Уууу супер, да почнам да смислувам активности за една дремка. Мислев дека нешто се случува, некоја регресија и дека грешам. Живеам за денот 3ч дремка...најголемо бебе неспијач имам од ден 1. До 9 месеци немаше подолга од 45мин дремка, за ноќно не ми се ни навраќа. Ќе славам кога ќе спие 3 часа
Мојата е општо спанка. Некаде околу 10,5-11 часа и се собираат ноќе во просек. Некогаш може и повеќе да се успие. Плус 2-3 денски. Искрено не сум читала одамна колку севкупно треба да спие ама гледам овој начин и одговара. Ако заспие околу 17 пример навечер после нема шанса пред полноќ да заспие повторно, а и мене ми е прекасно тоа бидејќи во 6 наутро сум будна, за да завршам за неа и за мене со сите обврски пред работа.
Да, има регресија во спиење на околу 12 месеци, ама според ова што пишуваш малиот сака да ја скрати втората дремка. Кај моево регресијата на ноќното спиење најмногу се одрази, ај што стануваше 100 пати, почна журки да си прави по неколку часа, најчесто од 2-2:30 до 5
Кај мене човечево станува многу брзо, после 1ч од дремка, макс час и половина, и нервозен уби боже, ако презаспие и отспие уште бар 1 час е жив среќен, многу весел. Стана сабајле во 7, нервозен, го презаспав едвај до 9ипол и двајцата сме спиеле, стана жив среќен и јас со него нормално. Еве го сега го презаспивам после час и половина и се надевам да дреме бар уште 1 час за да е весел за на роденден вечер кај тетин му. Ако не е наспан е права ајкула.
Не знам која цена се Цицибан и во Кеги, ние земавме од Окаиди едни како опинчиња, кафенки, толку се меки и убави, е малку скапички ама мислам дека нема подобра обувка од тие. Ги носи активно веќе 3м и немаат сменето форма, а едни што ги добивме од Кеги за 1м сменија форма. Овие се виткаат скроз, многу се добри и се пошироки како што треба кај прстите. Беа 1800 кога зимавме, сега може да се на попуст.
Мајки, со што перете на дечињата облека? Јас перам со виолета бебешки течен, но во последно време не сум баш задоволна. Некој предлог да дадете
Мајки а каква вода им давате на вашите дечиња? Јас ја филтрирам во бокал со филтер и ја превривам. Дали и сеуште превривате вода? Син ми е 16++ не знам до кога да превривам или доволно е само што е филтрирана?
Јана од шише, нит вријам нит Бога молам. Си пробала вриена вода? Бљак. Ама знае од чаша да се напие и чешмовача. Јас не ја сакам чешмовачата, дефинитивно, одвратна ми е, ама кога немам нема да трпи. Година дена е мали.
Smee li da se dava caj od lovorov list na 13 mwseci bebe i po kollku mililitri? Imase 4 dens 39 temp i od sinoka pocna da potkaasluva a nejkam da davam antibiotik. Citav za cajot vo soba za doenje ama ne procitav kolku se dava Dokolku nekoja majka davalw i imalo efekt neka pise
@LiquidLuna @AngelOfArh Многу бигор има кај нас од чешма па затоа и ја филтрирам и ја превривам Пие тој нема мака ама мислам доволно ќе е веќе само низ филтер да мине. Фалаа