Citav i jas i bas me zbuni. Jas od 7m po malku i davav na malava. Na golemoto i za nas sekojdnevno vo ceden aok dodavav. I bas proslata nedela mi se potrosi toj sto go imav i sega neznam dali da kupuvam ili da si teram samo so med. Stvarno e zbunuvacki ova sto postojano se menuvaat teoriite za toa sto e zdravo a sto ne
И ние се лигушиме цело време...четворките ни излегоа...веднаш после нив ги чекаме и тројките...Исто блузичките ни се влажни стално, ама не до толку колку вас...Ставај лигувчиња..да не ја пресоблекуваш на секое. И јас не ја мачкам...кожата сама треба да си произведува маснотија онолку колку што е потребно...Не сакам со хемикалии вештачки да ја влажнам, ако нема потреба за тоа...еднаш месечно ако ја намачкам со нешто. Прочитав и јас...до душа не ни започнав да давам маџун...па малку полесно се осеќам. А може и сето маркетингшки трик да е...Прво чини, па ајде сега не чини тоа, чини ова. Веќе не знаеш на кого да му веруваш. На крај чини само тоа што си го одгледал и приготвил со свои раце...тоа ти е најсигурно.
Мајки ова е втор пат оваа бактерија да ја покаже на брис од нос, прв пат крај на Август, втор сега пред една недела.. педијатарот вика ништо не треба да се превземе, нос не му тече.. не ми се веруваше некако дека во иста лабараторија е правено, па вчера во друга му направив и чекам резултати. Сакав во градинка да почне, ради ова неможе... имате искуство со оваа бактерија?
Мајки керка ми денес и вчера цел ден плаче..Нема ништо јадено ниту пиено..Вчера бевме на вакцина од кога се вративме е таква а плус и тројките излегуваат..Незнам од што може да е..Тт нема незнам дали да ја носам на доктор не престанува плачејки..Што да дадам искуство некоја ве молам
Може да е од тројките, да и олесниш некако, земи со ладно поминувај ги непцата, гел мачкај или пак бело вино мачкај...може да ја боли и местото од вакцината, менуваш облоги со алкохол и вода?
Да ми рекоа ладни облоги ставам но не ми дава само што ја допрам плаче..Сепак ти благодарам ми олесни малку многу ми е тешко кога ја гледам ваква..
Може е комбинација од болка од вакцината и забите... ке и помине, викаат мајка да знае колку го боли детето од забчињата и она ке плаче со него...
Ние искрено стрептокока ја фативме во градинка и едвај се откачивме од неа. Прополис не спаси, инаку во грло беше. Е сега посчеден пат во нос некоја, земав диво ориганп за во нос. Секое сабајле шприцкаме. Со стрептококата знаеше температура многу висока да крене, грлцето беше секогаш црвенп, ама антибиотик пиеше само на покачени леукоцити и температура, инаку не.
Ако детето нема симптоми на болест кога е во нос скоро никогаш не даваат антибиотик. Во грло да беше дефинитивно ќе ја лечеа. Е сега проблем е што ви требаат чисти брисеви.
Да се сосема различни, само сакав да го споделам нашето искуствп. Е последно имаше во нос амаја заборавив како се викаше и одкој род е. знаат да се многу досадни, најдобро е некако на природен начин да се излечите од неа.
Majki dajte sovet. Sinko veke edna nedela ima mnogu tecna stolica. Kaka po 2-3 pati vo den ali mnogu tecno. Kako da ja reguliram? Od sto moze da mu bide taka?
Незнам што да правам веќе, педијатарон некако не ни се замара, односно секој пат различен доктор го гледа... мислам дека алергијата е поврзана со бактеријава, бидејки ја имаше оваа бактерија и крај на август, а почеток на Септ изби страшен осип, по 10 дена излечена алергија, после операција пак изби алергија која ни педијатарот не знаеше од што е, бидејќи беше многу невообичаена, чуден осип. А крвна слика и црп беше супер последниот пат... Ми стигнаа и резз сега од Ремедика, потврдено дека ја има бактеријата во носе, таа ми вика чим е толку тврдокорна и ја има два месеци веќе, мора да се лечи... а мојот педијатар вика чим нема ништо симптоми, не треба.. и ај сеа..
Mn izmesano mi pisuvas Prvo bakterija vo nos ako e asimptomatska najcesto ne se lekuva Drugo:ako si resila da ja lecis dali antibiotik zemate po antibiogram ili na slepo? Za alergijata sto terapija vi dadoa? Pieve li loratadin,letizen,zirtek bilo sto za alergija?
Со Зиртек излекувавме два пати алергија. А бактеријава врска немам каква е, ништо не ми кажува педијатарот, со ништо не ја лечиме сега за сега. Но си ја има од крај ја Август, тогаш правевме брис од нос, сега пак правев како божем да го пуштам во градинка, ама пак истата бактерија ја покажа... инаку алергија нема веќе доста време...
@mariz smetaj deka cesto ke se srekavate so bakterii, ako veke lekuvas podobro samo lokalno, so kapki vo nos odkolku antibiotik da se pie, posle antibiotik mnogu paga imunitetot nema da moze sa se oporavite. Sepak so lekar konsultiraj se. No ako nema simptomi jas ne bi dala antibiotik. Ako ti baraat cist bris za vo gradinka, tretiraj lokalno samo.
Не не секако локално само, антибиотик не сакам да пие без никакви симптоми, нека тргне ако треба и за два месеци во градинка, не давам џабе антибиотик, таман му го опоравив имунитетот...
А нема нешто како спреј антибиотик за дечињава за во нос? Мене како алергиска реакција порано во нос ми најдоа и не сакав антибиотици да пијам, па некаков спреј ми дадоа само локално да прскам.
Zdravo majki.... sakam da ve prasam dali nekoja ima iskustva so razboluvanja ... moevo dete non stop bese nastinato bevme i vo kozle ispitavme alergija na hrana nema nisto se bese vo red pievme defendil za imunitet no sepak pak nastinuvase mi vikaa deka e mozebi inhalatorna alergijaa itn... sega vo septemvr pak se razbole imase oteceni krajnici zavrsivme so terapija bese se ok no pocna da kasla mi rekoja nema nisto potoa go odnesov na privaten doktor mi vika da mu pram inhalacii kaon demek valda e alergija na nesto ama mal e da se ispita .... ispitam crp krvna se e ok prestana da kasla se smiri noseto samo ima sekret no snosti mi krena temp i go odnesov i mi dade sirupce tailol hot za deca i za dva dena da go odnesam na kontrola noo ne moze da pija ko da ima premnogu sekret vo noseto no nisto ne izleguva koga mu go cistam ... mnogu sum isplasena detevo veke 2 meseci ne mi e prestanato... iskustva nekoi .. i se izvinuvam ako mojov post ne e soodveten za vo ovaa tema no neznaev kade da pisam vi blagodaram