Vtor den sinko ima tt,ne poveke od 38...ne kasla,nos ne mu tece.Nekoj virus takov ima li? P.S.2,2 god,ne sme za temava ama ovde ima poaktivni majki
Zabi nekoi da ne se? napravi mu krvna slika... takov virus neznam dali ima, za sipanici neznam samo kako e, mislam se diga tt pa posle nekolku dena izbivaat... nisto ne se zali?
По препоеака од ортопед,место д3 давам рибино масло. Исто препорака за било каква обувка,да се превиткува. Околу водата. Вода од чешма јас не пијам а камоли на дете да дадам.
Majki,16m e malata..gricka nokti,prstinjata i se lom.kako taka,neli e mala za taa navika..mislev samo vozrasnite grickat nokti..nekoj sovet kako da ja odviknam?
Ima edno grozozo vo apteka, nameneto e i za pomalecki.. gorci, vidi moze taka nema da gricka. Jas probav na palceto sto go cica da namackam, ama dzabe kje si izlizese i pak si go cicase
I nas ni pomogna Grozozo, sinot mn go cicase palecot i na 14 mes mu otece cel i moravme da najdeme resenie, za srekja kaj nas uspesno pomina
јас со тоа грозозо ја одбив керками од цицање многу е грозно еднаш се намачкав го проба и повеќе не побара
Da go imam vo predvid za kiga ke resam da ja odbivam Mi kacuva malovo malku temperatura da.mu se nevidi Cela nok mn loso spie, malku kasla ama poveke onaka se budi nervozna.place i cela vecer skoro cica. Ja.osekam malku e toplicka ama ne premnogu ne ke da e poveke od 37. Da stane la.ke i.meram. uf kolku mrazam nastinki so tt.sakav da prasam dali imal nekoj iskustvo so terapija za zeludnik meteospaMil. Mi dadoa da.pijam i mn mi pomogna, doktorot vika ne smeta na doenje plus deka e pogolemka ama vo upatstvoto pisuva deka ne e mn ispitano dejstvoto na.majcino mleko :-
Spijat decava vasi na pernica? Znam deka treba sto posolgo na ramno i vo princip i ja ostavam na ramno samo sto vo posledno vreme dista cesto e zatnata ili potkasluva i koga e taka ja stavam na pernica povisoka.da spie. Ama nekako i se faka dolgo vreme posebno vo poslednive mesec dca. Se nadevam deka ne e problem sto znam :-
Мене ортопедот ми има кажано дека до годината треба на рамно, а после тоа како му е поубаво на детето. Не се сеќавам точно колку беше стара твојата. Можеш целото душече да го поткренеш со тоа што ќе здиплиш некое ќебе под душекот. Само и тоа е дискутабилно. Имаме коментирано овде. Еднаш кога беше син ми полн шлаеми го носев на пулмолог и разговаравме за ова. Тој ми рече кога е поткренат во спиење тебе ти е помирен дур спие и не кашка толку. Но шлаемот цела ноќ ќе му се спушта надолу поради тоа што постои пад на дишните патишта. И стварно незнам. Јас избегавав така да го ставам. Па во една прилика по неколку немирни ноќи му го поткребав душечето со ќебе за бар малку да одспие.
Ajdee pa mene pedijatar mi ima kazano stavaj ja na povisoko da ne i se sleva nadolu. Hm neznam sto da kazam doktorive site so razlicno mislenje. Inaku 14+ e ama i pomala sum ja stavala na pernica koga bila zatnata. Sega ionaka se vrti kako i e nea zgodno. Cesto skroz smknata od pernicata, duseceto ne mi teknalo da go potkrenam ama pak pola nok e vo krevetce pola na spalna Fala ti
феминки дали има случај и овде или само керка ми е така, има 23 месеци лази се потпира станува сама ,сама седнува но никако не се пушта да оди. ја однесавме на ортопед докторот ја виде рече добра е но плашлива повеке трпеније. јас незнам но почнувам да се загрижувам за еден месец ке прави две годинки и се уште се плаши да оди, дали има и други деца вака покасно што стануваат ?
@M&M керка ми кога беше мала ја ставав на перница..Кога почна да се врти се буткаше и легнуваше или над перницата или под неа а кога почна да разбира почна да ја фрла и да вели не не и така разбрав дека не сака перница..И до ден денешен си спие на рамно 19+ сме..А и синко исто на рамно спие..Исто и јас
Само на рамно сака да спие, 15 месеци има, ама многу се врти, со нозете у вис и лево десно цело време црв невиден е. Не спие мирно @minne992 може е плашливка, не се секирај, се е нормално
I jas so istoto prasanje za pernica @M&M Sin mi e 15m i vo posledno vreme si zima nasa pernica ja guska i si legnuva na nea. Kakvi pernicinja koristite ? Od kaj da zemam ?
Of najobicna od struzanka Ama toa koga ne e dobra inaku poubavo mi spie na ramno, odnosno na edno mn tenko pernice bebesko
@joy1 ...пак јас со прашање. И некој друг ако знае нека ми одговори. Сакам на малото да почнам да му давам витамин Ц додека е здрава, оти кога ќе се разболи веќе џабе е се. Од кои витамини да давам ? Имате ли нешто да ми препорачате ? Сируп или некои таблети ? Давам природни сокчиња, давам домашни чајчиња од шипинка (таа содржи витамин Ц)...ама докторката ми кажа дека малку од така примениот витамин се апсорбира во организмот
Има капки ц витамин за бебиња, и едни вит ц за деца, малечки ко таблети за возрасни се, јас на моите секој ден им давам, ко бомбонче си го грицкаат а на бебе му го дробам меѓу две лајчиња и му дсвам со капка две вода.
@referentka Јас веќе две недели давам најобични апчиња витамин ц,на Плива.Ги толчам и во млекото пред спиење. Инаку,вчера повторно земав „киндеримуно“. Нели,јасно е дека секое дете/организам е приказна за мене,но на малиов „киндерот“ баш супер му делува. Прв пат го пиеше летово,па давав од провенот,од вчера повторно киндерот. Од провенот како да немаше никакво фајде. П.С.Колку и да бев против суплементи,морав да дадам. Градинка,времиштево гадно,ослабна имунитет,петки вади,да не редам... Белким ќе се опраи како што си беше.