500gr mlecni na den? Uf jas sum sigurna deka moevo ne vnesuva tolku sigurno. Ok ona e 14m cica mleko ne piela dosega, jogurt k.mleko mocarela sekoj den po malku ama ne vo taa kolicina. I sin mi na 6g sigurno ne vnesuva tolku porano dodeka piese od sise piese mn mleko ama kako prestana recisi ic osven so biskviti. Sega ni taka. Jogurt ne oie od mlecni samo puter, pavlaka i mocarela retko koga obicno sirenje kaskaval voopsto ne saka.
Do 500gr. Sigurno nikoj nema do gramovi da meri. A znaeme deka mlecnite proizvodi se bogati so kalcium,koj i te kako e potreben za eden organizam. Stom ima mlecen obrok vo tekot na denot,mislam deka e dovolno.
Млечните производи е пожелно да се намалени кога се работи за низок хемоглобин кај детето. Полесно сварливи за организмот се јогуртот и киселото млеко. И да не пие млеко,доколку консумира други млечни производи пак е добро и доволно. Ова,за жал од наше лично искуство. И се зависи на кој што му фали во организмот.
Мами сте користеле ли сируп за имунитет Бимунал? Како сте задоволни? Вчера ми го препорачаа за синко бидејќи не беше арен неколку дена, па ме интересираат мислења.
Мајки имам две прашање 1.На деца од годинка ипол каков сируп давате наместо пливит Д3? 2.Видов чизмички за малава ама тврди не знам дали и тие треба да се виткаат како и патичињава, да се еластични? Таа ги проба малку чудно дека високи ама се навикна по 5 мин,ваше мислење?
Јaс дaвaв Пливит Д3 дo три гoдини нa пoгoлемиoт, сo дoзa прилaгoденa зa вoзрaстa, a мoжеш рибинo мaслo или некoј сируп сo oмегa 3. Мoментaлнo дaвaм Медекс Oмегa 3. Зa чизмите - пoжелнo е дa се меки и леснo дa се соблекуваат и облекуваат. Oвие нa сликaвa ми изгледaaт oк, штoм ги нoси дoбрo е.
Aj da uletam i jas,vo kontekst na muabetite pogore. Koga bevme na sistematski pregled na 2god,go pregleda doktorkata i kaza deka poveke nema potreba da davam d3 kapki. Ve citam tuka skoro site davate nesto ponatamu vo zamena za istite. A i vo razgovor so majki,oni pak davaat do 2god i sami na svoja raka gi prekinuvaat. Da prasam maticen dali ima potreba ili da si kupam sama?
И јас го купив сирупов ама немам почнато да го давам. Задоволна ли си, приметуваш ли нешто кај малиот?
Mislam nema steta da se dava ribino maslo... prasaj go pedijatarot, nas Vidoevski ni kaza so ribino da pocneme i do kraj na prolet da si pie
Па незнам што да ти кажам дали има промени. Последниве денови имаше голем апетит. Е сега дали е од сирупот или можеби дека престана да цица искрено незнам. Инаку за неговата возраст треба два пати по 5 милилитри, а јас му давам еднаш 5 мл. Нема шанси толку многу да испие.
Детево 3 дена качува до 40температура, мислев денеска ке биде подобро но не е, изгоре веќе.. сируп за температура не го држи ни 2 саати, а не спушта под 37... едвај додржуваме 4 саати, сега пред малку 40.02 качи па лади го во леген, па со алкохол за да дочекаме 4 саати за сируп. Матичниот вика ке помине... пие и антибиотик, но тешко ми е да го гледам како се мачи и ништо не јаде... можеме ли нешто за температурава да превземеме, изгоре значи многу ми е мака... инекција нешто не ли можат да му стават или да тераме вака качи спушти?
Ako go odneses na dezuren ke mu stavat infuzija,za da spadne tt i da go osvezi malce. Odnesi go na dezuren ako ti e misla. Vnuk mi,7god,imase 7dena takva visoka tt,lesese vo Sk vo bolnica i 24/7 bese pod sistem.
Вода и чај доста пие, ама несака да јаде... Паскалов го ѕирна и дома ни беше рече дека на плуќа е супер, а температура дека ке има неколку дена, мене ме плаши што е вака висока... во 12ипол блокмакс дадов, а веќе има 38.5..
И мојава е четврти ден со вирус ама нема тт. Еднаш само се качи околу 38 и падна со лепенка. Мака со повраќање имавме два дена а сега па проливче. Исто весела е, јаде, пие...ама па не смеам повеќе од една две голтки да и давам за да не го поврати. А дете му гори душа, си има апетит и вика, црка, се тепа за да му надигне на шишето. Она е веќе 4ти ден на ОРС 200 од хипп, со електролити тоа. Ја држи свежа и фит. Претпоставувам веќе се имаш зедено и направено, ама да споделам. Нека мине побргу мајче и за Тео.
Мојов само вода бара, јадење ич, електролити се исповрати од што му е гадно.. што е орс 200 од Хип? сакам некакво млеко да земам, можам некое адаптирано да дадам? жал ми е никаков витамин нема примено деновиве... Патем како симнувате висока температура? еве го 38.5 и оди нагоре а не смеам сируп до 4ипол да дадам... туш и алкохол масирање не помага мн мн.. Педијатарот рече кај нас е и бактериско и вирусно..
Може и до сирупот е, јас за висока температура давам ибопруфен, редовно го земам од Мк, овие другиве ретко ни траат повеќе па ладиме во када и слични алтернативи, но ибопруфенот ми е најдобар за висока температура.
Ајде ке пробам и со тој, јас комбинирам далерон и блокмакс... ке одам сега во аптека ке си купам и лепенки и се...