Мајки, што давате на дете 1+ против проливче? Од климите му е сигурно, навечер се стега и плаче го боли мешето, само биогаја давам тие два дена ќе се јавам и на матичната
Мами потесен е калапот на најк така? син ми нема да е тука цел викенд а денес планирам да му земам патики , има 23.5 и 25 a моментално носи адидас 23ка.. и сега не знам кој број да му земам? https://www.sportvision.mk/obuvki/8551527-nike-star-runner-4
Е тоа не знам, сите патики му се најк, не можам да направам споредба со адидас, нека пише некоја друга мама
Мајки, дали мислите дека ова е коксаки или се комарчиња? Секако после ќе го носам на педијатар да го видат... не го чеша, не го боли... има на обравчето 2,3 на рачето 7,8, доле на петата 1,2 на бутките 2,3... знам дека се манифестира со температура, ама ни температура има ни ништо
Моето кога имаше коксаки температура имаше само 5-6часа и тоа ниска , до 38. Според местата каде што е исфрлен,можно е да е коксаки. Моето го чешаа на дланките кога му излегуваа, третиравме со поксклин пена.
Јас ви се приклучувам во групава, наполнивме годинка пред 2недели, инаку мила давам Ваја пробиотик а и моето имаше прочивче летово
Мајки дали имала некоја со слично искуство. 1 недела ќерката кога треба да кака како да се плаши и е нервозна и цело време вика има како, има како, а нема и после некое време ќе се искака и си има нормална кака. Последните два дена е многу нервозна бидејќи и се кака а не сака. Не верувам дека ја боли нешто бидејки не плаче. И давам јадења за полесно да се искака но џабе. И да напоменам некогаш во текот на дено забележувам како мали топчиња од кака во памперсот. Значи некоаш и е нормална а некогаш како мали топчиња. Како да и помогнам?
После 10от ден се јавуваат реакциите. Тт, осип, омалаксаност....а може и ништо од сето ова. На здравје да ви е, лесно да минете
Значи не е како претходните вакцини што уште истиот ден може да има омалаксаност и температурата? Се надевам со лесно ќе помине, претходните вакцини со омалаксаност и мала температура ги поминуваше вакцините.
Од 7 ми до 14ти ден се јавуваат реакциите, осип на тело баш како морбили, температура, омалаксаност. Ќерка ми освен што беше омалаксана и спиеше цел ден 10тиот ден од вакцина, друго ништо немаше.
Не е, подоцна симптоми јавува, во раче го боцнаа немаше ни црвенило како од другите вакцини. Моето ниту еден симптом не појави во сите денови, џабе шубето Со лесно