Фала ви мајки ме смиривте Обично никогаш не се оптеретував со кг ама некако дали дека очекував повеќе да е, се шокирав преска кога видов вага. Нека се живи и здрави, па не мора да бидат дебели
И мојов еве го 1.5 год па има 11кг. Ама е доста висок. Ама јас ич не се замарам. Јаде цел ден, нон стоп е со храна во уста. Движи, не застанува. Преактивен е. Мене најмногу ме нервираат коментарите најчесто од бабите, како јаде се а ништо не се ,,фаќало,, на него.
Од Локо Кроко на Кика Бу ама гледам сега го нема. Слично на ова е ама анатомско и беше за над две години https://lococroco.mk/produkt/perniche-ergonomsko-so-memori-pena-mint-velvet-0-12m-kikabu/
Оф, 2800 се роди, 8600 на година еве ја сега 2.5 год уште нема 12кг. 3та зима иста јакна носи . По некој просек се смета на година дека треба да има 3 пати повеќе од родилната тежина , што значи таман е.
Втор пар ќерче носи цицибан, полуотворени што се, дека е топло во градинка. супер се. Првиот пар како нови се, иако секој ден го рибав ѓонот со четка од налепени повраќаници од градинка. Тенки се, ама мојата е ептен склетжика и се потат нозете кога е многу топло.
Мајки синко е 14м ама не прати кога му покажувам со прст. Не сфаќа што треба да прави, ми го гледа врвот на прстот. Како да го научам што треба да прави. Вака се врти на име, разбира и извршува наредби од тип кај е Х предмет, донеси го. Кога сака вода, ми го носи шишето. Ако топчето му е под тросед, ќе се наведне да го гледа и ме вика да му го вадам.
Пробај да правиш со твојот прст ,,боц" накај неговиот прст за да извежба прстето да го насочува.. кај нас тоа успеа А момс се будат ли навечер вашите? Син ми си спиеше цела вечер со едно станување за цицање а последниве 2,3 дена станува по многу пати, не ни бројам веќе И кенка скоро заплачува кога станува така.. 13++ е. Што може да е причина за често станување? Дали што беше болен цело време што цицаше па сега му остана тоа како навика?
А колку време се обидуваш да му покажуваш? Дали е нешто што сега почнуваш да го правиш? Пробај со работи што се поблиску да му ги покажуваш со зборење еве ова е телевизор пример, па после почни со работи што се подалеку. И секогаш покажувај кон работи кои се пред него или малку на страна, ако покажуваш на нешто позади него нема да се сврти. Прво ова треба да го совлада.
Сега скоро почнавме. Ако го прашаш за делови од телото, ги знае да ги покаже ама со отворена шака. Кога види нешто што сака пружа рака и гледа во предмет, ама пак е отворена. Не знам дали безвезе си правам стресови.
Дали воопшто може да изолира прсте? Во книга знае да покаже? Можеби е тоа проблемот а не да не сфаќа што треба да прави со него бидејќи ако покажува со цела рака ја разбира намената на гестот. Пробувајте горе како што те советувале, прво со буц буц на прсте да научи да го изолира, пукајте балончиња, покажувајте во книга а после кога тоа ќе го совлада ќе вежбате покажување на далечина. Не сум убедена дека не го следи твоето покажување, ако нешто му покажеш во книга или на ѕид во близина нема да погледне?
Toa mu e igra. Nie taka pravevme, prvo da gi naucime igrackite, ova e topce, mece kocka, sise, casa, lazice, koga gi nauci potoa odevme so vezbi daj mi go, poveli na, pa kaj e topceto, daj topceto, potoa mu dojde igra so krienje I samiot gi stavase pod krevet pa gi barase kaj e, go nema pa nas ne vikase da go zemime, barase predmeti pod krevetot, toa go pravi za vnimanite za I vie da se vklucite vo igrata. Rabotete na nacin na koj deteto ke Saka, I da mu e stvarno bliski do ne go I ne go zema vie zaedno barajte I igrajte.
Денес примивме мрп вакцина. Како поминавте вие? Дали имавте симптоми? Дали ги носевте во градинка? Пример во вторник ако се е ок, можам да ја носам? Еден др ми рече носи, друг нека поседи една недела дома.