Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Здраво мајки на синко му избија долни двојки има тт до 38.1 максимум. Кенкав е има намален апетит само што ќе ја види лажицата вреска и ми ја трга раката..Дали ви кревале тт од запчиња? Матичната вика може да му е грлото да го однесам на преглед утре.

2. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Мајки од кога почнавте да давате свинско?

3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    4.891
    И пред и после година давав ама многу ретко. Најчесто како опција Б ми е за кога јадеме нешто надвор. И дома мн ретко спремаме свинско. Да не речам исто како и пилешкото.

На Jana7 и Skyler им се допаѓа ова.
  4. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    кога вадат заби им паѓа имунитет и затоа полесно фаќаат вируси. Вадењето заби само по себе не носи зголемена тт. Веројатно е вирус. Направете крвна слика утре.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    На 13-14 месеци мислам беше. Досега дали 5 пати јадел и тоа само ако сме на гости.

На Jana7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Тројките излегоа, ама последна 4ка иде. Значи пренапорен е за цицање. Цице..... Цице.... Цицеее..... И ако не му дадеш онда почнува со трескање и врескање како да го тепам. А штом почне да цица ме тегне и по пола час :drunk: како новороденче е.

Со зборување како стоите?

7. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Затоа и прашав да се осигурам имав читано дека самиот процес на вадење заби не е причина за покачена тт. Он вака нема некои други симптоми не кашла,не му тече носето сепак фала ти.

8. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.162
    Ве молам кажувајте спас за затнат нос и пресочна кашлица. 2 вечери не може да спие од гушење. И на перница го легнав, инхалации 2 пати дневно, шприц со физиолошки во нос, носко...ништо не вади...кркори. Кромид имаше некоја финта?! Или друга алтернатива? Морам да поспијам малку вечер

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Кромид пресечи на 4 дела и во секој дел намушкај каранфилчиња. Стај у тацна до креветче

Да се редактирам. На нас најмногу ни помага седење во вц со врела вода да тече од тушот. Можеш да оставиш да тече и да влезете 5-10 мин покасно. Земи играчки и на земја поиграјте си барем 15-20 мин. Убаво да ја вдише пареата

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.130
    Допаѓања:
    111.107
    Систем за лаважа од Зегин купив, сите по дома нос со тоа чистиме. Се спасивме откако го земавме.
    Ама не зезај ништо нема да му е за 3ч, башка зима е. Слободно остави го поклопено, нема ни да се олади. Не јаде ваљда жешка храна. Јас готвам со доручекот и руча во 2 дури, проаѓаат 5+ часа. Моето па нејќе топла храна.

На Freckles. и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.130
    Допаѓања:
    111.107
    За да се зацврсти и да научи да паѓа треба да ја оставиш да паѓа. Сурово ама вистинито. Јас тргнав се што можеше да претставува опасност, маса, полици, само еден ќош ми е необезбеден ама ќе го средам деновиве и нека паѓа. Е и тв не ми е закачен за ѕид а ќе морам, зошто му е намерачен. Ми останаа вратички да доосигурам од кујна ама уште не отвара, мењав механизми и уште не се разработени и потешко му оди. Моево паѓа убаво, на газе, ама па затоа и не се пушта уште скроз, ептен по малку оди, а држејќи се до центар ќе стигне. Претпазлив е. Ако се занесе знае да застане и да ѕенѕа по 15мин, ама ќе му текне и се фаќа за мебел. Прееска играше со едно стапче 15мин и стоеше сам, готов е викам сеа ќе се пушти, не бе, седна на газ. Шо ќе му е да оди кога шиба лазејќи, ко некоја бубашваба е.

На strelec231992, Srcka28, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.716
    Мајки да ми препорачате добар ОРЛ доктор за дете 18м, не е важно привато или државно.

13. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Хахахахахах се смеам а исти сме. Чекам да пројде скокот и ќе ја одбијам. Џигер веќе ми цица :D
    а за зборење ептен ми е интересна, некако со скоков ептен почна да кажува и поврзува. Мамо ова, Мама ајде.. и плус по едно зборче што си кажува али баш комуницира. Ама и разлигавена е многу, изгледа журката тек почнува:sweat:

14. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.412
    Др Мирка Шалиќ ја фалат многу.

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    124
    Мајки дали некоја има слично искуство со кашлица во спиење? Која би можело да е причината? Не и тече нос, трицеф има пиено пред 1 месец.

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.708
    Допаѓања:
    5.997
    После овој скок се помируваш дека не е скок него карактер:D

На see.emily.play, Freckles., Mari-Li и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    Може и тече секрет назад во грло.

18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.478
    Допаѓања:
    32.700
    Начин на живот :dance::rofl:

На le.soleil и Skyler им се допаѓа ова.
  19. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    818
    Здраво ние наполнавме 1 годинка и се префлуваме во оваа група и нормално имам неколку прашања во врска со храна:
    1.Каква сол давате?
    2.Какви бисквити давате?
    3.Дали кашите ги правите со ад или со кравјо млеко ние сме на ад до сега и ги правев со ад незнам дали да продолжам со ад или со кравјо да и ги правам?
    4.Дали давате чоколино, фруктолино и тие сличните ко нив и дали за поручек или вечера ги давате?
    5.И најважното дали давате благо и ако давате кој вид на благо дали мед, урми, бисквити, црно чоколадо.
    Некоја мајка да ми одговори многу ќе и бидам благодарна.

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.478
    Допаѓања:
    32.700
    Среќен роденденн. Имаш мало човече сега :D
    - сол како нашата користам. Поточно од ко наполни година, скоро исто како нас јаде нормално без запршки и некои тешки зачини. Ама оригано, сол, нешо такво да.
    - од дм има лобело мислам дека се викаат, не сум сигурна
    - јас ги правам со кравјо. Од 9 месеци тргна во градинка, морав да воведам кравјо за реакција
    - чоколино и такви брзите каши ги давам од сабајле кога станува и одма бара да јаде
    - од благо давам животинско царство понекогаш, не секојдневно и не по цел ден. Сируп од урми и ставам у палачинки, тоа го бендисува исто.

Мојата е поголема и повеќе и благо знае да побара, ама отприлика вака терам од годинката :)