Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    981
    Малиот 14+ месеци, го доев по двапати пред спиење денски, +за ноќно спиење и преку ноќта, е откако преминавме на една дремка, неколку денови пак го доев двапати, два дена му давав само еднаш пред дремката, и сега кога му давам да цица втор ден е овој одбива не сака не цица воопшто денски, а вчера вечер и пред ноќно не цицаше заспа така, цицаше само преку ноќта кога преташе.
    Можно е да се одбие?

Последна измена: 11 јуни 2024
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Мојот така се одби. Прв пат цел ден протестираше точно на година, ама од жал утредента пак понудив. Вториот пат кога направи 13 месеци исто направи и тогаш пресеков и веќе не понудив. Така ја завршивме доенечката приказна.

На 1209 и Amore123 им се допаѓа ова.
  3. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.108
    Линекс капки нам ни помогнаа...

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.108
    Линекс капки нам ни помогнаа...

5. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    826
    Какви сандали користите за летово дали мора да се ортопедски или може од ваикики пластични или еспадрили.

6. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Мојот уште е во патики,платнени летни. 20м е и мал ми е за сандали, трча по трева, камења и некако најсигурно ми е во патики

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    46.073
    Мојов е уште во патики, спортски најк имам и адидас, такви се со дупчиња и меки и не планирам летово сандали да му облекувам, мал ми е уште. Има и едни како чорапи со гумен ѓон тие ги носи по дома и во двор.

Мојов има малце напредок во јадењето, фала богу, ама сега пак исто, влезе во скок и одма не сака капење, ќе полудам веќе со ова вриштење на капење не знам што да правам. Косата апсолутно не можам да ја мијам без добивање нервен слом.

Инаку свадбата по толку сеќирање ја поминавме супер, главен беше, атракција, камерманот мислам дека не престана да го снима, застанување на сред и играње со марамче врака, клекни стани и вртење си рацете, сите околку него играат и се смеат, а он важен и возбуден, 4 саата играше вака не знам како не се премори, во 11:30 заспа во раце кај мајка ми, со тупан на уво:D

На Mother of 2boys, јolene, Sun&Moon и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.273
    Ако има два пати на ден течна столица тоа не е пролив. Тоа е само течна столица. Ќе се оправи, треба време ако имало детето стомачен вирус. Продолжи со пробиотик, ако толку те секира што е течна (вообичаено е тоа и во лето, дури и кај возрасни) земи Дармфлора на Др.Волц, само да знаеш, запек може да направи. Чај од анасон, полесна и не многу зачинета храна, пробиотикот се подразбира. Ќе пројде.

9. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    826
    И кај нас беше исто само незнам кој скок дали 8 или 9 не сакаше да се капи хорор ми беше капењето и спијањето, сега сака да се капи ама не сака да се бриши бањарка не сака да види и пак ми е хорор капењето.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    826
    Многу ми се поти во нозене и затоа реков сандали да и купам, купив едни платнени еспадрили од ваикики на босо ги носи меки и се ама си викам дан згрешив со такви што шета ние сме 17 месеци.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    46.073
    Да тој скок 8ми не сакаше, само што помина, многу сакаше капење и тоа траеше до пред два дена кога влезе во 9ти и пак иста песна.

12. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    2.628
    Јас купив исто сандалчиња отворени од хм, многу и се потат нозете, а и сама си ги соблака надвор патиките топло и е, иако се платнени со дупчиња патиките. 21 м сме

13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    7.787
    Ќерка неколку дена е со посуви пелени од нормално, дури некогаш и скроз суви и по неколку часа. Во градинка како и колку им даваат вода не знам. Праќаме ние шише/чашка, кога ја земаме во кола не може да дочека да го испие тоа што останало.

Дома на секој чекор и оставам течност, било вода, било цеден сок, ептен разреден да си земи сама да пие или јас вртам околу неа и и давам често. Вчера во очај и електролит понудив.

Знам дека и е малку течност посебно бидејќи утринската пелена е или скроз сува неколку дена или дали еднаш се има помочкано. Пред спиење пие околу 200мл Ад млеко. Ноќе не станува за плус.

На жешково да нудам јас ноќе плус вода пример? Да не и направам лоша навика. Од друга страна пак да не дехидрира, ми е страв.

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    46.073
    Повеќе се потст затоа помалце мочаат, и мојот лани летото беше така кога уште бевме без клима. Сега подруго е. Не се сеќирај она сигурно си знае колку и треба и штом дома има вода цело време достапна ќе пие ако е жедна.

15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    7.787
    Да, да големка е веќе си зема и сама. На моменти знае и 100+ мл во еден здив да ги испие, некогаш и со часови да не побара или ако нудам голтка, две да испие само.

16. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.649
    Уф, што лесно звучи. И јас сакам вака. :D

17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.649
    Детево горе кецови му излегуваат, пренервозна е, ме гризе, ме прави лом. Колку повеќе и викам не, толку повеќе уште посилно прави. Се правам наудрена, ме боли и се нервирам. И давам цуцла, лом ја прави од гризење, ептен се гледа дека има мака. Едното веќе е излезено, другото ѕирка. Исто и ги крцка. До кога ќе биде вака, со оглед на тоа што веќе се излезени?
    Досега немаше проблем со заби.

18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.649
    И мене ми е жал, нозете препотени кога ќе ја соблечам.
    Се мислев да видам од Кеги, има отворени.

19. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.649
    Бела, од кога ќе го видиш оздравен, без температура + уште 2,3 дена.
    Така е барем кај нас.

20. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.000
    Мајки некоја да каже tips & tricks за како да го залажам малиот да носи сандали? Значи купив сандалки, абе плаче бега од нив неќе да ги гледа не пак да ги обуе. Прежешко му е и во градинка си доаѓа со потни нозе а и надвор е пекол за патики веќе... 17месеци е иначе