Малата ми е 15 месеци и оваа година до сега еднаш употребивме количка и тоа летна, класичната уште лани зимоска ја тргнавме. А трицикл во маало секојдневно возиме, кога можев ја зимав и од градинка со него. Да се склопуваше сигурно и во кола ќе го носевме ама кога има што да прави, кај да чепка или деца, мора да е пуштена нема шанси во нешто да седи. Ако се вози зошто воопшто се мислиш, одмор и раат за тебе е. А ако не се вози, дистракции некои до посакуваното место и после пуштање. Ние сега добивме и тротинет оној со седиште, ама никако да го вози, само го бутка како проодувалка, а првиот ден седна и возеше од прва бевме мераци и среќни сите, ама за кратко За кремче ќе видиме, чим таква е работата ќе го пробам на Мустела ако не ја бива ќе се вратиме на веќе познатото, па мама ќе се шлапа на меше
Житарките (посебно тие со глутен) и млечните производи спречувале апсорпција на железо. Мене ми рече да ги исфрлиме еден период сите житарки и се млечно ама јас скроз искрено не се придржувам, некако без житарка се ми се чини гладно бебе, и Онака беше слаб сега ептен е на диета. Давам по малку па ке видиме.
Дали е можно дете од 1 год и 3 месеци да има температура 39 веќе 4 дена и таман ќе спадне одма пак се качува… гледам одеднаш извадила 5 ки заби и цело време се гриза, ма да кхс покажа и вирус а знае и пролив да има малку. Да не има некој таков вирус?
Ќерка ми за скоро еден месец ќе полни 2год од вчера почнавме со количка да се возиме. Онака не можам да ја шетам не е мирна ич, штом виде некое дете се тегле по него. Во комшии имаме игралиште и таму ако ја однесам враќање назад нема, како деца да не е видела. Не ми се оди надвор ради тоа, гледам други како се шетаат убаво ние така нема шанси, не знам само кај нас ли е така. @Shekjerna Да има таков вирус.
Фала ти. И пишав емаил на докторката за термин да ми даде. Лесно ли се добива термин кај неа или се чека по многу? Само 2 недели ќе сме во мк во јуни, се надевам ќе добиеме за тој период.
Детево како и да го облечам/соблечам ноќно време ми е ладен на вратот. Пробав си различни комбинации за спиење, различна тт на соба, вреќа/без вреќа, покриен со ќебе, со тетра и секогаш е исто, ладен ептен на врат и грб. Некогаш и нозете се ладни некогаш претопли. Он не изгледа како да му е ладно ама нели ладен врат и грб велат ладно им е. Имате идеја од зошто вака? Што да превземам?
До 3 години имаат такви фази, колку што знам. Ќерка од бебе нишо не ставаше, еве ја после вториот роденден се сака да вкуси А таман мислев сме имале среќа да не прави такви работи
Можно е и да се поти па да се лади. Бебе што му е ладно спие на стомак со раце под стомак, престуткан и прокиснува во пелена. Ако не прави ништо од ова не му е ладно. Така да види да не се поти и да се лади потоа. Облакај го тенко без вреќа, покриј го со тенко ќебе и види дали ќе има ефект. Јас вака се спасив, инаку се беше ладен, ама една вечер не спиев, го гледам цел испотен, после 2 саата како падна тт се олади и сфатив дека уствари од тоа е ладен.
Без количка излегуваме само за на гости или во игротека Не можам да замислам што би се случило без неа, поточно еднаш искусив Толку брзо трча, што мислам дека ќе го изгубам од видик за 2 секунди ако не сум рамно со него во трчање. Верувајте стрела е, сите се чудат како е волку брз. Секаде каде има клупа се качува и трча исправен низ неа, трча во спротивен правец од нашето движење, па може да начека вода и доколку не се пикне буквално цел, почнува со трескање од земја. Не знам, мислам дека само ние го имаме овој проблем, никогаш не знае да трча тука пред мене, или кога ќе му речам “ајде одиме напред” да тргне. Се понаша како испуштен од синџир Хиперактивност на максимум… Баш во петокот ме фати жал да го извадам од количка да се раздвижи, кога он најде клупа и почна да прави акробации горе долу, нормално кога го викнав да одиме понатаму исто како на копче он да сум стиснала, па се пушти тантрумот на најјако. Во јули ќе правиме 2 години и како што тргнало ќе си седи во количка до 5 години
Моето вака правеше до скоро ама последната недела две пак смени и почна да сака да се вози, барем кога ќе се измори од одење, секако сега одењето е главно. Давате вит. Д летно време? Јас се мислам да прекинам 14м е, давам омега и мислам само со тоа да продолжам.
Само на море кога сме не давам. Моиве се 13 и 7 години, уште им давам витамин Д. Не секој ден, ама давам.
Да се надоврзам, кои ги давате? Барам ама некако за ноуве и не можам да им погодам баш.. капки не сакаат, молерс исто.. ми треба нешто како бонбони да се ама вкусни за да пројдат… има такви?
Капки на Now, 1000 единици во една капка што имаат. Немаат никаков вкус, а е маслен раствор. И јас и мм ги пиеме истите.