Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    70.450
    Jungle во ново лисиче? Фризерката е многу фина.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Види Jungle во Ново Лисиче, жената е фина и цело време се консултира со тебе додека шиша. Исто не сме начекале гужва, за разлика од Мали Ѕвезди каде што ми беше хаотично.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.266
    Јас сама си го исшишав синоќа малово, дур го облакав со татко му, фати овде фати онде, натенане, какво ми е маженце стана, многу е убав. Ми е страв да го носам да не створи аверзија, големиот така, го носев во Мали ѕвездички и створи аверзија, пошто закажуваш и плаќаш нели, они за да си наплатат мора да го скрати и го малтретираа повеќе, ај ваму, ај онаму, во кола, на играчки, на столче, на вовче и само урлаше викаше а го скратија ужас го направија, па месеци поминаа додека се ишишаме асално без урлање. На овој му давав да ги пипне ножичките, да ја фати косата, да чепка и така мислам дека се средивме.

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    18.800
    Зошто не се обидете кај вашите фризери? Реално нема потреба од специјален детски фризер.
    Син ми го носиме кај мојот фризер и сум задоволна. Брзо работи, со машинка од страни, ножички горе.
    Имаше период кога не сакаше да соработува и тогаш јас шишките ги сечев да не му одат во очи.
    Инаку има многу густа коса и го шишам од 1 роденден.

На dromka и LadyD им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.879
    Син ми оди кај фризерот на маж ми.
    Девојчето моите две фризерки не се нафаќаат зошто е мало. Поголеми деца шишаат .

6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    18.800
    Разбрав. Тогаш мора алтернативи да бараш. Ако си задоволна од фризери на бабите да пробаш?

7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Ние уште го немаме овој "проблем" хахаха
    Мојата има бејби фриз, што кога ми е облечена во неутрални бои, имаш прашања машко е или женско:?::D

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Мајки, дај предложете нешто ефикасно за апетит? Многу работи ни се испробани но ефект слабо :(

9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.826
    Околу 18 месњци колкав фонд на зборови треба да имаат? Кажува 10тина,броејќи и ономатопеи.

10. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    141
    Моето пројаде со wellbaby мултивитамински сируп, барем мислам дека е од него. Пред то хорор беше јадењето.

На sweetgirl92, Inamya и Cherry79 им се допаѓа ова.
  11. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.744
    И јас имам пофалби за овој сируп, дали е од тоа или сама се разјаде што беше болна претходно незнам, ама вреди да се проба.

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.879
    Киндер имуно

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.266
    И јас бев задоволна од овој сируп, и спиеше убаво и јадеше убаво. Мислев случајност е ама после ми кажаа и други искуства.

14. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Јас за имунитет давам дефендил, има ли врска и овој ако го давам за апетит (дека гледам пишува за имунитет)?

15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    7.672
    Како се справувате со касање, удирање, гребење?
    Прво демек интересно, играчка, удри овде, тропни тука ама веќе ќерка знае баш да удри јако.
    12++ месеци. Нејзе и е игра ама пред да премине во посериозно како да се одвикнуваме?

16. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.262
    17+ е и уште тепа и каса :D Ама многу помалку од пред некој месец искрено. Веќе разбира дека не треба да удира. За касањето највеќе е кога вади заби. Еве сега конечно долните тројки излегуваат па ќе одмориме додека да дојдат на ред 5ките, нема да каса толку. Инаку кога ме удираше клекнував до него на земја и со прстот го ,,карав'' ама полека му кажував дека тоа не е убаво и се тргнував од него. Некогаш успеваше, некогаш се лутеше уште толку :D

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.262
    И моето отприлика толку мила. Мислам дека за таа возраст се ок, гледам сега почнува со јазичето да се труди повеќе и многу смешни ,,зборчиња'' испушта особено кога пробува да каже ,,кашкавал'' :D
    17+ е

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.266
    Mене ми објасни доктор вака, едно е имунистимуланс, друго е витамински препарат, и двете може да помогнат во градење на имунитет, ама подобро е имуностимуланс ако веќе даваш. Не се сеќавам на составот, ако нема исти состојки како Дефендилот давај. Јас со Дефендилот сум давала витамински сирупи ама не се сеќавам дали беше овој тогаш, а сум од Дефендилот многу задоволна.
    Му остана тепањето и гризењето, намалува со “карање“ и “враќање“ кога каса и мава ама не скроз да се смири. Кога ќе ме удри или гризне јас нежно го гризнувам или божем го плескам по рачето а повеќе удирам на креветот ама ете, да знае дека не е убаво. И никако смеење и праење интересно. Исто моево се кара, ко стринка, со раката на половина со мафтање со другата, со фаци праење, со се буквално, па му “враќам“ на карањето и намали и тоа.

На Miss_S и Inamya им се допаѓа ова.
  19. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Screenshot_20240104-213807_Instagram.jpg
    Ова пред некој ден го прочитав на инста и го зачував за информација.

На Freckles. и LizzyGrant им се допаѓа ова.
  20. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.177
    Мајки дајте совет/утеха било што, живци искинав. Цело сабајле да се квичело (работам од дома мајка ми го чува малото, 13 месеци е). Се наспа убаво, јадеше убаво, цицаше два пати, си игра со баба му и со мене, константно внимание има, пресоблечен, анимиран и цело сабајле квичи.. дури и даљинското му го дадов и сѐ што сака и џабе.. што намќор ќе беше, веќе станувам исфрустрирана дека никако не му се погаѓа, мозокот ми чкрипи од неговото постојано жалење.
    Сѐ е со убаво, дури ни тон не се повишува, веќе не знам каде грешам, му пеам го гушкам зборувам и давам сѐ од себе.
    Дојдов да се жалам пак по којзнае кој пат ама немам каде.

На Erika.greeneyes и AngelOfArh им се допаѓа ова.