Kerkickata mi napravi 1g pred 2 nedeli do sega samo vo bebe forumot se vrtkav ama vreme mi e za tuka ☺. So jadenje nemam mnogu maka ama mora da i se odvlekuva vnimanie posebno za rucek. Uste e gore dole na kasi. Ima 4edinici, 3dvojki i 2 probieni ama nedorasnati 4ki. Vaka gricka i ovosje i lebce i bilo sto da i dades ama neznam dali ke izede cel obrok ako ne i izblendam. Denes i napraviv kako corbicka pogusta pa so racen blender izmiksav i na kraj dodadov proso i pcenka taka ne izgmeceni i jadese. Malku se mrstese ama pak izede poveke od pola. Od koga pocnavte so neblendano? Isto uste ne sum.pocnala so mleko i se mislam koga. Cica uste taka da i da i dadam mleko bi bilo vo kombinacija so biskviti zitarki ili sutlijas
Добро дојде Јас некаде на година почнав со рачен блендер ручекот. А од пред месец дена само месото со малку од водичката го поминувам со рачен, а остатокот само со вилушка го гмечам. Едноставно детето си побара така. Неколку дена не ми го јадеше ручекот, како да му се гадеше од него ми правеше фаци. Пробав не пасирано, јаде. А овошјето за доручек некаде од 9 месец само му го рендам и додавам сварена житарка и супер јаде. Јаде и цели парчиња овошје, ама вака количински повеќе. Туку кажете од каде купувате овез и пченица, сакам да купам.
Bas vcera probija dve trojki i pak doma ko da go imam staroto detence. Jade se. Brzo se vrati vo forma i eve go denes cela cinija boranija, sabajle zitna kasicka. Jas gladna ostanav A ova definitivno ke go probame, treba prvo sveki da ja pratime da ni kupi namirnici. Doma samo oves imame. Od trojkite deteto tolku maka si imalo, ne samo sto pocna da jade, tuku i pak si zbori kako navien
Vo prodavnici za zdrava hrana. Jas sega zemav pcenica od mar-vik vo biser. Ovesni i dr snegulki isto od tamu na merenje
Ама јас му давам овесни снегулки. Сакам овес во цело зрно да му дадам. И купив денес. Пишува на него се вари 1 према 6 со вода. Само не пишува колку време треба да се вари. Да не знаеш?
Женчиња кажувајте нешто за кашлица ефективно. Почна градинката почна и кашлицата. Лани цело време со антибиотици бевме не сакам истото и оваа година. Значи некој домашен рецепт. Давам мед, лимон и прополис за сега.
Обавезно. Јас на син ми 5 години што има досега секое зимо обавезно. За него додуша дека е поголем веќе тие рибино масло бонбони. Ама да, би требало да му даваш на синчето.
@irena.1 Eve vo vrska so sirupot da kazam deka kaj nas imase efekt, denes posle 1 mesec pienje hemoglobinot ni e 10,0. Imavme izmeni i vo ishranata no sepak pomogna i toj. Od denes pocnavme so kapki Tecno fer a sirupot go prekinavme po preporaka na pedijatarot. Zagrizena sum mnogu i mislam na sekakvi gluposti se nadevam deka se ke dojde vo normala vo najskoro vreme. Dok. mi rece deka se pokaceni belite krvni zrnca ama ne kaza kolku e vrednosta a jas rezultatot ke go imam dr.nedela, zasega da terame so ovie kapki i za 2 meseca da ja povtorime krvnata slika i ako togas se seuste pokaceni ke prevzememe dr.merki a do togas da sledam dali ke ima nekoi znaci kako krv vo mokracata ili kakata ili nekoi dr.krvarenja a zosto neznam? Ako znae nekoj neka objasni.....
А што давате? Истите вигантол или има нешто друго за поголемкиве? Како да го разбрав Видоевски некој сируп од Октомври...
Ние ја носевме керка ни летово на ортопед и тој ни рече од октомври да продолжиме со д3..Имаме 17 месеци..Дали и вие сеуште давате или не?
Zdravo majkı. Pısav pred nekoj den deka samo sto zavrsıvme so antıbıotık posle 2 dena malata mı kacı T. Posle celı 2 dena denes i spadna. İmam problem ne saka da pie antibiotik. Probavme na sekoj mozen nacin so mm no nikako ne uspevame. Povraka uste pred da go goltne a koga ı stavam vo mleko iıi caj go oseka i nejke da go pie. Vo hrana da i stavam e neizvodlivo zatoa sto ne jade skoro nisto ovie 2 dena. DR rece ako ne i pomine ke mora inekcii da primi. Zagrizena sum kaj nas vo MK nemam cueno malo dete da prima inekcii.. Ako ima nekoj vakvo iskustvo ve molam spodelete. Izvınete za latınıca nemam mk podrska ovde..
Мајки керка ми падна..Се удри кај устата и сега и е отечена цела уста и непцето и има како собрана крв..И околу устата е цела црвена гледам дека некаде и помодрено..Што да и ставам..Цело време сега плаче..
Se uklucıv na femına za da go pobaram receptov so kromıd za kaslıca ı prvo vlaganje vo temava oppp ovoj post mı ıskocı na ekran
Мајки имал некој искуство алергија од убод од бубачка (незнам каква), синко како божем од вчера почна да му се смируваат точките, сега е бетер... а бевме на педијатар и рече само летизен 3 дена... страшно изгледа ова
Да пробаш со Синопен да мачкаш? Јави се кај педијатрот и прашај, можеби и друг лек за пиење ќе ти даде.
Rece so letizenot da prodolzam.. kje mu dadam sega, place i nervozen e, moze go cesa... ama beter e, lom cel..