Исто..и вчера само се лижеше на усните и цели испукани...имаше активен дерматит на лактот пред некоја недела, го зедов уриаж спрејот со цинк и одма му го реши за 3 дена, мислев и за ова ќе му помогне ама не...плус не дава ни да го мачкам ми бега и се бриши..се мислам обичен вазелин во спиење да му намачкам
Е само уште тоа немам на веледа И ставив ноќеска на веледа јас што ја користам скин фуд па завршила малце работа
мислам дека се терори и мојата некогаш и се случува, 20 месеци сме ние, не е за во болница. ја приметив дека е најубаво да не пробуваме да ја смириме зашо се тепа со нас и вришти уште повеќе, ја оставам сама да се смири
Мајки на бебка веќе втора недела е исфрлена со ситни црвени брунки на устите на интимата, долу на дундето. Мачкав Валеда, Судо и не помага. Денес ја барав матичната, ама не беше на работа. Некој совет? Прв пат ова се случува. И од што може да е, не сум менувала ништо.
Шо да прааам со ова не спиење? од 11м има една дремка, сега е 18м, оди у градинка спие од 12 до 14ч, дома е со моторче у гз како и сите други па борби водиме за да легнеме. 8ипол го легнувам заспива у 10, и у 9 да го легнам исто ни трае успивањето, а па од кога ќе се успие цела ноќ плачки, па цуцлата ја брка, па не ја наоѓа се буди, бара чај, па млеко и уствари веќе у 6 сабајле е кома 1 саат пред да го будам за у градинка најцврсто спие и веќе сум за у лудница. Друго па почна и у сон да ми кака, шо тоа од бебе не го прави
можно е да е и некоја нова храна ако си дала. исто мене ми се случи, а ништо немав сменето, ја носев во систина за друго и баш им реков да ја видат, прво прашање беше дали нешто сме смениле, пелени, креми, а немавме. тогаш ме прашаа нешто ново да не сум и почнала да давам и да прекинам. одма се смири плус земав маст за потпарено, многу ни помогна
ако најдеш решение те молам кажи, 20 месеци сме ние, исто оди во градинка, таму спие, навечер борби за спиење, пред 11 нема шанси да заспие, оболев више, ја сум заспала онаа си трчка свежа, секоја вечер истото, почна веќе и 12-1 да не фаќа не знам само од кај и енергијата...
не верувам дека е од вакцината, кај нас беше од киндер имун почнав тогаш да давам, да не имаш водено нешто ново? не знам јатки?
Мајки како се снаоѓате со тантрумиве? Моево е 1г.9м, абе за се има вриштење, неможам веќе психа ми поремети. Вришти за облакање,за искачање, ако нешто прави и го тргнам, пример шлапа во вир со вода, за билоо што и да му забранам вришти се треска од земја. Пробав со добро, со лошо, со галење, со бацување, ма не бе, не помага, рита со нозе,гребе,кубе...нерви немам веќе и само му се дерам, дајте чаре
Прашај зашто и тие даваат осип. Може им даваат сок и така поголема количина се внесува без разлика што имаш воведено.
И мојот е таков, ако му земам или не му дадам нешто абе мислиш напади добива цика, писка, се дере, се ака од земја, гризе маса,стол што најде плаче 30сек и оп друго дете....трпение шо да кажам
Моето ќе полни 2 години за некој месец. Исто. Има периоди кога на секој пола ч има тантруми има периоди кога е мирен... Се сум пробала, и го гушкав, му пеев, и го имам оставено по 15 мин да се валка низ под, исто е за тантруми. А за не, исто ми тераше инает се додека не почнав да му зборам, пр. треба да си одиме од лулашки за да спијат, ако треска нешто и фрла работи дома му викам дека ја боли играчката и му ја тргам ( првите пати беше хорор, ама после 3-4 пати се научи дека ќе му ја тргнам ако ја фрли ) За облакање, кога како. Ако идеме во градинка борби ни е дома, ми бега по соби, а ако му кажам идеме на лулашки или золошка или било каде, седи мирен Инаку јас да прашам, Периодов станува ептен бесен окулу други деца, никогаш не бил ваков, сакаше да се дружи на лулашки, бараше другаче за лизгалка... А сега, додека е на лизгалка или било каде не смее никој да се качи, сцена прави таму. Ме фаќа срам на неколку пати некои ќе искоментираат леле види каков е. Во тој момент се чувствувам ептен како да сум лош родител.. Маж ми вика колку и да плаче да го носиме одма дома, ама не знам колку е тоа најдобра опција. Сум пробала и таму да му зборам дека не е само за него паркот ама до толку вреска...
И кај нас е така,некогаш вреди да зборам а некогаш не, ама го осеќам нервозен е, се надевам дека е фаза и ќе пројде брзо. За на лулашки незнам што да ти кажам, нашево уште не се дружи многу со други деца и се понаша како да е се негово хаха, ама не плаче ако има други деца на игралиште. Незнам мајка, фази се и ќе пројдат и ич да не ти е гајле другите како ве гледале, секој си знае за своето дете, ич да не се замараш со нив
Ај да прашам, Дефендил сируп дали се даваат 2 шишенца едно по друго или само едно? Некои викаат 3 месеци давај, ама тоа не е 1 шишенце туку 2, јас едно потрошив и сега почнав второ. Некои ми викаат 1 се давало и после пауза до пролет...збунка сум, хелп