@chocolade Kaj nas tv e 24/7 , a sin mi ne go ni poglednuva. Ni jas ni mm ne gledame no ete si stoi de muzika, de crtani...Sinko e dosta temperamenten i sto i da pravi vo momentot samo ako pocne Meteo na Kanal5 zastanuva i ne trepka Samo toa gleda Probajte non stop da vi e uklucen mozebi sprotivno ke rezultira i ke prestane da gleda
Малава цела недела е со растечено носе па ја однесов да ја видат. Гради чисти, грлото не е црвено но не успеа да види некоја петка да не пробива, нема воспалување на уши но се рече се малку поттечени. Да продолжам со инахалција и капки во носето и плус ми даде едни за ушињата, малку да смират. Туку се јавив кај Видоески, прв слободен термин на 12 Ноември . Сакав првен кај некого во Систина ама не чув искуство за никој ортопед од таму, а немам престава кај кој од приватниве? Позитивно искуство ако имате ли ценела да споделите.
Многу позитивно искуство имам од др. Тони Талески кој работеше во неуромедика, но веќе не е таму, изгледа има отворено своја ординација. Гледам на големо го фалат др. Антонио Хаџиантоновски но немам лично искуство. Сум била и кај др. Димитар Споа во Ремедика, онака нормално искуство, незнам што конкретно да кажам. Инаку кога детето е здраво и право, прегледот и треба да трае 5мин, а ако недајбоже има некој проблем, верувам дека секој ортопед ќе оддели повеќе време да ги посоветува родителите како да постапат.
@galapce , @joy1, @Rabbit ве цитирам затоа што поминато е време од коментарите... Ме зачудивте што ТВ ви е уклучен по цел ден Јас мислев “грев“ правам Кај мене да е уклучен цел ден малава цел ден нема да се тергне од ТВ. Испробано(4-5 часа кога работел ТВ) Затао ТВ уклучуваме навечер кога она спие Ај може со второ ќе се опуштам повеќе, па за мир у куќа ке уклучувам ТВ и јас почесто @mariz не знам што направивте со алергиите. Се надевам дека ви поминало. Но доколку не, пиши ми ЛП. Пропатена сум од алергии, ќе ти препорачам доктор, најдобар во Мк на ова поле. Со помин
На страната на Систина, профилот на Др. Маја Каличанин-Марковска делува добро. Стои и усовршување за ултрасонографија на детски колкови во Австрија.... Да не му е позната докторкава на некој?
Дани закажи си кај докторката што работи со Видоевски, мислам Весна се викаше, јас сум презадоволна. На 2 месеци го носев детево кај Каличанин во Систина, 2 мин траеше прегледот со ехо, три збора не кажа, плус ми рече широк повој на дете од скоро 3 месеци а на другарка моја и рекла широк повој до 40 дена и тоа за девојче а колкчињата му беа скоро оформени. На следната контрола сакав кај Видоевски ама исто немаше термин и отидов кај Весна, детално го прегледа и уште пола саат ми збореше за фазите што следат, што да очекувам, што е нормално а што не.... Многу е зборлеста ама од кај неа излегов без прашалници во глава. Го однесов кај неа и кога прооде, ми ги реши сите дилеми околу обувки, форма на нозе и ни рече на 3,5 год пак да направиме контрола.
И ние првиот преглед бевме кај Весна, а вториот кај Видоевски , можам да кажам дека е супер. Во систина прегледот и го правеше после раѓање др. Антонио ама не ми остави посебно впечаток нешто на брзање беше. Од година кои чаеви може да и ги давам на малата?
@danichap и син ми исто со затнат нос, грлото и плуќа чисти, ама он имаше и температура 37 - 38. Докторката ми даде само капаки за нос на база на оригано и ноќен сируп мукоплант за грло за полесно да спие ноќе. Инаку за ортопед јас имам искуство со др. Антонио Хаџиантоновски и бев задоволна. Сега последно бев кај Темелковски во Ново Лисиче и сум презадовола. Има супер пристап према деца, и ординацијата му е ептен child-friendly... бидејќи бевме со дијагноза отидов и во ремедика кај др. Споа кај кого приемот беше вообичаен кој само ми го потврди тоа од Темелковски...
Prasanje do @joy1.. Dali decata koga naglo rastat imaat bolki vo koski i muskuli? Pred nekolku meseci maloto imase period od nekolku dena koga kenkase bez potreba.Zdravo-pravo..od cista mira pocnuva da place ama nekako bolno place. Eve denovive pak isto,samo sto sega zbori pa gi faka stapalata i veli "boli". Gledam naglo se izvisoci..stapalata i porasnaa..mozno li e rastot da boli?
Се нaдевaм не смета aкo oдгoвoрaм јaс, дa, бoли рaстoт, кaј мнoгу децa се случувa дa бoли. Мaсирaј јa нежнo нaвечер пред спиење, ќе пoпушти бoлкaтa, пoлеснo ќе зaспие.
@referentka ,da.Jas go pominav toa kako mala. Vo slucaj da prodolzi pocesto i pointenzivno proverite ast vo krv.
@chocolade и кај нас е пуштен цело време тв,обично гледа цртани на мини ултра,ама само тие што ги сака се задржува подолго ,а инаку не,тв си работи она си брка нејзина работа по дома,и во право си што вика една другарка за второ дете има се да правам што не правев со првото и цуцла ќе му дадам и се. @joy1 ќе сакаш ли да ми кажеш од кај ги имате земено тие пижамките или блузичка што е со Пепа Прасе ?
Ke vidam doma sto pisuva na niv Majka mi i gi imase kupeno taka da ne sum sigurna ama mislam nase proizvotstvo se
Му помина, но пазам што давам... Помина само што завршивме со Цефаклор се смири...(може од него да беше) ни закажа педијатарот на детски имунолог сепак, на 3ти сме
Majki ve molam za sovet. Dali ima mesto za panika toa sto sin mi (13m) postojano se ligavi, t.s isto e otkako e roden i mu menuvam ligavcinja na 10min zatoa se ziva voda? Razmislivam veke nekoe vreme za ova ali neznam kogo i dali da prasam