Оф скорз се согласувам. Се мислам и јас да прекинам малку градинка, 4 дена изгоре детево, душа не ми дава да форсирам и да ја носам со сила и да се мачи и она и јас. Не знам дали сите го поминуваат ова или јас си преувеличувам и премногу се потресувам ама не дишам 4 дена..
Мајки сабајле кога му давав д витамин плуваше и му претече во око малку. Сега ептен црвено му стана и се чеша. Што може да ставам да му помогнам? Како може сите глупости да ми се случуваат за викенд кога не можам педијатар да консултирам
Пред некое време му дадојс капке со антибиотик му ставав ама сега имам марисол и му го чистиме носот па таке ке видиме
Да ве прашам, патики какви им земате. Јас сум за онакви модели ко за трчање ама не се за мокро време, дека се платнени. Кожените се со онаков рамен ѓон, не знам колку се свиткуваат. Препорака?
Имав едни капки за деца што ми ги даваше педијатар еднаш, заборавив дека ги имам дома. Ставив еве ептен му се смири сега заспа. Кога го прашувам дали го чеша или боли вели не, ама не знам дали сфаќа. Ќе видам до вечер како е, ако пак поцрвенее ќе барам дежурна аптека, фала ти
Јас се наоѓам во таа кај пазарчето Тафталиџе. И тоа цело време без разлика кој датум е. Таа е дежурна.
Nas od koga ni zatvori vrata pred nos i si izleze od ordinacija i dete mi ostavi taka ne odam kaj nego pa makar posleden doktor na svetov da e. Uzas. I prethodno ne ne pregleduval, nisto ne mu bilo, ne trebalo ks, ne trebalo ispituvanja, sekogas beter sme se vrakale nazad radi toa, ama ajde mu davav sansa. Poslednoto ja prelea casata i veke ne me gleda. Tamu sum samo za Viktor. Eve denes mi se javi na tel cim mu pisav na viber.
Утре ќе му кажам се што ми лежи на душа, па макар последно било. Јас знам што е проблемот, ама тоа не му дава за право.
Генерацијо 13..14 месеци како сте со забите? Мојов има 8, 4 горе 4 доле, но деновиве проливи, па демек вирусно, а и не јаде некогаш.. помислувам дека и заби го мачат
Ваѓа 4ки горе. Денес и помалку јадеше и поќе цица. Едниот тубер од 4ката е скроз излезен, другите гребат само со врвчињата. Затоа плачи и не спие, јас не давам парацетамол за болка, ептен ретко, како и да е, лек е и оди во црниот дроб. Ова за некој што пишеше поназад дека дава 2, 3 пати неделно за болка. Мислам е тоа многу. Значи има горе 4 плус овие 2 што излегуваат, долу 3 има, едното двојче го нема уште вкупно 9 заби, 13++ месеци. Мојов една недела в градинка, по 2 до 3 сати, малку гласот му е фатен од плачење. Не плачел многу ама плачел битно јадел.
По колку време е нормално да се со секрет во носе? Матичната рече обично 7 дена ги држи, ама ете го 8ми ден и уште вадиме. Во градинка сите биле со мрсули вика учителката, а во петокот вратила дома две со температура. Вика има и со бронхит. Страв ми е да не спушти на плуча. Редовно чистиме носе и еднаш дневно го инхалираме со физиолошки. Ме радува што барем вадиме секрет, си викам белким така ги намалуваме шансите да спушти. Кашлица нема, весел си е, јаде, само носето го мачи. Секретот е жолт и леплив.
Бронхит не е нешто што се префаќа, тоа ти зависи од детето. Моево брзо му делуваше овој пат терапијата, за 2 дена е супер. За чудо, Алмацинот подобро му делува од Трицефот.
Каде пишав дека се префаќа бронхит? Фала ти, сабајлево ми се чини веќе подобар, скоро ништо не извадивме од носе. Ќе прскам сега поредовно Ацидосалус пред и после градинка, да видам баш ќе се смени ли нешто.
Горе и долу има кецови и двојки, долу десно четворка и тројки горе бели ко небо, само што не пукаат и не гриза сите по ред, имам заби по раменава и носов.
И мене ме каса од нерва Леле тие 3ките, уплав имам од нив како ги памтам, значи најтешки заби за ваѓање се, така бели можат и уште месец да стојат. 5ките не ги сетивме кога му излегоја, до 2 и пол сите му беа во усте. Оф топик. Забегав од темава ама да пишам, прво запче му се мена (на големиот) пред некој ден и го голтнал јадел и не сетил нишо се пресмеавме. Денес помалку плачеше на оставање в градинка. Ама ко со мрсули ми беше некако, големиот и тој шмрчеше, мм, свекрва, сите
Сакав да ти пишам за да не се сеќираш, не нешто со лоша намера. Зошто втор пат го слушам за неколку дена овој муабет, детето ми префати бронхит во градинка, за тоа ти пишав. Извини не ми беше лоша намерата.