Дали некој има искуство со покачено црп? од што може да се покачи многу? инаку 5 дена пие Лекоклар, ни останува да испитаме урина, да не е уринарна инфекција, но дали од уринарна инфекција може 94.6 да се покачи? Денес ке почнеме со нов антибиотик за тоа... урина утре ке оставиме денеска не стигнавме...
sinko koga imase 4-5 meseci bese mn bolen so kaslanje,proliv tt.CRP mu bese 17 mislam posle primen antibiotik 50 i nesto plus i spusti na plukja imase mu prepisaa sumamed na naredna konptola bese padnato okolu 15 pa na naredna 3.Ama da znaev kolku e jak toj antibiotik ic ne mu go ni davav ama koga veruvas na doktor i gi slusas toa e.Bitno dobro se zavrsi ama eve sega pak e bolen vo petok treba da pravime krvna slika da vidime sto ke pokaze.Kako e Teo???Uste ne ozdrave,mu se spusti tt??
Of super dodeka gi izgura site 4 ke pobudaleme..barem posle do 5kote ke ima vajda pauza. So golemion ne vidov maka ao zabite ama on si bese placliv i kenkav od ragjanje a bogami uste si e
Deneska si jadese, nema tt sega, najvisoka denes bese 37.5... vcera od sirupite padna 35.6 mraz laden mi bese.. ni dadoa da ispitame urina i da pie nov antibiotik koj leci i urinarna infekcija, pa za dva dena novo crp..
Ako e urinarna infekcija mislam deka kje go boli dolu kaj meseto neli boli koga imame urinarna jas znam ednas imav i mnooogu bolese koga sednuvav i koga odev vo wc da mocam, leleee strasni bolki bea, e sega moze kaj malite ne e isto, sto znam. Nas taka ni vikaa za sin mi koga bese 9 meseci, imase 2 dena tt non stop ne mu spagjase nikako i non stop placese kutroto se gledase deka nesto go boli i po rezultatite od krvta se vide deka ima infekcija nekoja oti pokaceni bea leukociti i za da ispitaat ne ostavija vo bolnica, urina moravme 48 saata da cekame da vidime za antibiotik koj da go dadat oti smetaa doktorite deka e urinarna infekcija i posle 2 dena koga izlegoa rez.bea negativni i na kraj rekoa deka vo ustata imal nekoi plikovi ranicki i od tamu 4-5 dena imase tt i toa mnogu bolelo i taka duri na kraj pred da ne pystat go ustanovija toa inaku si mislevme site urinarna infekcija.
Мајки што е подобро за имунитет ако имате користено: Имунобор кидс актив сируп или масло од семки од грејпрфрут?
Ми го испофалија баш ова масло, многуу многу било добро, но незнам од која возраст може да се дава? Познаничка кажуваше дека малата нана нејзина пријателка температура, па се нафрлала неколку точки, а давала од маслово... и сеуште температура имала и незнаеле што и е, тоа сипаниците неможеле да избијат, само што прекинала со капките за еден ден цело тело сипаници.. значи капките се бореле и против тој вирус... а нејзините дечиња тргнале во градинка и почнала да дава и не се разболувале... биле како природен антибиотик... знае некој од која возраст може да се дадат?
На страната на Херба Натура на фб пишуваат дека може да се дава после првата година зошто цитрусите се 12+ и они највероватно се водат по тоа. Иначе исто на страната прочитав дека дозирањето од 1 до 2 год. е 2 пати на ден по 2 капки да се стават во 50мл. било каква течност, а за деца од 2 до 7 год. дозирањетое 2 пати на ден по 3 капки исто во 50мл. течност. Според цената, маслово е 1290 ден. а Имунобор сирупот е околу 600 и нешто ден. би требало маслото да има поголем ефект.
Јас сум во мисла да ги земам, имам давам Дефендул сируп ама џабе како ништо да не давам.. и тој е за имунитет имуноглобин... а овие ги испофалија баш така како антибиотик на организмот делувале и се брани од вируси... мајка на близначиња со по 4год вика дека едно неделно и оди, 1300ден дека се но се исплатело...
Значи на нас со по едно дете едно шишенце ќе ни трае две недели. Не се ефтини воопшто ама барем да има некаков резултат. Мене малава од пред два месеца откако почна во градинка почна многу да ми настинува, а до сега немам давано ништо за имунитет и за тоа сега се мислам што да земам зошто зимата е пред нас и знам дека уште полошо има да биде со вирусиве, групови и настинки. Ај може ќе пише некоја мајка ако ги има користено дали вредат за парите.
Јас го користам маслото еве веќе два месеца и сум многу задволна,два месеца оди без престан во градинка и дури сега и се затна носот,веројатно од бактеријата стрептокока која си ја има од градинка и лани стално ми качуваше тт од неа кога ќе и паднеше имунитетот,еве сега ни тт,само си кашла навечер од шлајмот и супер си е ,си оди во градинка,нема проблем јаде,пие,весела е
Па може едно месец дена трае,еве сега второто го трошам при крај ми е,ако е здраво детето за имунитет се става над две години три капки два пати на ден,а при болест мислам се зголемува на три пати на ден
Јас почнав со Дефендил неодамна, ама матична ми кажа дека треба најмалку 2-3шишиња да испие за да се види резултат. А тоа масло, малку ми боде во очи тоа што пишува за согоревање на мастите и целулитот? сигурно ли е за деца? @azelea
Ок, значи по потреба е. Не се дава секој ден како други сирупи за имунитет? Кога малата беше болна матична ни препиша овој сируп Тој се кориисти кога си настинат, од вируси, се скратувало времетраењето и симптомите од вирусите. Се дава на 8 саати, ама јас не видов некоја полза од него, а не е ефтин, ама ваљда беше прекасно, малата веќе долго се влечеше со настинката, па накрај дојде до антибиотик. Ова колку да дадам некое инфо.
Maslovo stana hit posle edno gostuvanje na Sajkovski od Sistina na edna tv. Bilo za se i sesto za site vozrasti80 otsto od emisija go spomnuvase,duri kako EPP,me stavi vo dilema... P.S.Ne sme go koristele,nemam iskustvo.
Јас како што прочитав во период на настинки и вируси да се дава превентивно помалку капки, а ако е детето болно или настинато повеќе. Го видов во аптека кај нас во маало и сум во мисла да го земам... да имам вишок пари и за мене ке го користам зашто и јас сум со имунитет нула...