Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    И мојата исто само кога вади заби по два дена се врти ,немирно спие,знаеме од што е .Ама денес од памет сум извадена,се нормално како секогаш шетаме играме ,за раче ме држи ,си се вртка и наеднаш почна да плаче многу,рачето неможе да го подигне... Таа не е воопшто плачка,за ништо,а сега дете зајде .Ја снимивме среќа нема скршено,шинато само лошо свиткано кај подлактица,и ставија завој да ја држи да не ја боли....се утепав од плачење :(

2. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    Мамички дали се рачуна дека детето има пролив доколку два дена по ред кака два пати во денот течна столица.инаку сме 21 месец и понеделник треба да одиме на вакцина.

3. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Не се смета за пролив, или е иритирано стомачето, или лесно поминува некој вирус. Ама спомнете на прегледот пред вакцината.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.650
    Допаѓања:
    76.920
    Искуство со сирупот за имунитет Defendyl? Дали ми е добар избор, вчера го купив...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.757
    Па и јас се мислев за овој,и мене матичната ми го спомна,ама се решив за Кидзомега,многу повеќе во аптека ми го пофалија,се покажал многу ефикасен има и рибино масло во него,еве го пие еден месец после варичелата ,и до сега добри сме пу,пу освен еден ден вирус со повраќање од еден ден,па мрсолчиња малку ама брзо поминаа.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.650
    Допаѓања:
    76.920
    Јас рибино накнадно земав а+д3 со лимон... Ќе видиме како ке биде со сирупчево, зашто секој вирус, бактерија почна да се лепи за него после отровањето со Салмонела.. морам да го дигнам малку... која цена е тој?

7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.757
    Знам,ти верувам опаднат му е имунитетот,и јас го земав кога ја фати сипаницата дека од неа им опаѓа многу имунитет,а нашиот е 1.100 ден некаде ама мислам повеќе мл е од дефандилот.Го фалеа многу и мајките во групите,само нешто спомнаа дека може од него запек да се јави,и стварно приметив од него потешко кака,па внимавам на храната.
    А какво рибино купи,може да го сликнеш?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.650
    Допаѓања:
    76.920
    Еве вакво, супер го прифати, обично нема шанси сирупи од лажица да ми пие, ова и капка остана ја излижа лажицата (а мене искрено гадно ми беше, мрсно такво) :D

Прикачени фајлови:

9. ivana877

ivana877 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    Дали имал некој искуство со алергија на белка? На син ми, има 20 месеци, после 12 мес му дадов малку варена белка и одма се појави црвенило околу устата. Од тогаш јаде белка само во мали количини, во кифлички, ќофтиња, палачинки.. и со тоа нема никаков проблем. Вчера му намачкав мајонез на образот за да видам реакција, и му се појави црвенило.

10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Пa не му дaвaј.Вaкцинирaн ти е сo ммр?Пред вaкцинa прaшувaaт дaли е aлергичнo нa белкa.

11. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мaјки сo штo ги мaчкaте децaтa пo телo,млекo,лoсиoн?
    Јaс дo сегa пo пoтребa сo кoкoсoвo,aмa пoгoлем веќе и не ми е исплaтливo.А гледaм вчерa пoсле бaњaње нoзете кaкo сувa кoжaтa.

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Како не исплатливо?
    Јас сега летото скоро и не мачкав ништо. Мн ретко Корин лосион,ама кога залади продолжив со кокосово.
    Подобро пари по тоа отколку по барање после чаре од другиве вештачки работи.

И јас сакам са прочирам други искуства препораки нешто на природна база.

13. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас купив млеко за тело од фреези дерм, ми ја пофалија линијава дека е на природна база. Околу 270 мкд е млекото ама големо е.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.650
    Допаѓања:
    76.920
    Јас мојот не го мачкам секој ден, дали еднаш во неделата Хип млеко за тело, кожата му е преубава мека. Јас и за мене така правам, кожата си бара природно да диши.. :)

15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Pa ne sum go mackala odkako e roden so nisto cat pat posle kapenje so kokosovo,ama sega nz dali deka ladno ...liceto ne samo nodjinjata gledam kako posuvo

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мајки ,ајде споделете искуства.Малава е 17 месеци,од ноќеска почна да и тече носето ,ама и заби вади долни 4 ки и тројка.За горните кога вадеше беше со Т и растечен нос,а сега се лигави премногу,значи од кога е родена најмногу,на секој половина час менуваме блуза,жива вода е,седи со отворена уста и лиги си течат низ соба,премногуууу,дури се закашлува од што е полна уста со лиги.Некој слична ситуација?

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да споделам денес што дознав.. може некој од вас знае но може и не. Маџуните што ги даваме на нашите деца биле токсични односно канцерогени. Зборам за оние купечките. Домашните не знам како ги спремате. Но сите маџуни што се спремаат на високи температури се канцерогени и се строго забранети за деца. Во земјата каде што истражив за ова за деца користат ладно цедено(како маслиновото ладно цедено). Дали кај нас го има незнам. И дали вие сте слушнале за ова?? :|

18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Прoчитaв и јaс пред некoј ден,и зaнемaрив.
    Дo вчерa здрaвo,делувa пoвoлнo сегa штетнo.Еден ќе тврди еднo др др.Јaс му зедoв нa мaлoтo и ќе.прoдoлжaм дa му дaвaм

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Прочитав во некоја од групите на фб, ама искрено за се што мислевме дека е најздраво ќе испадне канцерогено. И ние мајките што правевме се нај нај ќе испадне дека се најлошо сме правеле. Збунета сум....преку ноќ се менуваат работите.

На Espadrila и joy1 им се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Секоја мајка си знае што е најдобро за нејзиното дете. Но едно знам, во Турција маџунот е производ што се корости во секојдневната исхрана како природен засладувач. Го користат за доручек и возрасни и мали. Придаваат многу значење на овој производ исто како и на медот, а правени се и истражувања(ги читав резултатите) со кое што за жал се потврдува истото. Јас лично прекинав со употреба и сум во потрага на ладно цеден маџун..