Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Otkriena spie po celo zimo
    Kolku i da e tenko oblecena se otkriva .

Spie bosa po pizami i bodi na ramki odozdola

M&M and mariz like this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Исто и он... и сега беше непокриен, ама дека не беше бос беше многу вознемирен...

joy1 likes this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

I mojava tesko pokriena ama zatoa i oblakam celosni pizamki. Posleden pat koga ja ostaviv so ibicni pizamki i bosa cela zatnata se razbudi. Doduse prozorot malku otskrinat ama ic nemozam da spijam vo hermeticki zatvorwna soba. I staviv polesno korgance dodeka e cvrsto zaspana e ok posle go butka. Jas pa nemozam da spijam alo ne sum pokriena duri i leto tenok carsaf bilo sto samo da osekam deka imam nesto preku mene. Eve i sinko e na mene toj do vrat se pokriva ama zverkava ne

mariz likes this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Мајки чај од бел слез смеам да дадам на 18м детенце? :)

azelea likes this.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Јас на моето прв пат му дадов на 5 месеци. Беше полн секрети. По препорака на матичната, првиот пат ептен малку. Само ќе го тера на кашлање да знаеш. А зошто да му дадеш, болен е Тео?

M&M and mariz like this.
  6. azelea

azelea Популарен член

@mariz ,смееш,кај мене од година пие.Инаку и мојава спие откриена и тоа со тенки пижами,боса откако е родена,одма осеќа ако е покриена и го турка ќебето:)

7. mariz

mariz Форумски идол

Не јас веќе една недела заникаде сум, кашлам ептен со шлајмови пуна.. а на него чат пат носе му протекува од петокот ама не е затнат, а денеска на 3,4 саати ми се искашлува, па да не го фати бетер.. пие чајче од камилица, ама и слез да му дадев малку...

azelea likes this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Kako sto ti pisa irena.1da znaes deka moze da go raskasla. Jas porano na sin mi mu davav sekogas koga ke pocnesw da kasla i nekogas kako da mu vlosuvase, pocbuvase uste poveke da kasla. Posle zbirev so doktor pa doznav deka bel slez se dava za pozrela kaslica koga osekas deka ima slajm, inaku na suva poveke go drazni

mariz likes this.
  9. darcy

darcy Популарен член

И син ми се открива и затоа сега му зедов вакво:
    Ко ќебе е, баш топличко, му го облакам врз пижамите и не му треба ништо за покривање.

azelea, Kitten and joy1 like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Od kade i kolku cini?
    I jas imam problem so otkrivanje navecer

11. darcy

darcy Популарен член

Од MotherCare го зедов, на 50% попуст пошто им се води како стара колекција, дојде околу 1100 ден. Од новата се дупло поскапи.

M&M, joy1 and referentka like this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Јас имам целосни од H&M, не ги поднесува.. баш тие кога ги носеше и непокриен се превртуваше, го соблеков по тенки си спиеше.. кај нас и топличко е, па ваљда не е проблем да е откриен, јас на пр покриена си спијам... он сака боси нозе на луфтирација :D

azelea likes this.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Мами еден совет. Син ми е 16 и пол месеци. Сега полека се одбиваме од цицање. Прашањето ми е дали треба да го учам некое друго млеко да пие. Инаку козјо кисело млеко и козјо сирење јаде скоро секој ден. Козјо пресно млеко му давам повремено со бисквити. Ама пресно млеко никогаш не сум му дала. Всушност тој незнае ни да пие од шише со цуцла. Дали е потребно да пие некој вид на млеко на оваа возраст?

azelea likes this.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Citajki soveti od tuka i drugi grupi,na taa vozrast dovolni mu se do 500gr vnes na mlecni proizvodi(mleko,k.mleko,jogurt,kaskaval,sirenje i sl) taka da,stom si jade drugi mlecni proizvodi,mislam deka nema potreba od dopolnitelen vnes na mleko.

irena.1 likes this.
  15. azelea

azelea Популарен член

Па пожелно е да пие ако го одбиеш,ако можеш да продолжиш со козјо домашно најубаво,а и да не ти прифати не е толку страшно штом јаде други млечни производи,можеш и АД имаш за после година џуниор,ќерка ми пие такво на Хумана дека тетрапак не сака,а и онака само едно пред спиење и тоа 120-150 мл,некогаш и не секој ден,зависи како е најадена.Јас планирам до кај 2 да и го давам,а после тоа ако сака кравјо добро ,ако не немора и онака пие многу јогурт и јаде кисело млеко и сирење.
    Ако не пие од шише учи го од чаша или со сламка,кај мене на таа возраст веќе пиеше од чаша и со сламка

irena.1 likes this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Немa пoтребa дa гo учиш сегa нa шише сo цуцлa, ниту пaк имa пoтребa oд дoпoлнителнo млекo кoгa веќе внесувa дoвoлнo млечни прoизвoди. Акo сaкaш дa прoбaш сo млекo, тoгaш пoнуди му вo чaшкa.

leona83 and irena.1 like this.
  17. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Мамичи керками е со температура 38.5 и не сака да јаде ништо има 17 месеци .
    Вие како се справувате кога не сакаат да јадат? Незнам што да правам :( давајте совети!

18. Annath

Annath Форумски идол

Течнoсти фoрсирaј, не мoрa дa јaде кoгa имa темперaтурa. Чaј, вoдa, супa, следи јa дa не кревa пoвеќе.

EminemsGirl likes this.
  19. leona83

leona83 Популарен член

Јас освен течности и нив што душата им бара не форсирам ништо друго. И мене кога не ми е добро не ми се јаде. Обично после сируп кога ќе им се намали темп. јадат колку толку, тогаш можеш да понудиш.

joy1 and EminemsGirl like this.
  20. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Фала ви многу :*