Не сме уште одбрале Уште го шетам во другата оти некако се смени и почна да седи повеќе, планирам понатаму да земам да видам како ќе е, сеа прооди и интересно му е да оди цело време.
Мислам дека полека почнавме да го надминуваме проблемот со нејадење. Верувам дека значителното намалување на цицање ни помогна. Конечно јаде без молење, се и тоа. Седнуваме со 2 лажички, една јас, една он, јаде ко да не видел. Уште е слаб, ама има мешенце. И спие одлично. Така да мајки на нејадачи, редуцирање цице само му е мајката.
А за неспијачи? Јаде мали машала и тоа ама спие ко зајко Немам храброст уште за одбивање зошто вришти, а ако не ни помогне за спиењето ич да не го одбивам
Викаат и за спиење помагало, ама не знам уште. Моево спие баш добро, на пладне 3ч, навечер со едно или ниедно будење и тоа одма презаспива.
Преку ден и кај нас е топ. Почна со една дремка исто 2,5-3ч. Ама навечер најдобро до сега е со 1 будење а цела ноќ никогаш... Станува 1-2-3-4-5 пати плаче, ќе цицне 2-3мин и го враќам во креветче.
Јас да ви кажам сум заспивала дете до кај 3г, со гушкање, со се, од 3г сам заспиваше и да ви кажам искрено ич не ми беше мака. Нека заспива со мене и малово до 3г топ ќе биде. Се помалку цица, не се влече веќе така за цицка како порано, навечер за спиење цицнува и заспива одма во 8ипол-9, спие до 5-6 и тоа за мене е топ искрено, одморена сум топ, он продолжува да спие до кај 7 а јас ако е преку недела станувам, ако не продолжувам и јас со него. Вака можам да издржам уште некое време. Башка успевам да го заспијам на пладне и без цицка, надвор во количка или со некој друг. До пред 2 недели бев безнадежна дека ќе дојдам до овој степен. А тоа што јаде убаво па ми е ептен топ.
Мојава заспива сама. Умница на мајка ,ептен ми е кеиф дека сама си научи се . Сами јадеме ,сама заспива .
Браво, како успеавте, моето има воља само да јаде, му давам да чепка, додека јадеме му ставам тањир и сам боцка, или му помагам со вилушче ке му боцнам и он си го зема и јаде,сака сам и со лажица ма не му успева многу, истура повеќе, затоа тоа му дозволувам како вежба а кога треба да јаде го храниме.За спиење кога сум на работа кога ке му се приспие легнува сам и заспива ама кога сум дома не бива, и навечер исто, ако не цица никако не можеме да фатиме ред за заспивање.
Мојава не цица,може затоа . Кога престана да цица научи да шмука прст ,и сега прст во уста и заспива одма. Секако не е добро со прстот ама не можам да ја одвикнам мала е,понатака. А за јадење,види и мојава повеќе ке истури некогаш ,ама ја гледам се труди ,сака ,и некогаш успева да нацрпи убаво лажица и да касне.
Мојата е гурманка јаде се сама до капка. Али мислам и градинката има голем удел кај нас, за спиењето и јадењето.
Додека цицаше, ноќе стануваше едно 1000 пати за цице. Откако ја одбив може да се случи еднаш да се разбуди, ама брзо сама презаспива. Сега сум конечно наспана.
Добро утро мајки! Скоро 2 недели имаме проблем со спиењето, се бори прво пред спиење ме сака да спие. А кога ќе заспие се буди често во текот на ноќта со плачење, удирање со нозете, нервоза и слично. Да напоменам скоро ќе прави 2 години и досега спиеше одлично, цела ноќ ја преспиваше. Дали ви се има случено до вашите малечки, дали можеби е регресија во спиење?
Извини, дури сега отворив форум и го прочитав прашањево. Ние мериме на средина на чело, околу еден сантим повисоко од очите. Така ни кажаа во аптеката каде што го купувавме. Е сега, го користиме само за брзо детектирање, да сум сигурна дека има температура, ако е над 38.5 мерам со живин па давам сируп. За на слепоочница не ни спомнаа ништо,баш чудно, сите различни искуства.
Бебе веке одреден период кога му пеам тапши тапши нешто изведува и место да плеска со цели рачиња го прави тоа само со зглобовите, незнам како да објаснам, со коренот на дланките, и му викам не така, и се смее, ке му покажам како треба , ке плесне 2-3 пати и пак свртува по негово и ми се смее како намерно да ме провоцира. Некогаш кога сака да ми привлече внимание исто така ми прави, ме вика и ми покажува како плеска без везе со рацете како бог да чува, и јас одма бурно реагирам,исто и за одење ми правеше.Оди нормално, трча, се качува сегде и некогаш ке му текне оди како стара баба со потклекнати нозе , згрбавен, му велам немој така не си стара баба, се смее, мене ми личи на глума за да привлече внимание ама пак ми стои некоја мисла.Ако го викнам на име кај и да е се гласи со дааа, тоа му интересно да го викам да ми се јавува, кажува мама, тато, ам, ајде, пица, кисс, плис,баба, брат му го вика со аба, тоа никако да го смениме, ако го прашам колку год има покажува 1 прсте, кажува како викаат куче, маче, пиле, квачка, крава и сл.Се гушка, бацува, доаѓа ме гушка и ме бакнува и кога не го викам, му текнува сред играње ке дојде кај мене во скут ке се качи, ке ме бакне, исто и татко му и брат му. и со поголемото низ игра ке му текне го гушка и го бацува.Ама кога се лути сеуште се лула напред назад во хранилка и се лупа со цела сила, или ако не е во хранилка се фрла на под и ја лупа главата.Ако големиот го нервира му се пушта да се тепа го мава го скубе штипе гребе со една нервоза како којзнае колку да е страшно, а големово па го закача некогаш од чиста забава, ми бвика гледај мамо луто бебе.Почнав секој ден да го носам кај деца на игралишта почнува да се игра веќе, на почеток се криеше во мене.Имам ли простор за грижа или сама се оптеретувам.За 10 дена ке наполни 21 месец.
Мислам дека треба да го игнорираш кога прави такво нешто. Син ми земаше играчки и ги трескаше од стаклената масичка и ме гледа и чека да реагирам. И почнав да глумам дека правам нешто друго во тој момент и престанува одма кога ќе види дека не му давам внимание. Инаку син ми е помал малку ама по ова што пиша не знам зошто се грижиш.
Што поточно ти поминува низ глава па се секираш? Ништо што имаш пишано не е нетипично за негова возраст. Идење од инает и правење глупости за внимание тек ќе те чека. Зашто бурно да реагираш на тоа како плеска со рацете?
И моиве почнаа да преспиваат откако не цицаат ама ја сум сега поненаспиена зашто место да си легнам у 9, 10 како што си легнував дремам ко идиот до покасно. Жими се поуморна сум него кога стануваа 10 пати за цицање.