Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    7.916
    Може ли од штекер да се исклучи кога не ти е потребен? Кај мене додуша нема опција за во шпорет да чепка, бар од тоа не се плашам.

За трпезариска маса сега повеќе изразува желба да се качува и јаде на истите столици како и нас наместо во нејзиното столче. Доживувам јас мини срцев удар ама кој ме прашува.

Не е за овде прашањето ама тука ќе пишам. Дали секој септември правите брисеви за во градинка или само првиот пат? Немаат пишано кај нас во група ништо.

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    8.532
    Па не е баш достапен штекерот да го исклучивам на секое. Ама ќе мора да се најде некое решение секако.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    200гр на месец ипол на таа возраст не е слабо качување. Моето има одвај 9 кила. Таман отиде над 9, не јадел добро дур не бевме дома и кога се вративме го измеривме 8700. Деновиве се разјаде пак и одма качи. Важно ми е дека е жив и здрав, кога си е сѐ друго во ред килажата е споредна.

На Giiirl23 и Ceneva им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Нема врска тоа со потребата за одбивање. Секој организам е различен и некои жени се посклони од други. Јас до 9 месеци старост на син ми фаќав три пати, со температури, трески и сѐ по ред. Сега веќе има година и 4 ипол месеци и не сум имала проблеми.

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.601
    Допаѓања:
    8.620
    Уште нешто мила, претходно успеав да поминам без антибиотик. Само масирав и ставав зелка. Ама тогаш имав и температура до 38 најмногу. Е овој пат температура немам. Ама вечерва осеќам како да почна да ме жеже градава а зелка дома немам. Пробав со ладни облоги џабе. Си велам да не може од пвие лепенки за температура да залепам што ги ставаме после вакцина на боцнатото :^)

6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Да стави слободно сѐ што може да те излади. Можеш и Ациди Борици, замрзнато нешто замотано во крпа можеш да држиш, рендан компир можеш. Во принцип сѐ што вади температура. И секако форсирај ја таа града кога го доиш бебенцето. Да помине со лесно. :hug:

На kozuf и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  7. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    188
    Мојот е искличен од осигурувач, пошто е вграден и не можам од штек да го исклучам..јадење печам само кога спие инаку е научна фантастика да се зготви нешто. Среќа плотната не може уште да ја достигне да ја вклучи...Мојот е скоро 2 години и по цел ден и јас и маж ми се објаснуваме и џабе...

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    6.859
    Мајки син ми качи темп а во Турција сме на одмор. На мисла ми е што да правиме, дали да си седиме во соба. Што правите вие кога се болни на одмор одите на плажа или во соба само и внатре низ хотел?

9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.636
    Допаѓања:
    33.982
    Спушти осигурувач
    Клуч на врата од кујна - ова јас го практикувам. 3 чекори е додуша од дневна до кујна и ако отворам врата од дневна ќе ја видам што прави ама не ми е сигурна оти си има достигнато висина за да фати и да направи беља
    Иако до сега, за чудо некое тоа е меѓу ретките глупости што ги нема направено

10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.474
    Допаѓања:
    19.979

Не го вади на сонцето ама наутро рано и навечер можеш да го извадиш воздух да фати.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    8.532
    Ке мора нешто. Клуч на врата не можам ... Кујна дневна ни е поврзано. Ама ќе се смислува решение некое.

Инаку ова опседнатото понашање во полу сон навечер... И фрлањето наназад ќе заврши ли некогаш?

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    На жешко т.е на сонце никако не го вади, кога ќе зајде сонцето посебно на вечер обавезно покрај море на ветерче. Моите кога сум била мала со саати седеле покрај Дрим да ми дувка и спуштале температура така. Мене лани ми кренаа и двете темп на море ама еден ден само ги држеше.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    6.859
    Бе
    Белки само денес ќе е. Тука после 5 заоблачува, ќе го извадам тогаш кога ќе го снема сонцето. Фала ти мила

14. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    4.312
    Обично има некој тригер што прави да имаат такво однесување додека спијат, барем според тоа јас што сум читала. Моето имаше неколку такви епизоди и мислам дека топлото му беше тригер. Тогаш почнав да исклучувам парно скроз кај него во соба навечер и престана да се буди така. Инаку тоа беше страшно за гледање.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Никако на сонце со температура. Сега треба да се лади, не да се загрева дополнително. Приквечер кога ќе нема сонце извади си го на воздух. Побрзо да помине.

На H.VAGA, Anturium, kozuf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.958
    Допаѓања:
    11.244
    Да не е сончаница види.

Не го вади во најтоплото, Турција е многу жешко јули/август, а и мака ќе му е сигурно. Давај сирупче, туширање, и ќе помине. На одмор кога качуваат тт е ужас, ти се зафркнува одморот. Ама тоа е со деца нема правила.

На H.VAGA и Anturium им се допаѓа ова.
  17. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    954
    Мајки не знам кај да прашам во која тема. Се мислам што да купам поклон за година и пол детенце машко, нешто што сте го искористиле добро? За масичка и столчиња мали се на таа возраст? Нешто поскапо сакам да купам, 4-5000. Прашав ништо не им требало, или тоа значи најдобро е пари да подарам?

18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.668
    Ај и тука да прашам.
    Сега се јавив во градинка, ми рекоа да прими трета доза дитепер, па после 4та доза. Нели 3 дози беа?
    Ми рекоа дека сега нешто смениле, се давало на 18 месеци ама после пандемијата порано. Ние сме скоро 16 месеци. Дали така се вакцинирани вашите деца? Со вакциниве во глава ми е хаос.

19. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.668
    Точаче, баланс.. можеби нема сега фа го вози веднаш ама мислам дека ќе го искористи за понатака.

На Bubish26 и kozuf им се допаѓа ова.
  20. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    954
    Не е малку 200 грама на таа возраст, не се секирај, плус и педијатарот штом рекол дека се си е таман. :hug: