Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    21.507
    Мислам дека мислеше на АД млеко. Мене да не ми беше доењето дур беше ептен болен, детето гладно ќе останеше.

2. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    982
    Исто:D иста возраст исти деца хаха,

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.199
    Само вода ја интересира... на тераса и полнам во голема пластична чинија, тура претура, терасата ја мие (па бара пак да и полнам) :D и обувам чорапи или гумени влечки за да не се лизга. Во двор и полнам леген со вода, ги вади јагодите, патлиџаните, ги удави. И давам шишиња дупнати на капачето за да прска.
    А да, имаме и „боенка“ од тие што треба да се бојат со водено четче, ја капиме редовно, ја распаднавме, треба нова да купам.
    Ниедна друга игра не и задржува внимание. Се надевам летово ќе се изнаигра доволно со вода за до зима да и помине фасцинацијата.

На Bella_Stella и Lavender13 им се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас закачив на прозорецот ролна од тоалетна, демек како кош, да пика мали топчиња низ неа.
    Пикна неколку топчиња, интересно му беше додека сфати како функционира, после се фокусираше како да ја одлепи ролната, ја одлепи скроз од прозорецот, се изнасмеа и си тргна назад на расфрлањето.

Пробав да му покажам дека покрај ваѓање играчки од кутијата, може и да ги врати назад ( демек да си собере после него ), ама ништо, тој ќе извади буквално се од кутијата, ќе расфрла насекаде, ќе земе камион и го влече по цел стан.
    Чорапи да не види, омилено му е да ги растура.
    Единствено што му држи внимание е вода, или под чешма или да претура, ама кај нас залади, не е за надвор моментално, иначе да го оставам на тераса со кофа вода може и цел ден да седи да си шлапка.

5. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Здраво. Ви се случува ли осип од топло, пот, на рачињата кај што им се превиткуваат, подлактица, вратче? Се бањаме и миеме по сто пати на ден, ама пак многу се исфрлаат. Од друго не верувам дека е. Што да мачкам?

6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.758
    Допаѓања:
    7.812
    Лани имаше на вратчето, ставав пудра да стои суво и по потреба Судокрем. Годинава нема, барем не засега.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    21.507
    Потполно исто. Очигледно си се во таква фаза, џабе се секираме и имаме mom guilt. Се развиваат они и преку таа самостојна игра со 'глупости'. За собирање играчки мислам дека е прерано. И моето ги вади и ги расфрла низ цел стан, нема каде нема однесено, само се сопкаме со маж ми, нозе искршивме. :D Ама во ред е да се учат уште сега да собираат, и јас се трудам да му покажувам иако за сега неуспешно.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    6.021
    Јас кафана ќе дадам кога ќе соберат играчки по себе. Или барем да извадат една две од кутија наместо да ја превртат кутијата. А они се скоро 2 години...

На Freckles. и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  9. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    поголемото има 6 уште не сме дошле до таа фаза да си собира после него, за малово па да не збориме,собираме заедно и тамн ке собереме малово повторно ги превртува и се истура .

На Mother of 2boys, le.soleil, Amore123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    4.146
    Ако одат во градинка од таму ќе научат. Таму ги тераат да собираат играчки, па и дома правам игра кој повеќе играчки ќе собере во корпа. Се во свое време ќе научат. :)

На Mumoftwo30 и macalavica им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    21.507
    Нека си ги, не знам мене не ми смета. Се навикнав веќе да биде расфрлано. Вечерта се собира сѐ, утредента од ново се расфрла и тоа е тоа. Е сега кај тебе се две, така да сѐ е дупло, сигурно е повесело. :D

На Amore123, le.soleil и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.417
    Допаѓања:
    6.612
    Каква е таа боенка?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.258
    Допаѓања:
    111.611
    Да не те разочарам, 8 полни, не собира по себе.
    Аха, нема проблем, 8 има од кои 4г одеше во градинка и не научи да собира. Уствари лажам, собира кога ќе згрмам дека ќе одат во канта. И тогаш со иле ги собира.

На le.soleil и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  14. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    982
    Не значи секогаш до тоа дали разбираат, мислам и до децата е, некои ќе соберат некои не

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    28.340
    Мамички, ќерка ми веќе е 2години, и уште кога се роди имаше црвенило на обравчињата, онака и беше рапава кожата, не и беше мазна. И ставав обично кремче и и поминуваше. Но после некое време пак се враќа тоа.
    Еве ја, уште го има. Бевме на матичен, докторката не ми кажа ништо посебно, ми даде еден крем да ја мачкам. И поминува од кремот но после една недела пак и се враќа црвенилото.
    Од шо може да е? Да не е некој себореичен дерматитис или шознам.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.258
    Допаѓања:
    111.611
    Себореичен дерматитис има како масни наслаги, како што е теменицата слично. Да не мислиш на атопичен дерматитис. А тоа веруј се познава, не е само црвенило, кожата е сува и пука. Носи ја на кожен лекар и ќе ти кажат најдобро. Лесни црвенила третирам со Мустела за лице, топ ми е, ама имам бели деца со стакло кожа и тие црвенила се толку ретки што кремата за лице од раѓање ми трае уште а бебе е годинаипол. Општо не користам многу козметика па ми трае.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.199
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    46.098
    Пред некој ден почна да се удира по главата и да се смее, како за внимание мислам се удира, јас му велам немој и он се смее. Исто и почна да шлака раце ама со тупаници, цело време му викам пази глава кога оди некаде каде што може да се удри и он сега се фаќа за главата и вика гава и пак се удира. Нешто почна да ме јаде црвот, прават вашите вака? Нормално е?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.258
    Допаѓања:
    111.611
    Ехеее... И бетер. Се трудам да не му се насмеам ако напраи некоја глупост зошто после ќе ја праи намерно цело време. За удирањето по глава се мава и вика Јејеееее...

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    6.021
    Правеа и моите вака, и во комода се плескаа. Само игнорирај, ќе му помине.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.