На прочистувач мислиш на јонизатор? Каков имате? Сподели искуство и за навлажнувачот, треба и јас да си земам...
Пa тoa ти кaжувaм, прерaнo сте јa направиле зa дa биде верoдoстoјнa. Акo се нaпрaви пoсле 24 чaсa oд кревaњетo темперaтурa, сигурнo ќе пoкaжелo зa штo тoчнo се работи, дaли е бaктеријa или вирус.
Da jonizator, navlaznuvac vo edno. Ima identifikstor za cistota na vozduhot. Ako sveti crveno znaci ima nekoja zagadenost p.makar bila i prasina domasna i posle kratko vreme se.procistuva i sveti zeleno. Vcera bas mm go pustil vo spalna a otvoril i prozor da se izluftir vo isto vreme i site tocki bea zar crveni. Posle zatvoriv i za 2m se smeni na zeleno. Ke go alikam utre ke go pustam ne mi teknuva tocn9 na markata ama skapicok bese bekade okolu 13000. Se nadevam deka vredi. Lani i preku den go oatavav vo dnevna uklucen poradi bebce godinava noke vo spalna go uklucuvam
@joy1 ako moze sovet. Malku ima slajm malovo ne kasla ne i tece nos ne krci. samo koga cica se zakasluva kako da se zasrknuva ja osekam deka i se vraka i go golta pak. Inhaliranje samo so fizioloski i sekoj den da i pravam ne i steti neli? Ke i pomogne za slajmot? Drugo ne stavam samo ednas pulmicort ama po preporaka na pedijatar deka kaslase laringiticno. Nesto drugo za slajmot da i pomognam malku?
inhaliaraj dva pati na den ,ke se razvodeni slajmot i ke moze polesno da go iskasla eventualno caj od bel slez ako imas ,isto taka pmaga pri isfrlanje na slajm
Еее Шарп е многу добра фирма, затоа и толку кошта. Одличен е! Ама јас ќе мора да си најдам нешто многу поевтино
Mm 2god se mislese jas bev protiv ooradi cenata. Ama kakvi bese lani grozno a nie so bebe go donese eden den posle rabota ne me ni prasa
Дали сте го пробале леков и какви резултати дал? Во 1 литар вода се додават 20 парчиња локум (без никакви додатоци), само локум. Смесата се вари додека не дојде до половина литар вода,при крај се додаваат 20 тврди зелени ментол бонбони. Се вади смесата и се додаваат неколку ливчиња слаткарче. Се чува во фрижидер. Се пие по 1 лажица три пати на ден. за два три дена ќе почне исфрлањето на шлајмот од вашиот организам.
Малата си ја гризна устата (ова втор пат ми се случува) и течеше малку крв и не ми даваше да ја допрам. Откако се смири едвај успеав со малку бетадине да поминам. Се надевам утре ќе и биде подобро. Дајте ми совет за друг пат што да имам дома за да ги сопрам крварењето и да дезинфицирам? @joy1
Za dezinfekcija ako nemas sto drugo alkohol.Skoro site go imame doma. Inaku pomaga jod povidon,hipermangam,3postoten hidrogen.Zavisi kolkava rana ima i na kakvo mesto. Sterilni gazi imaj si doma isto Jas i bivacin sekogas imam doma Prasak e i dobar e Ako e izgorenica kantarion ili krema od neven.
Имаме 13 полни месеци, но луѓе навечер само се превртува немирно спие се буди не цица више дали и вашите мали така правеле? Викам ајде можда скок може заби ама ова веќе неможам да го издржам?
Не знаев што да ставам зашто е на уста раничката баш на преминот од надвор и внатре, незгодно место. Не ми даваше со ништо да ја допрам, денес успеав да и ставам хидроген. Се надевам нема да се инфицира местото