Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. Matea94

Matea94 Истакнат член

Мислам дека е доволно, моето е 16+++ давам д3 и молерс ..

Inamya likes this.
  2. Matea94

Matea94 Истакнат член

До сега користев актив бејби пелени од раѓање, претходниот бокс приметив дека мириса на мочки уште на првиот час од кога го менувам, а да не праам муабет кога спие по 10ч. си викам ај може таква се погодила пратката ќе дадам шанса, еве сега оваа исто, другарка ми вика истото го приметила мислела дури детето некоја инфекција има абе вика на стар дедо му мирисаше :lol: сакам да ги сменам и се мислам за бејбилав, па сакам и од вас искуства да земам :D и за гаќичките исто

3. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Актив бејби многу мирисаат, мене ми се чинеше покакан цело време дека е исто и гаќичките од Памперс. Сега сме на бејби лов веќе месеци, супер ни се. Пробај, јас сум презадоволна и од обичните и од гаќичките.

Matea94 likes this.
  4. Inamya

Inamya Популарен член

4-5 вечери веќе не се будат за млеко, дали тоа значи дека од сега ќе имаме преспиени ноќи :)
    Вашите до кога се будеа? Вака само пред спиење пијат по 150мл не е малку? Инаку одат во градинка и имаат 3 оброци и две ужинки.

Freckles. likes this.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Моето исто почна се покасно да се буди за цицање. Прво беше после 4, па после 5, па сабајле у 6.40. Ваљда сфаќаат дека не вреди сон да се губи за јадење. :D

Mother of 2boys and Inamya like this.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Леле има ли надеж? Овие моиве уште се будат, еднаш за цицање еднаш за млеко минимум...на неколку пати до сега преспале само со цицање ама да преспијат цела ноќ не се десило...а пијат по 210мл пред спиење имаат 3 оброци и 100 ужинки, цело време мелат нешто.
    Инаку ако внесуваат доволно млечни преку ден нема да им е малку, максимално е препорачливо до 500мл со тоа што сирење урда јогурт заменуваат поголема количина на ад. Моиве надминуваат ама сега за сега им е добар хемоглобинот ама очајно сакам да им го скратам тоа ноќното а не знам како.

Rtulka likes this.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Леле браво само мојава никако да се откачи од цицање. Навечер бетер новороденче е. На секои 2часа. Искрено плснирам да ја одбијам наскоро. Иако сакав подолго да ја дојам. Не можам више да издржам цела ноќ стани легни.

8. Inamya

Inamya Популарен член

Ете изгледа има надеж :)
    Моиве може и од премора не се будат дека у градинка малку спијат пола саат саат, па може и тоа влијае. Како и да е треба веќе да не се будат има бебиња од 7-8 месеци цела ноќ ја преспиваат.

le.soleil likes this.
  9. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Моето се уште се буди на 20-40мин. Ми се лоши веќе од доење. Ноќите ми се смрт, дремките се ужас. Само на града дреме кога спие, ако ова може да се каже спиење. Да ги извади сите заби и го одбивам. Останаа уште 10 заби за вадење, се надевам ќе ги издржам наредните 6м. некако.:drunk:

Rtulka and Erika.greeneyes like this.
  10. Coco31

Coco31 Популарен член

Исто е и моево, само на града да спие на 40 мин цицнува по малку. Не можам во креветче да го префрлам :( Јас планирам следниот месец да го одбијам со надеж дека ќе сврзе барем неколку часа сон (fingers)

Rtulka and Kolache na mama like this.
  11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

И твоето е од старт како мојава неспијач (facepalm)

Rtulka and Kolache na mama like this.
  12. jelo

jelo Популарен член

Мајки хелп :D Како преживети 8 скок? Да не има некој прирачник :whew:
    Овие две вечери кенка, заспива САМО на цице, тоа оддамна се немаше случено. И најјако е шо заспива, 3-4 минути, се буди не плаче туку кенка, му ја давам цуцлата ја плука (и ова првпат се случува) и пак сака да цица. Синоќа два часа вака ми правеше додека да заспие. Спиеше неколку часа и во текот на вечерта 3 пати стана да цица. Како новороденче пак да имам :^) 12++ е инаку.
    Ама пак од друга страна почнува да кажува, на пример му викам мама ламбата свети и тој повторува тети тети. Или му викам дај ми ја цуцлата, ми ја дава веднаш и тоа сака во уста да ми ја стави. Убавите страни на скоковите се овие.
    И да, се постабилен е во одењето, мислам дека уште многу малку и ќе треба да порачувам постапалчиња:l:
    Кај вас како се понашаат во 8ми скок?

Rtulka, Cloverrrr, Blue moon and 2 others like this.
  13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Ние сме 12++ сака да оди а неможе сам.
    Кога ќе ме види одма доаѓа и сака да се исправи на мене. Кога ме нема плаче.
    Научи сам да јаде.
    Заспива сам, ама сеуште се буди по 3 4 пати.
    Вчера прима мрп вакцина.
    Се на се интересно.
    Збори на негов јазик.

Coco31, jelo, Inamya and 2 others like this.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

@Tea SK кратко прашање;
    Во однос на пентарењето по лустери дома, трчање по кревет се смени нешто откако наполни ѕверка 2 години или да фатам да ја извадам комодата од соба? Значи се качува и фрла работи долу, оди и ги зима. Ќе се лизне, глава ќе расцепи.
    А се прави дека не разбира дека не треба таму да се качува. Ќе скренам веќе од овие акробации нејзини

Едит: во последно време почна да оди наназад, или да гледа во чавките и да оди без да пази, се врти во кругови И СЕ ЖИВО СТАВА ВО УСТА. Утеха од некој дека е период оти со зборење ништо не постигнувам, џабе зборам. Еве и ги земав сите работи шо ги пика у уста за да не се задави и пак наоѓа нешто(wtf)

15. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Туку кажете како сечете ноктиња без борба, без рикање и притоа да не ве пријават комшиите за семејно насилство?

Mother of 2boys likes this.
  16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

На спиење. Откако наполни година и почнаа драмите само на спиење.

perlaa1, Mother of 2boys and jelo like this.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Ауу тоа и кај нас е голем проблем. Татко му го држи, го занимава со клучеви, телефон, даљинско, се што му е забрането и со тешки маки сечам. Исто и за чистење уши.
    Поголемиот на пример уште од бебе никогаш проблем не правел, си седи мирно, ме гледа. За ушите дури сам ми вика да му ги исчистам, на бебево тапанчето ќе му го дупнам од мрдање.

Erika.greeneyes and sani99 like this.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Со плачење, ако ме пријават барем и мене да ме видат дека плачам :D

Miss_S, Rtulka, le.soleil and 4 others like this.
  19. Blue moon

Blue moon Истакнат член

На скроз темно спие, но ќе треба да пробам без да исечам некое прсте хаха

Ни кај нас не помага ни телефон, далечинско, клучеви, па ни ТВ. Ќе стегне раче и само влече и писка. До сега сме биле внимателни, не сме го повредиле несакајќи, за да го асоцира на болка. Едноставно борби се водат.

Skyler likes this.
  20. sani99

sani99 Популарен член

@LiquidLuna Ги чистите ушињата редовно и од кога , 2 г и 1 месец е и сеуште му ги немам исчистано ?