Кога отприлика ја надмина? Моиве имаат реакција на домат и мандарини правев пауза па пак давав и секогаш имаат реакција. 16 месеци се.
Во нашата градинка само фрутолино им прават со кравјо млеко, другото е се јогурт/к.млеко. Така да можеш да видиш мени ако е за еден ден само да не го мачиш детето да пробаш да им кажеш тој ден да не му даваат од таа кашичка
Прв пат дадов домат на 14 месеци, од страв одложував зошто на многу намирници имаше реакција...пеленската регија лом одвај ја опоравивме....следно дадов за 2 или 3 месеци веќе немаше ништо и од тогаш редовно јади домати во некаква форма и немал реакција...лимон и портокал многу касно дадов и ретко јаде, односно само во сок ги пие и нема реакција...кога почнавме со воведување, реакции имаше на пола зеленчук и овошје што постои...да речам на околу 20 месеци последно дадов нешто ново од тогаш нема реагирано на ништо, уште малку 3 години ќе прави...едно време контстанто ми реагираше на ноќната кашичка од хип со банана и какао...на ништо друго само на таа кашичка, дури и на 2 години и едноставно не ја давав веќе, а чоколадо јадеше без проблем
Еднаш и дадов дома млеко со бисквити и толку. Дома млеко од тогаш не пробала , скоро 3 ќе прави. До 2 и нешто на АД беше, после и тоа го тргнав. Дома само ферментирано млеко.
Еве мојата е интолерантна, прво така разредено ја пробав дома на неколку пати, ништо немаше и после у градинка си продужи со оброците со млеко и не гледам проблем да има. Дома знам чат пат да и дадам ама од тоа без лактоза, зошто ние тоа го конзумираме
Не планирав и јас ама ако веќе има некоја реакција, меше да го боли, пролив и сл. мислам подобро дома да се случи бар да знам. Ми рекоа ако има проблем ќе се договориме за безлактозно. Се надевам и јас нема да има проблем, ферментирано без проблем внесува. И маж ми пие без лактоза можам и јас понатака така, ад планирам уште малку да му укинам за пиење. Евентуално да купувам ад само за каши ама гледам веќе каши скроз одбива, само парчиња бара.
Мајки на кплку време може да комбинирам парацетамол со блокмакс?дадов парацетамол во 5.15,намали сега пак ми качува еве веќе 38.4 а два часа само поминаа..расоблеков и измачкав со алкохол(50:50)..ама не намалува..дали можам да дадам блокмакс?
Може касно ти е веќе си дала ама да пишам пак. Јас давам 2ипол, на 4 часа ако мешам со друго, на 8 ако го давам само него. 5мл мислам беше за поголемо дете или за возрасни, не сум сигурно точно како пишеше.
Благодарам за одговорот, дадов 5мл и немаше цела вечер, еве сабајле пак почна да качува..секако на преглед мора да идеме ..а дали може некоја мајка да ми пуштите линк одкај Драгана да видам како е со гужва? И денес која смена е?
@Skyler @Cloverrrr Какво млеко вез лактоза купувате? На Алпско само знам дека има. И моево има нетолеранција на лактоза. Е сега ферментирани млечни не му сметаат, млечните готови каши исто. За некое време сакам да почнам бар домашните каши да му ги правам со кравјо млеко, па ке видиме. Би му давала и да пие само ми е страв, па ме интересира некој од искуство првин да сподели.
Тоа да, алпско без лактоза. И мене ми прави проблем млекото ама од тоа безлактозното не можам у вц сабајле да одам, вака со обичното ми одговара А маж ми само такво пие, он ептен има проблем. Јас не би давала да пие, секако после година и немаат потреба од никакво млеко, а и таа навика шише во кревет навечер ме плаши, па веќе му го намалувам и адаптираното.
Поздрав мајки. Вчера имавме со детето контрола 6,има 12 месеци. Педијатарот рече главата му била мала, значи 44 цм е. Да сме дојделе на друга контрола за главата за 3 месеци. Иначе детето е високо 75 цм, не е некое буцко, ама ваљда тоа е генетика и јас и татко му сме слаби, само што јас сум пониска а татко му висок. Детето е преактивно и напредно, мене главата ми изгледа нормално. Ама јас за наредните три месеци ќе полудам од грижи. Имал ли некој слично искуство, главата понатаму добро да напредува? Не знам што да очекувам се плашам.
Мајки добра вечер, на лицето има блага егзема, третираме со веледа крема и го капам со биодерма, дали и ова е од егземата? Позади колено му се направи.