Скроз исто! Само е 13ипол месеци и вади 4 четворки истовремено. Мислев дека одбива каши, па почнав мафини, палачинки да му давам, ама тоа бетер....само што ќе ставам на хранилка инстант е на земја. Залак не сака да стави, се мрднав веќе. Едино кисело млеко јаде и чат пат лепче
Што е подобро за имунитет за 1 година дете што треба да тргне во градинка? Молерс или алое гелот и форевер кидс?
Јас веќе сила немам, навистина се надевам дека е од заби и дека ќе се вратиме пак на старо како што беше. Страв ме фаќа ако дете стане пробирливо и ништо не јаде. Имам блиска пријателка мака мачи со нејзиното дете, дури некогаш жал ме фаќа кога гледам колку се труди а детето едноставно не јаде, таков е јаде само 3, 4 работи. се надевам дека за врзо ќе помине овој кошмарен период.
Мајки давам повремено Смокван сируп поради тврда столица ама на нерви ми иде веќе кога доага момент да го пие. Никако не сака, пробувавме и со игра да пијат мечињата, и во чаша за ракија, филџан, голема чаша, не сака. Станот во вис го дига урла на цел глас и мислам дека веќе почнува како траума да му се прави од давање сирупи. Има некој начин да го мешам во вода/млеко/чај или мора чист да се дава знаете? Го фрлив упатството и немам каде да прочитам
Не знам конкретно за сирупов ама јас кога и давав на ќерка ми лекоклар(одвратен е, горчи прегадно) пунев шприц и во уста набрзина и и дувнував во фаца за да вдиши и да голтне. Пробај може ќе успее.
Така давам зашто и на друг начин не сака никако. Ама ова е на сила, плаче многу и пола саат после едвај се смирува, му лупа срцето како исплашен е. Не сакам веќе вака да давам затоа барам други начини
И јас не знам дали баш овој треба чист, но јас мака мачам со големата за пиење сирупи, па сега пробав во сокче со цевка, или во погуста Цедевита и додека гледа нешто на тв занесена да и' дадам да шмука
Za tvrda davav protolak i bas bese ubav i ne se protivese go davav samo na sabajle na gladno, i go sakase mnogu a isto i premnogu pomaga
Sakam da prasam majki drugo, na kolku meseci pocnaa da pokazuvat delovi od teloto? Skoro 15m sme seuste ne znae da kazuva delovi od teloto samo nasebe.. ima mesto za grizi?
Мајки, и ние имаме проблем со сува столица. Кака еднаш на 2,3 дена и секогаш е суво и со многу напор. Некогаш дури и капиларна крвца наоѓам на памперс. На колку дена се дава сируп и дали претходно да се советувам со доктор?
Jas se sovetuvav mu se javiv i mi predlozi so da zemam a ima i uoatstvo po kolku ml da se dava. Mozes i cepce ili klizma da mu stavis za da se olesne pobrzo. Nas surupot ni pomogna pa ne iskoristivme cepce
16 наполни мојот, пред месец ги покажува само главата очите носот и устата, прво на мечињата после на мене или мм па на крај на него. Друго уште не знае иако го тупам секој ден за уши и меше
Јас давам Биолакс на Биовиталис. Природен е и има многу пријатен вкус, и јас го пиев за време на бременоста
И ние стигнавме до темава..кога не ја најдов во категорија бебе туку дете, мини срцев удар добив. Одма со мака да влезам, година и две недели ми е малата, во скок, во шок со адаптација во градинка, настината со спуштено малку на плуќа но потпоминува и при крај е ии во процес на вадење четири четворки во исто време Кажувајте каде е спасот? Генерално ми треба помош за забиве, не и давам ништо пошто за првите видов дека ништо не функционира ни гранули ни гелови ништо освен ладно глодање што во моментот е топ, после дупла болка. Има и температура максимум до 38, не и давам ништо ама колку дена е ок да тера со температура?(знам ниска е телото само се бори ама да не претераме и онака си има други маки). Одамна не сум имала вакви непроспиени ноќи
Јас конкретно за заби кога ептен има мака, премногу плачки со часови и без температура и давам пола доза парацетамол. Само тоа ја смирува и да отспие пример кратко. Значи, не постојано, не секој ден, ама се случува да дадам повремено, по потреба.
Мајки можно е од заби толку да кенка и плаче навечер ? Ке спобудалам,,моментално вади 4ка , и дадов блокмакс за болка...од една страна ми е мака што се мачи толку ,од друга страна ме гризе совест што давам сируп ама се надевам тоа да и олесни....