Kolku tecnosti pijat vasite decinja na vozrast okolu 13m. Moevo koga sum jas doma mnogu slabo pie najverojatno bidejki uste cica. Voda edvaj pola mala caska ako i protnam, malku cajce, samo cedeno sokce od sabajle sto i pravamo pie celo t.e. okolu 70ml esno malo sisence. Kiga sum na rabita znae da ispie dokaj 150ml cajce i malku voda. Mislam deka i e malku ama pak nemozam nekako da ja nateram poveke. Se nadevam deka koga ke pocne ubavo od casa da pie deka ke vnesuva poveke
Нормално е да не пие големи количини додека цица. Како ќе намалуваш подои така ќе си бара повеќе течности. Не се секирај, жедно нема да остане
Мајки кажете ми какви четкички за заби користете? Ај препорачајте ми каква да земам и кај има,да не шетам многу
Мајки керка ми нема тт а се поти што може да е..Некој ако имал слично искуство..? Вчера правевме кс се е во ред..Многу хрчи..Пред еден час и дадов сируп после 30мин почна да поврака шлајмови..Дали е од сирупот незнам..Сега цело време плаче страв ие да легне бидејки поврака
Јас ваква користам за малата, 2+ е. Ја имам купувано во Тинекс и ДМ ама сигурно ја има во сите поголеми маркети само не ми текнува која цена беше.
@azelea и ние ја користиме истата четкичка што и @Rabbit Обично одам во Дм па што најдам купувам, а оваа беше со најнормална цена (околу 120ден). Останатите за деца до 3 год. се над 200ден. @ivana877 колку се тие на Чико?
majki bebus e mesec ipol do sega celo vreme bese so rakavicki ama denes resiv da gi isecam noktinjata i da gi izvdime rakavicki ama racinjata i se mnogu ladni. znam deka ima slaba cirkulacija i deka zatoa i se ladni ama sepak.....vie koga pocnavte da odite bez tie rakavicki za bebinja i dali da prodolzam da i gi stavam? i uste edno prasanje , izlegovme nadvor vo 14:30 vo dvor na stolce da ja fati vozduh malku ama bez kapce. dali pogresiv ? da i stavam kapce pri sekoe izleguvanje nadvor?
Јас никогаш и немам ставено ракавици на мојата ќерка иако бев забележала дека има ладни рачиња. Нели сите бебиња имаат ладни рачиња, или грешка ми е информацијата?!?! Ноктињата ги исеков веднаш штом забележав потреба па затоа немавме потреба од ракавици. Искрено и капа не носевме, дали еднаш и ставив после бањање. Ако сте биле на сонце не мислам дека и студело.
Jas sakav denes da kupam za malava prva cetka vo eurofarm.imase edma kako naprstok se stava na prst ama koga mi kaza 390den vikam no way. Ke odam do dm da i kupam nesto po normalna cena. Kako moze bre bebeskive raboti tolku napukani ceni da imaat preteruvaat znaci @thebabylover ne me sfakaj pogresno ama.malku e malo za ovaa tem.i grupa Inaku nisto strasno bez kapce malku da se posunca toplivko bese toa vreme
od aliekspres tie kako naprstok se po 30 den jas kupiv 2, ama dzabe... ништо ефект, едната недава да ја доближам до устата, плаче, другата дава, ама ништо значајно, без паста... плус нема како да плукне, не разбира.. 17 м сме
leleleeee. ja promasiv temaata. Kako , ni jas ne znam Sakav da pisam vo 0-6 meseci sorryyyyyy , da ne mi kaza , nema sansi da primetev
Имаш во Dm како за почеток бебешки четкици кои не се класични, на Бејбилов, помалце од 200ден мислам дека беа:
Нaпрстoк ти е зa 6месечнo бебе и први зaпчињa, нa 17 месеци требa дa имa убaвa мекa четкa. Не ти дaвa, oти е пoгoлемa сегa, зaтoa рaнo се пoчнувa сo миење зaби. Т.е нaјдoбрo е oд рaѓaње дa се пoчне сo oрaлнa хигиенa, зa пoчетoк сo мoкрa гaзичкa дa се пoмине устерo, четкa кaкo нaпрстoк штoм излезaр првите зaби и пoсле некoј месец клaсичнa четкa. Сaмo сo вoдa, без пaстa. Инaку нaјдoбри четки се нa Curaprox, aмa и нaјскaпи.
Мамички какви обувки му купивте на вашите малечки откако проодеа? Ние имавме на кеги оние со патент преку ѓонот и се покажаа супер но веќе му се мали и многу ни ги пофалија на дсм ортопедик и земавме такви ама дете не е воодушевено многу се тврди. Ваши искуства.
Совет од ортопед. Не е битна марката и црната,битно е да се меки и да се превиткуваат. По можност зглобот да е слободен.
Мајки од кога почнавте да им давате мед на дечињата? Кај мене синко несака да пие чајче, па мислев по многу малку да му ставам колку да го разблажи чајчето белки така ќе го пие. Инаку има 12 месеци и 18 дена.