Дали има некој пројдено фаза на одбивање од доење? Како пројдовте? Сакам полека да се откачиме од тоа.
Синоќа приметив како жолто лигавко кај очињата денес гледам трепките како жолто имаат на нив.. Секако ќе одиме на педијатар ама од што може да е вака?
Инфекција е, ако има секрет од носот може да избие и кај очите. Со тобрекс капки сме решавале до сега, ќе видиш и лекар што ќе ви кажат
Нема дијагноза, црвено грло, одбива храна, кашла како пушач, крчи и носот му тече. Пиеше зинат се смири кашлицата по два дена пак носот почна да тече, тогаш ни даде инхалации со дексазон, тераше една недела, почна лошо да кашла го однесов пак и му даде цефалексин.Весел е си игра, ама не јаде, ептен со зор, само цица кога ке си дојдам од работа и ноќе, и пак инхалации правиме 2 пати дневно со синомарин и дексазон. Големото пиеше риностоп, па панцеф, па ногрипин, па сега пак риностоп.Од градинка носи вируси ваљда.Од септември е вака, ми се чини нема крај.
И ние од денес на антибиотик. За малото. Црп речиси 50, другото на горна граница, едното ушно каналче црвено, плус кашла, температура ноќеска, клиничката слика е лоша. Плус викенд фаќа, па не ми е многу криво за антибиотикот, иако сум да не се брза.
Мајки здраво, Едно прашање имам. Коксаки вирус се манифестира по раце уста и нозе. Мојава е исфрлана по нозе раце околу уста ама и кај коленцата на двете нозе, темп и нешто сл нема, дали е коксаки? Исипов на коленцата мн ме буни…
Не паничи. Мојата помина само со осипот,немаше тт,весела си беше цело време,си јадеше.Мн бргу и помина. Ќе помине и кај вас лесно.
Јас читајќи од нет мислев дека матичната има згрешено, дека не е коксаки. Очекував кој знае што И нишо не се деси, весела беше не качи ниеднаш тт, само буквално 10 точки по телото кои што не ја ни чешаа Ќе поминете лесно
Ич не се секирај, два пати го помина моево, првиот пат само 3-4 исфрлени имаше без температура без ништо. Вториот пат само ситно низ цело тело периодично му се исфрлаше ден два и толку. И јас очекував којзнае што ама многу лесно го пројде.
Мајки, Како се справувате со растечен нос? Како чешмичка е а не дава да го исчистам со пумпата за влечење. Правиме инхалации двапати на ден со физиолошки раствор, ставам оперил П навечер пред спиење... и пак е чешмичка