Моите двете спијат/заспиваат на стомак. И јас најчесто спијам на стомак. Ништо не му е на детенцето, не се грижи.
Заби се дефинитивно, вчера мачкав гелче заспа сабајле од 4. 30 е буден, се разбуди со пискање, плаче не сопира, пак го мачкава се потсмири, му дадов чај обично одбива шише со цуцла сега ја дофати и гризам, значи го болат, го испи па попосле јогурт му сипав. Ама си остана буден, ваљда ке заспие сега, мн е нервозен, јас тргнав на раб, како зомби сум.
Мојот откако научи да се врти спие на стомак. Ништо загрижувачко нема, нека си спие како што му е убаво.
Како се одбивте од цицање? Еве скоро 2 години е а уште цица. Незнам како да го одбијам мн е лош плачи, мава, се турка... Никаков начин не прифаќа за заспивање. Цица само за заспивање еднаш денски и на вечер и ноќе ми се буди неколку пати.. давајте совет како да го преживеам ова...
Се буди од болка од забите, а цицањето им е утеха. Кога ќе им излезат сите заби, ќе престане да се буди
15 месеци можно е да и растат горе тројки? Само што излегоа четворките, не се ни скрос до крај во висина, а докторка ни рече тројките искачале затоа има честа столица и сл симптоми.
Ужасмислев ќе имаме пауза, макар некоја недела. Детево кога вади заби се менува 180степени, јадење, спиење, однесување се е пореметено. Wish me luck
Какви се броевите на кк шус и кеги шус? Дали е ист калапот? До сега користевме кеги, но сакам да пробаме и кк
И јас мислев дека ке биде тешко, моето беше обесено постојано на мене, буквално чичак, сега е исто само што не цица.Се облекував во скроз затворени блузи или кошула или фустан кај што неможе да брцне, ке побара му велев нема, мама ја боли, ке се налути моментално ама ке му свртам внимание кон нешто друго и толку беше, денски не беше проблем ама ноќе се плачки, заспивањето е проблем, не знае да заспие сеуште, бара да цица, порано заспиваше за 3-4 минути буквално не ни цицаше колку да се смири а сега мака мачиме да заспие, не сака во раце, нејке ништо, и ноке сеуште се буди.Еден куп заби му излегуваат од еднаш понекогаш ми е криво што го одбив ми се иде да му дадам да цица, сеуште имам млеко, 3 недели поминаа како го одбив.
Да, мојата сите до 5ки ги имаше до година и пол. Како ги миете запчињата? Мака мачиме ние никако не сака убаво да ги исчеткам. Ја купив и пената од стоматолог, не остава да ја мачкам. Имам фобија од расипани заби, големиот исто многу рано ги имаше сите запчиња и одма се расипуваа. И сега 8 години е а 2 шестки има со лек веќе Малово не пие сок, благо не јаде многу, ама цица уште и мислам ќе се расипат и кај неа брзо.
Ние го користиме, веродостоен ми е. Баш периодов сме константно со тт, ако не беше овој не знам што ќе правев. Мислам дека само на многу висока тт, малку помалку покажува, пр.со живин измеривме 40.7, а со овој ни покажа рамно 40.
Ќерка ми имаше малку како првут горе кај темето. Со био дермата продолжив само телото да и го бањам а главата Почнав да и ја бањам со пена за теменица на мустела. На почеток немаше подобрување, потоа и помогна. Јас уште ја бањам со пената. Ме интересира дали има нешто ограничување до кога да се бања со оглед на тоа дека намената и е за теменица.
Те молам за искуство, каде мерите,на средина на чело ли? Педијатарот ми има кажано над аркадата,а на упатството од овој топломер пишува на средина на чело... Прашувам затоа што има разлика по половина степен на средина и на страна,а за малечко дете тоа е значително. Полудев од топломериве, инску имам уште еден безконтактен, а тој па секогаш ми покажува за 0.7 помала температура од овој на микролајф... Ќе купувам живин изгледа!
Јас секаде мерам, ама читав некаде дека најточно покажувало на слепоочницата дека најтенка била таму кожата.. и да секогаш странично и во средина различно покажува. Јас мерам со тој цело време и ако ми покаже над 39 тогаш зимам дигиталниот и под мишка, зошто има разлика на чело и под мишка секогаш
Најважно за прецизно мерење е топломер и детето да се во иста просторија,на иста собна температура. Ако стои на различна температура не покажува точно. Така пишува и на упатството. Откога почнав така да мерам секогаш добивам иста вредност со живина под пазувите.
А на кој дел од челото? Така правам,секогаш ми е во иста просторија топломерот, ама на сред чело 38,над аркадата 39...