Дали дете 12+ би се заинтересирало за ваква кола? И дали се стабилни воопшто? За подарок ми треба веќе сите идеи ги исцрпив.
Според наше искуство, треба ОРЛ со ендоскоп (црево со камера) низ носе да го види. Во два обиди син ми многу се противеше и не го прегледаа,меѓутоа тој имаше отечена слузница во носот поради ринит и му беше болно и непријатно иако му ставаа локално анестетик...
Уште нешто. Имам слушнато дека ако не излегува нечистота од увото било загрижувачки. Епа на син ми кога чистам уво ништо не излегува. Прво имаше жолто сега веќе 1 2 месеца нема ништо. На 13 март сме на вакцина и ќе прашам. Загрижувачки ли е?
Чистиш со бибо стапчиња? Првпат слушам за ова, никогаш не сум и чистела уши. А знам дека со бибо стапчиња може да се направи проблем.
Мајки колку дневни дремки имаат дечиња од 20 месеци и во колку часот ви заспиваат навечер? Наутро се будат околу 08:30 Имаме една дремка, заспиваат околу 13:30-15:30. Навечер заспани беа веќе во 21:30, но веќе 1 месец не може да ги заспиеме пред 22:30. Исто така заспиваат само со доолго нишкање навечер (дури и по 1 час..). Совети?
Да не сте ставале капки за уши во брзо време? Моето немаше нечистотија во уши некое време откако стававме капки за уши.
На ќерка ми и свират градите се накашлува ретко. Претходно кашлаше повеќе и тт имаше, беше настината. Ама еве од скоро почна да и свират градите, дење како маче да преде и ноќе се слуша. Во средата ја слушна матичната немаше ништо. И пишав на матичната ми пиша ако нема тт не е ништо некој шлајм е и да ја тапкам по грбчето. Не знам што да и правам не сакам така да прави. Свекрвата вели немој бронхит да фати така, зарем е можно?
Majki sinko mi ima 16 meseci ima kecovi dole i gore, dvojki dole i cetvorki dole i gore.. me maci toa deka uste nema 2 gore a 4 vekje ima gore i dole.. znam deka ne e pravilo no sepak ima mala griza da ne ne mu izrasnat Isto taka ovie denovi e nepodnosliv samo saka da se gali se budi po 3,4 pati vo nokj place nejke mleko nejke cucla samo kenka i mislam deka vadi 3 dole , kazyvajte lek (mu davam osanit granuli i go mackam so isanit gelot no sepak uste e kenkav i place i se ostalo..)
Мора на орл со ендоскоп, не се гледа вака. Однеси ја утре. Може стварно е шлајм ама пак од средата доста време има поминато. Ќе пораснат за брзо не се секирај, исто беше кај моево само он ги имаше горните двојки. Прво пораснаа четворките, па по 1-2 месеци и долните двојки и тоа ептен тешко ги извади.
Se nadevam kje porasnat .. 4 gi ima vekje nekolku meseci 3 mozhebi i vishe… mackase so nesto? Za pobezbolno da bide rasneneto na zabcinja?
Никогаш не сум мачкала ништо, пробав со големиот ама не помагаше. Давам пола доза парацетамол во најтешките ноќи.
Sin mi ima 13 meseci i seuste ne pokazuva so prste koga saka nesto. Primer koga ke vlezam iznenadno vo prostorijata i mu viknam po ime se vrti no koga e zanesen ne reagira. Kontakt so oci ima , pokazuva strav i sramezlivost od nepoznati. Saka da se gali i da si igra so poznati lica. Seuste ne pravi cao so rakata koga ke mu kazeme cao toj e vednas vozbuden znae deka ke odime nadvor no ne pokazuva so raka. Za vreme na igra znae da aplaudira i koga jade nestrpliv e duri i gi trese racete, isto i prethodno toa go pravese prestana pa pak pocna. Mu izleguvaat i 4 zaba odednas. Sto mislite dali treba da zakazam kaj pedijatar da ne upat negde ili samo preovelicuvam ?
@Telenovela00 син ми има 18 месеци. Со прст не покажува. Разбира се, извршува сите команди, се врти на име. Кога сака нешто оде до него и вика на негов јазик и двете раци му се кренати нагоре ако на пример тоа што го сака е некаде високо. Незнам дали е во ред што не покажува со прст ќе прашам доктор кога ќе одам на вакцина.
Јас го поттикнував кога сака нешто многу - да покаже со прст и добива така со метод на награда го усовршивме