На Холе и давам тој со анасон и камилица, и пробав сега на Eric Favre со ехинацеа и јаболко за имунитет, немаат шеќер. Во Зегин ги има.
Мајки детето 13 месеци ми падна од петосед. Не главечки, туку се сврте и се падна. Почна да плаче, ама се смири за брзо. Поминати се 2 саати, ама не можам да се смирам јас, прв пат ми паѓа, се плашам да не му е нешто, а да не приметам. Дали да го носам на брза помош, што да правам, без памет останав.
мојата е 16 месеви и сака да збеснува се качува по маси и троседи, скока и се џитка. Има и паднато. До сега се е во ред, а јас нервно ќе попуштам од стрес. Следи го, не би требало да му е нешто
А што точно да следам, моментално не сака да спие и како што си пишала збеснат е, ама и општо си е така, нема застанување во место ниту секунда.
Повраќање, дезиорентираност, крварење и слично. Ама чим поминале 2 саати а тој е уште со моторче во газот ништо не му е Ќерка ми 150 пати паѓа дневно, веќе отрпнав скроз
Zdravo majki, skoro 13m e maloto treba da izbivaat zabcinja i vekje pocnuva ednoto mislam, i dali e normalno taka od sedenje so glavceto levo desno blago da ja zatrese glavata? I koga spiese cuclata koga ja trgase malku go osetivtoa da go pravi?
Дајте препорака за убава крема за пеленска регија, помрсна да е, за секојдневна употреба. Ми се потроши веледата па сакам да ја сменам
Ако смеам друга идеја да ти дадам, да не мачкаш ништо. Крема се мачка по потреба, не секојдневно. Значи само ако се појави црвенило, ако е сува кожата итн. Земи си некоја со цинк пак да имаш за не дај боже, а инаку не ти треба.
Никаква за секојдневна употреба. Само по потреба доколку е црвено, потпарено шо би рекле, инаку нема потреба да го мачкаш после секое мењање пелена со крем, никаков. Јас дури ни со влажни марамици не ја брише ќерка ми, со крпче потопено во млака водичка ја бришев и кога се какаше и после секоја промена на пелена и никогаш ми се нема вцрвено на интима или на газе.
Се тоа океј, не мачкам и јас на секое менење, ама имаме проблем со какање Кога му е мрсно полесно кака. Мачкам само кога ќе видам дека почнува да се стиска, и нормално ако му е црвено. Затоа сакам некоја полесна, а помрсна. Секако еднаш до два пати да ден ставам, не е стално
Ако ти е важно да има поедноставен состав види ги на бејби лав, хип, уртекрам, гамарде, литл сиберика, зависи што имаш таму. И провери ги кои немаат цинк оксид зашто ги немам пробано сите ама знам дека овие имаат добар состав. @oblace1 Го покривам со фротирка плус околу 2-3h ноќта зашто тогаш заладува.
Мајки се тепаат сами вашите тодлери? 15++ е и кога не му дозволувам нешто така ми искажува фрустрација со рачето се удира по глава. Нормално е ова или да прашувам доктор? Малку ме загрижи искрено кога се нервира така прави обично кога нешто не му е дозволено од мене или кога го карам кога не е послушен. И дали при спиење многу мрдаат навечер? Последниве неколку вечери додека спие се случува додека спие на меше да го подига газето и горе доле да мрда.
На таа возраст мојот си ја удираше главата од кај ќе стигне, јас го игнорирав, си помина фазата. А за спиењето, може така да спие ако му е топло или гасови ако има.