Не е многу, две мали линии од горните запчиња што притиснале, ама пуста мајка не може да е раат. Си јаде без проблем, пие од шише ама и пика работи во уста, затоа ми е страв
Majki sakam da ve prasam do koga im davavte Na vasite deca blendirana hrana jas se soocuvam so nova situacija do 1godina jadese se blendirano pa pocnavme so pasirano i se super problem imam sto saka sama da jade i poveke od 3 min Na hranilka ne se zadrzuva kako da ne saka da gubi vreme na jadenje seriozno mislam da go vratam blenderot pa taka pobrzo ke se ranime ne vo red ama ovaa situacija me izluduva
Мамички керка затната носе тече..Ме интересира дали ги вадите надвор и кога носето тече..Мене ми е страв денес втор ден како не е излегла надвор денес ме побудале..Многу е ладно надвор па се мислам како ке го поминеме утрешниот ден..Совет некоја..?
Ти благодарам многу @joy1. Утре ке ја изнесам малку надвор овие два дена е и нервозна едно од носето друго од што не е навикната дома бидејки по цели денови трчаше низ двор и сега наеднаш оп дома..Сепак ти благодарам на одговорот.
Nemaj gajle sekoj den nadvor obavezno na vozduh morate,osobeno sabajle togas e najcist vozduhot,im tece noseto na mojot cel mesec mu tece vodicka ama ne e strasno nema nisto drugo,i nas ni tece od ladnoto vreme toa e jas mu stavam acidosalus sprej sekoj den i gajle nemame
Дали сте давале на дечињата јајца од препелица? Имам слушано дека се здрави ама не сум се консултирала со педијатар
Se izvinuvam sto upagjam vaka ama deka procitav za acidosalus i deka mu tece noseto na tvoeto, isto e i kaj nas, cel mesec tece nose nikako da sopre i kasla isto. Velis mu stavas acidosalys, a pak tece nose.....neli ne treba da tece? Sakam i jas da go zemam toj sprej, citav deka bil mnogu efikasen. Kolku vreme mu stavas ti?
Sprejot go koristime skoro 3 nedeli zadovolna sum bidejki sin mi odi vo gradinka i cesto ja fakase bakterijata streptokoka vo nos,od kako go koristime sprejot nemame problem so bakterijata pravevme i brisevi isto i sekretot mu se namali ne mu e veke gust kako prethodno,sin mi e sklon na alergii i radi toa nonstop mu tece nose i kiva,no toa e druga prikazna
Acidosalus sprejot ja oblozuva sluznicata na grlo i nos i stiti od bakterii. Jas pocnav lani da go prskam sin mi sekoe sabajle pred gradinka. Letoska ne gonprskav sega pak pred skolo. Mislam deka e dosta efikasen. Mene mi go preporaca doktorkata lani koga se porodiv ao vtoroto ja prasav sto da mu davam na golemoto da ne mi vlecka virusi i bakterii i togas mi kaza za sprejot. Skapicok e ama dosta dolgo trae
Мајки керка носе тече шлајмови нема но помалку закашлува па тоа ни прави проблем при спиење се буди..Дали ако ја измачкам свинска маст ке и попушти малку или некој ваш совет..Исто и апетитот и е намален се обидувам топли напитоци да и давам но топло никогаш не сакала да пие..За едно носе што тече не ми се иди у болница уште некој вирус да ми закачи..Нема зелен секрет туку како вода само..Незнам навистина што да правам.
Нормално е...повеќе е заинтересирана за околината отколку за јадењето. Не знам колку е паметно блендер да враќаш, треба да се научи да ја џвака храната. Може за нас е побрзо и поубаво, ама за нив не е. Ептен некогаш ако ти пукнал филмот изблендирај.
Исто е и со мојата,и направив к.слика ,црп,брис нос,грло се е во ред.Но,еве ја уште кашла.Чајче топло,млеко,несака да пие.Вечерва почна еве и навечер да кашла ,и не чекам ,сабајле ќе ја носам да ја слушне педијатарот,може ќе ни даде сирупче.
zdravo majki... moeto since mn cesto e nastinato pred 2 nedeli lezevme na bolnica se oporavi se ok sega pak istoto se slucuva leukocitite mu se pokaceni 16 crp 18 .. nz sto da pravam na bolnica primi inekcii i ventolin inhalacii samo toa... eve sega jas doma mu napraviv inhalacija so ventolin podobar e ne kasla tolku cesto dali znaete nekoj priroden lek ili nekoj dobar doktor zatoa sto ne mozam poveke .... ve molam za sovet i za iskustva ... nemam sili poveke a da napomenam ne saka ic da jade sega apetitot mu e mn namalen ...