1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.159
    Оф скорз се согласувам.
    Се мислам и јас да прекинам малку градинка, 4 дена изгоре детево, душа не ми дава да форсирам и да ја носам со сила и да се мачи и она и јас.
    Не знам дали сите го поминуваат ова или јас си преувеличувам и премногу се потресувам ама не дишам 4 дена..

2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    6.074
    Мајки сабајле кога му давав д витамин плуваше и му претече во око малку. Сега ептен црвено му стана и се чеша. Што може да ставам да му помогнам?
    Како може сите глупости да ми се случуваат за викенд кога не можам педијатар да консултирам :@

3. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    207
    Пред некое време му дадојс капке со антибиотик му ставав ама сега имам марисол и му го чистиме носот па таке ке видиме

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.228
    Допаѓања:
    7.359
    Прашај во аптека за испирање очи кај деца. Ама мислам дека прокулин такво нешто ќе ти заврши работа.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.228
    Допаѓања:
    7.359
    Да ве прашам, патики какви им земате. Јас сум за онакви модели ко за трчање ама не се за мокро време, дека се платнени. Кожените се со онаков рамен ѓон, не знам колку се свиткуваат.
    Препорака?

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    6.074
    Имав едни капки за деца што ми ги даваше педијатар еднаш, заборавив дека ги имам дома. Ставив еве ептен му се смири сега заспа. Кога го прашувам дали го чеша или боли вели не, ама не знам дали сфаќа. Ќе видам до вечер како е, ако пак поцрвенее ќе барам дежурна аптека, фала ти

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    8.453
    Lekoklar da ne znaete kaj da baram vo Skopje?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    100.672
    Јас се наоѓам во таа кај пазарчето Тафталиџе. И тоа цело време без разлика кој датум е. Таа е дежурна.

9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    8.453
    Nema lekoklar tamu bev sea, samo nekoj turski zamena, ne mi se dava zamena

10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    8.453
    Nas od koga ni zatvori vrata pred nos i si izleze od ordinacija i dete mi ostavi taka ne odam kaj nego pa makar posleden doktor na svetov da e. Uzas. I prethodno ne ne pregleduval, nisto ne mu bilo, ne trebalo ks, ne trebalo ispituvanja, sekogas beter sme se vrakale nazad radi toa, ama ajde mu davav sansa. Poslednoto ja prelea casata i veke ne me gleda. Tamu sum samo za Viktor. Eve denes mi se javi na tel cim mu pisav na viber.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    100.672
    Утре ќе му кажам се што ми лежи на душа, па макар последно било. Јас знам што е проблемот, ама тоа не му дава за право.

12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.629
    Генерацијо 13..14 месеци како сте со забите? Мојов има 8, 4 горе 4 доле, но деновиве проливи, па демек вирусно, а и не јаде некогаш.. помислувам дека и заби го мачат

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    22.567
    Ваѓа 4ки горе. Денес и помалку јадеше и поќе цица.
    Едниот тубер од 4ката е скроз излезен, другите гребат само со врвчињата. Затоа плачи и не спие, јас не давам парацетамол за болка, ептен ретко, како и да е, лек е и оди во црниот дроб. Ова за некој што пишеше поназад дека дава 2, 3 пати неделно за болка. Мислам е тоа многу.
    Значи има горе 4 плус овие 2 што излегуваат, долу 3 има, едното двојче го нема уште :D вкупно 9 заби, 13++ месеци.
    Мојов една недела в градинка, по 2 до 3 сати, малку гласот му е фатен од плачење. Не плачел многу ама плачел :worried: битно јадел.

Последна измена: 29 септември 2024
    На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    19.158
    По колку време е нормално да се со секрет во носе? Матичната рече обично 7 дена ги држи, ама ете го 8ми ден и уште вадиме. Во градинка сите биле со мрсули вика учителката, а во петокот вратила дома две со температура. Вика има и со бронхит. Страв ми е да не спушти на плуча. Редовно чистиме носе и еднаш дневно го инхалираме со физиолошки. Ме радува што барем вадиме секрет, си викам белким така ги намалуваме шансите да спушти. Кашлица нема, весел си е, јаде, само носето го мачи. Секретот е жолт и леплив.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    100.672
    Бронхит не е нешто што се префаќа, тоа ти зависи од детето. Моево брзо му делуваше овој пат терапијата, за 2 дена е супер. За чудо, Алмацинот подобро му делува од Трицефот.

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    5.202
    По 10 дена :sweat:

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    19.158
    :D Каде пишав дека се префаќа бронхит?

Фала ти, сабајлево ми се чини веќе подобар, скоро ништо не извадивме од носе. Ќе прскам сега поредовно Ацидосалус пред и после градинка, да видам баш ќе се смени ли нешто.

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.625
    Допаѓања:
    17.064

Горе и долу има кецови и двојки, долу десно четворка и тројки горе бели ко небо, само што не пукаат и не гриза сите по ред, имам заби по раменава и носов.

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    22.567
    И мене ме каса од нерва :smirk:
    Леле тие 3ките, уплав имам од нив :worried: како ги памтам, значи најтешки заби за ваѓање се, така бели можат и уште месец да стојат. 5ките не ги сетивме кога му излегоја, до 2 и пол сите му беа во усте.

Оф топик. Забегав од темава ама да пишам, прво запче му се мена (на големиот) пред некој ден и го голтнал :rofl: јадел и не сетил нишо :rofl: се пресмеавме.

Денес помалку плачеше на оставање в градинка. Ама ко со мрсули ми беше некако, големиот и тој шмрчеше, мм, свекрва, сите :tmi:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    100.672
    Сакав да ти пишам за да не се сеќираш, не нешто со лоша намера. Зошто втор пат го слушам за неколку дена овој муабет, детето ми префати бронхит во градинка, за тоа ти пишав. Извини не ми беше лоша намерата.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.