не и дадам да цица нема цел ден да побара.
    Почнавме и во градинка таму кога како, некогаш изведува се некогаш и останува нешто не изведува се.

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.167
    Допаѓања:
    10.587
    Ќерка ми на 1 година имаше 7600, по мене не е малку.
    Како што се поголеми помалце качуваат.

18. Marija89_

Marija89_ Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Мајки имате ли периоди кога сте пренервозни или јас имам некој проблем? Значи на моменти ми иде да ја фрлам од тераса. На 40+ степени сака само во раце, не се заигрува ни минута, само трчам по неа. Не можам вода да пијам а да не дојде со кенкање и да ми се беси за нога. Кенка мислиш кој знае што си и направил. Не сакам така да зборам ама на моменти е неподнослива! Ќе полудам. Не можам јадење да и направам ако верувате. И цело време на цицка сака да виси и така спие. Неиздржливо е.
    Има вакви периоди кај што не знам што и е проблемот (не е во скок). Денес дваесет пати цела гарнитура ми ја растури, 2 секунди да не ја гледам цвеќиња ми кине, рандом нешто ќе земе во ѓубре фрла, после го бара....
    Иначе е златно дете. Малку да се изрелаксирам одма ми поминува, ја гушкам и криво ми е што сум ја искарала...

Се изнакажав колку толку да ми олесни

На zverkica, Keri и LazaLaza им се допаѓа ова.
  19. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Сите сме исти, само некој се искажува, а некој не… и кај мене на моменти злато дете мило, премилоо али паа другиот момент - недај боже да не е по нејзино, бељи стандард - нонстоп, јас диплам алишта она раздиплува, се прикрадува и се качува да скока по гарнитура /спална, шкрта по ламинатот, последно вратата со клуч ја изгреба … мн се, станот го демолираше веќе!

20. Marija89_

Marija89_ Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Да се дополнам на постот погоре. Ништо од јадењето што ќе и го направам не сака да јаде, не сака да ја ранам ми ја бара лажицата. И да давам и цела храна на сите страни ја шлапа, лом ми е дома.
    Ќе и текне вриска најгласно што може и се смее (тоа моите ја научија, игра и е, и сега мака мачам да ја одвикнам).
    А ако и одиш по ќејф е најпрекрасна, најмила ама вака јас две секунди мир немам.
    Најстрашно е што не се заигува со играчки, не знам веќе што занимации да и барам.