Искрено, на рекламите по веснициве/телевизииве, а и рекламите на докториве, не им верувам. Ќе му верувам на тој што навистина имал мака а одредено средство или лек му помогнало. Посебно скептична сум за вакви суплементи кои помагаат за се' и сешто. Имам информација од прва рака, дека оние летоци и реклами по списанија, текстчето околу "лекот" за што се' помага го смислува, или поточно го гугла (кај повеќето лекови) самиот графички дизајнер кој ја прави рекламата. Јас освен многу овошје и зеленчук, и Пиковит мултивитамин, сеуште не сум одлучила дали да дозволам на некоја компанија да ми го празни џепчето. Не ме сфаќајте погрешно, но до сега не сум слушнала за ниту еден лек за подигање имунитет, а да делува проверено кај сите.
Јас се загреав за капкиве зашто од различни мајки што не се ни знаат ми беа многу пофалени... ке пробам еден месец да ги користам...
Мајки каква вода давате на вашите дечиња? Ние сме 21 месец и сеуште купуваме на Јана вода за неа. Сега се мислам да купам бокал со филтер и од таа да и давам. Што е подобро според вас? КОристи некој таков бокал ? Некои мајки гледам користат и вода од чешма но таа не ми се дава сеуште
Kupecka flasirana kako za nas taka i za decata, ne sum kupuvala posebna bebeska i takvi raboti. I od cesma pijat ama vo glavno flasirana
Мојов не е мн пијач на вода, а ако побара давам флаширана зашто страшно многу бигор имаме дома... инаку е скоро 19м
На мојата само првите месеци и давав превриена, дека со адаптирано млеко и провривав водата во електричен бокал и го правев млекото. Потоа од бокал со филтер, а сега од чешма. Не купувам флаширана. Има 17 месеци.
Мајки колку пати во неделата посетувате игротеки ? Ние сме 21 месец во последно време и се многу поинтересни од порано и засега одиме еднаш во неделата обично. Која игротека ја препорачувате ? Ние најчесто одиме во Бајка и Дримленд
Igroteki odbegnuvam na veliko Samo na rodendeni Kup deca koi kaslaat sobrani vo zatvoren neuzluftiran prostor Ne fala
И ние одамна пиеме вода од чешма.Игротеки само на родендени,или летно време може на отворен простор,затоа што внатре многу се нечисти,еден куп прашина по краевите сум приметила.
Да и јас затоа ги избегавав досега но бевме на роденден и видов дека ептен и е интересно .Дома ја фаќаат кризи како да и е досадно а на времево не може многу да се шета надвор
Семки од дуња. Ставаш 10-тина во 150 гр вода и да постојат 3-4 часа.Водата згуснува и верувам дека е одвратна за пиење, ама јас и ја мешам со некое сокче кое го сака за да не примети.